Pernah Tak Diganggu Dengan Nombor Telefon Ini?


Tengah bercuti kat rumah pun ada je nombor-nombor telefon yang sangat annoying mengganggu..ingatkan siapa, rupanya telemarketers yang offer insurans. Cakap tentang diorang punya insurans macam nombor telefon ini : 0320750000, 0320366888, 0320550700, 0322039688, 0327874200, 0327263500, 0320366888, 0320941222, 01112315979, 01112164979, 0379629200.

Aku memang takkan layan tawaran yang di offer dalam telefon. Kadang-kadang tu biarkan dia bercakap habiskan air liur..tapi aku tak pernahlah marah-marah. Paling kejam pun putuskn talian time dia tengah bercakap..pastu off handphone. Bukak balik ada misscall..haha

Jika korang ditelefon oleh syarikat atau agen insurance yang cuba ambil nombor kod kad kredit atau nom akaun, jangan dedahkan. Semua tu bohong..zaman sekarang ni orang nak cari untung dengan jalan mudah. Sebagai info, pihak bank atau insuran tidak akan menawarkan sebarang produk melalui atas talian. Kalau nak beli insurans, better jumpa agent yang sah, jangan melalui telefon.



Pernah Tak Diganggu Dengan Nombor Telefon Ini? Pernah Tak Diganggu Dengan Nombor Telefon Ini? Reviewed by Nick Nashram on 13:48:00 Rating: 5

36 comments:

  1. Banyak kali dapat call macam ni. Paling best suatu kali tu saya betul2 dalam Maybank dan kebetulan dorg call ckp wakil dari Maybank. Saya bgtau la saya skang ni betul2 dalam maybank. Tak sempat abis ayat terus org tu putuskan talian. Hahaha. Nampak sangat menipu

    ReplyDelete
  2. owh setakat ni tak pernah lagi...sekarang, macam2 jenayah orang buat...

    ReplyDelete
  3. selalu jugak dapat call macam ni. malas betul nak melayan

    ReplyDelete
  4. Dulu pernah juga aku dapat panggilan dari maybank. Siap offer insurans murah la apa la. Aku cakap senang je, bagi alamat bank mana, aku terus datang tandatangan. Di cakap tawaran dalam phone je. Terus aku cakap aku check no kau kat bukit aman, terus dia letak. Hahahaha... Macam takut je, macam tipu je. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  5. sebenarnyaaa baru terkena last 2 weeks. yang paling sengal terbagi no ic . dia cakap dalam rekod dah ada no akaun. eerrr yang tu boleh caya ke tidak?

    ReplyDelete
  6. so far belum kena lagi. Tp kena amik lgkh berjaga-jaga jugak :D


    btw, alhamdulillah muar masih selamat dan belum dilanda banjir.

    ReplyDelete
  7. seyes membe pernah tekena,,
    bila sedar dia dtg cr aku mntk tolong..
    aku call balik org tu n mntk cancle..
    seyes karek gila org tu ckp ngan aku.. ayat dia kalau nk block buatlah sndiri..
    aku trus call bank n buat urusan block.. mula call bankl dia x nak buatkan
    kali ke2 call aku yg ckp n boley buat.. org lain plak ckp n trus buat report hahaha..
    manusia mcm diorg nih maw kasi ajar sikit.. huh emo laks hahaha

    ReplyDelete
  8. Akak pun sllu kena call cikgu..mmg tensen juga nk menjawab nya..paling baik pun kak akan cakap "sorry ye, saya tak berminat". pastu terus letak tepon..haha..

    ReplyDelete
  9. Biasa sgt org ganggu. Lagi satu Astro ni tak habsi2 call sruh org tukar beyond. Hr tu Muz jwab call, siap reka2 crita lagi. Ambik ko asyik sgt mengganggu. Dah la bayar mahal ayik ulang bnda yg sama je, ni mtk org tukar beyond lagi. Hampagas betol. Hihih

    ReplyDelete
  10. nasib baik tak pernah kena lagi . maybe dia pun tahu tu no.students , takde duit . hehe


    jemput datang , ada buat Year End Sales :)


    http://doradora-chan.blogspot.com/2013/12/year-end-sales-bermula.html

    ReplyDelete
  11. haha sama tektik kita..selalu cabut je bateri terus. pastu on balik ade miskol

    ReplyDelete
  12. tak pernah kena lagik >_<" haha

    ReplyDelete
  13. betol2.. kadang2 malas nk layan off fon terus. aman dunia. hehe

    ReplyDelete
  14. saya punya stail , sata x kan jwb no phone yg saya tak kenal . klu ptg sgt , tau lah mrk sms kan !

    ReplyDelete
  15. mmg tak akan angkat laa panggilan dari nombor2 tu semua.. hahaa tq nick :D

    ReplyDelete
  16. kak intan ada penah ada org kol..minta no kad kredit..mmg xkan bg nyedr..

    ReplyDelete
  17. Singgah lawat cikgu selasa pagi:)

    ReplyDelete
  18. Tak suka & tak angkat jawab kol dari mana2 nombor yg tak kenal & especially no opis..sbb malas nak layan dorang...hahaa

    ReplyDelete
  19. Paling mudah, jangan angkat no. yg anda tidak kenali... Putus panggilan segera kalau terjawab setelah tahu ianya agen insuran. Apa lagi boleh buat lor :)

    ReplyDelete
  20. yes! Betul...bru je dpt call ni brp hri lps...bg dia ckp2 sampai habis...dia kata "cik bertuah sebab terpilih utk menikmati bonus insurans ni.."... lps tu ckp kat dia.."saya tak bertuah pun takpa encik.."...Dia gelak..ahhaha...pastu off handphone...

    nk sgt insurans..tapi minta no akaun bagai...

    ReplyDelete
  21. Baru terkena kali ni dia Tanya adakah aku ni company naniey printing artwork.premis kata mana kata dari maxis.alamat semua nak tahu.takut jugalah..mana tahu manusia ni nak jalan mudah hack orang.hack duit orang..

    ReplyDelete
  22. Terima kasih.. sangat membantu.. saya dpt misscall 3 kali.. kebetulan nombor2 tu ada dlm post ni yg akhirnya 50000, 4200 & 3500 tu...

    sangat membantu.. terima kasih

    ReplyDelete
  23. Aku baru kena.. tapi tak jawap... last2 aku chek num 0327263500 kat google.,. So keluar blog ni.. baru aku tau.., thank pada blog ni

    ReplyDelete
  24. saye pon dapat panggilan 036044400. (1 minit yg lps) AIG Insurans agent katanya, perbualan antara kami berdua...
    unknown: hai, bole bercakap dgn nadia bla bla bla..
    me:(uit, sape plak ni..dlm fikiran agent la ni...) ye saye -jwb lambat2..
    unknown: saye dri AIG Insurans, nak pggil cik atau puan?
    me: (kasi auta lg,) pggil cik.. (sengeh kambing..)
    lady insurans: cik, kami ingin kenal kan..bla bla bla cik biase mengunakan online banking...pot pet pot petl(xfokus ape dia bebel haha)
    sebelum dia pot pet, potong terus...
    me: tapi saye tak keje dah...(auta lagi haha.)
    lady insurans: oh yeke, cik takde bt part time ke?
    me: saye takde bt part time, mcm mne sye nak bayar bulan2??
    lady insurans: oh yeke cik.xpela mcm tu, bye... (terus letak tel)

    nampak sangat la...ketipuannye di situ...haha. jangan percaya sgt..pasni terus save no ni, 'lies'..
    berhati2 semua..jgn bg pape info pun kat dorang..ntah mne dapat no kite ni..sudah tentu dri pihak tak amanah, lelongkan number kite.rasenye dri pihak bank.

    ReplyDelete
  25. haihhh..baru terkena ni..hari ni je 3 panggilan dari noombor2 di atas..huhuhu..makcik nk niago ni, den ingtkan customer td..jgn la buek makcik mcm ni...sakit dado den ni...

    Makcik Karipap Sekarang Dah Jual Ubat

    ReplyDelete
  26. Senarai nie amat membantu Zumal... Tq ^-^

    ReplyDelete
  27. Baru kene td, 6 panggilan tp nsib tak berjawab, sbb tk suke pick up call yg tk kenal..cube search nombor tu then dibawa kesini..lagi la nasib baekkk tk angkat call !

    ReplyDelete
  28. baru je dpat call tapi tak sempat angkat sebab tgh solat..huhuhu

    ReplyDelete
  29. Hi. I baru je dapat call. Sama je perbualan dgn Nadiah. Tanya nak panggil cik ke puan. and then dia sebut IC saya tapi suara mcm budak baru lepas SPM. Dah lah dah cakap panggil Cik, dia panggil saya puan 5 kali.

    Kononnya dari Axa Affin. Saya tak tau Axa Affin tu apa so i tanya dia "ha, azafin?" Dia reply "Ya, cik tak tau ke pihak insurance Axa Affin?" So I said "no." Lepas tu dia tanya "Cik (finally) kerja sebagai apa?" So i said "media research" tapi yang paling suspicious sekali is when dia tanya... "Cik, macam mana nak eja reses?"

    ..........

    ReplyDelete
  30. Pagi td ngn baru je dpt panggilan dr dua nbo yg tersenarai. Mmg dh agak jenis telemarketers ni..mls nk layan.

    I pernah keje dgn company ace dimension network dekat menara intan millenium square, jlan btai laut klang. Seriously, mmg xthn keje kt situ.kena buat keje recruitment, menipu bagai.i lari xdtg trus slps dua minggu keje kt sana.

    I noticed biasa manager kt situ dpt senarai nama2 yg registered dekat pejabat tenaga buruh atau mana2 organisasi yg ada rekod nama, alamat, nbo fon dan etc seperti karnival career, feedback yg u drop kt mana2 organisasi dan lain2.

    So nasihat i, pls beware dengan mana2 nbo yg xdikenali..

    ReplyDelete
  31. Pagi td ngn baru je dpt panggilan dr dua nbo yg tersenarai. Mmg dh agak jenis telemarketers ni..mls nk layan.

    I pernah keje dgn company ace dimension network dekat menara intan millenium square, jlan btai laut klang. Seriously, mmg xthn keje kt situ.kena buat keje recruitment, menipu bagai.i lari xdtg trus slps dua minggu keje kt sana.

    I noticed biasa manager kt situ dpt senarai nama2 yg registered dekat pejabat tenaga buruh atau mana2 organisasi yg ada rekod nama, alamat, nbo fon dan etc seperti karnival career, feedback yg u drop kt mana2 organisasi dan lain2.

    So nasihat i, pls beware dengan mana2 nbo yg xdikenali..

    ReplyDelete
  32. Bru td dpt call dr 0327263500. Tp pakai Callapps dir trace identified as spam. So x angkat. Bie search bawa aku ke sini. Haha. Bgus apps ni try la belum cuba belum tau.

    ReplyDelete
  33. Install Callapps dpt trace. Td bru kene call dgn 0327263500.haha tq this blog awesome

    ReplyDelete
  34. Smlm bru dpt no 0320750000 tp xsmpt nk jwb...

    ReplyDelete
  35. nie sekarang no 03-20750000 tgh call..biasanya petang pukuL 5;30 diorang akan call...dah 2 hari berturut caLL..ttbe pLak pg nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.