Suka Hati Aku Nak Cium Dan Upload Gambar Di Facebook !


Macam-macam la remaja zaman sekarang ni. Bangga+ng pulak dapat upload gambar tengah berpeluk dan bercium kat facebook..tergamam tak tau nak komen apa pasal perangai budak zaman sekarang. Halal haram tak fikir dah..tolak tepi. Tak suka orang kutuk dan marah , tapi buat benda yang mengundang kutukan dan kemarahan orang ramai.

Bila orang nasihat, kata kubur masing-masing, tak payah jaga tepi kain orang. Sebab kubur masing-masing la orang nak tegur. Kalau kubur sama senang, masa malaikat tanya boleh tolong jawabkan. Rasa malu dah buang dalam tong sampah, rasa takut pada Allah dah tau ke mana..kesian lah kat mak bapak wahai anak-anak ye. 

Sekian ceramah dari Ustaz Nick.
Suka Hati Aku Nak Cium Dan Upload Gambar Di Facebook ! Suka Hati Aku Nak Cium Dan Upload Gambar Di Facebook ! Reviewed by Nick Nashram on 16:53:00 Rating: 5

18 comments:

  1. nak cri publisiti murahan kot..nk jadi popular..bila semua mnghentam mkin suka la dia..sabo je la..

    ReplyDelete
  2. bila iman dah kurang, malu pun dah tak da...maksiat berleluasa

    ReplyDelete
  3. Orang nasihat buat tak tahu. Sedangkan masa yg berbaki tak siapa yg tahu.

    ReplyDelete
  4. cabaran semasa!
    Menyampah dgn dunia sikap manusia yg x fikir mcm ni..ish!

    ReplyDelete
  5. ya Allah....ni la cabaran remaja akan datang...minta dijauhkan penyakit mental mcmni drpd keturunan kita..isk!

    ReplyDelete
  6. erk! rasa geli la pulak..huhu...

    ReplyDelete
  7. remaja ni selalunya sangat teruja dgn perkara baru . masa ni , dia rasa bangga buat cam tu . bila dah dewasa nanti , barulah banyak penyesalan terutamanya perempuan lah . Ibu bapa kena lbh peka dan pantau . tak boleh trus percaya 100 % ... Omak juga yg malu nak !

    ReplyDelete
  8. zaman remaja tu zaman fun. jadi macam ni sebab salah guna zaman fun sampai tak sedar apa yang dah dibuat.

    Hidaya Allah diberi kepada sesiapa yang dikehendakinya. Kalau tak cari tak dapat.

    Doakan depa dapat hidayah.. itu yang terbaik.

    ReplyDelete
  9. Nick you should sensor part cium tu sekali... :P

    ReplyDelete
  10. Pening tgk budak2 skang ni.. hurm...
    Jmput singgah blog sya ya.. www.sayeshukepink.com

    ReplyDelete
  11. akhir zaman....bangga buat dosa.

    ReplyDelete
  12. Dunia akhir zaman..ini lah yg terjadi bila nafsu menguasai diri..dah tak fikir dosa pahala...isk! malu tau tgk..!

    ReplyDelete
  13. bila rasa malu dah hilang dalam diri.. takut pada Allah apatah lagi...

    ReplyDelete
  14. Kalau dia cakap kubur masing², bagi jawapan, "Kau mandikan mayat kau sendiri ke? Kau tanam diri sendiri ke?" Baru dia ada akal. Hehehehe

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  15. Semoga diorang ni cepat berubah dan sedarkan diri..kelak makan diri juga..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.