Felixia Yeap, Dari Playboy Kepada Berhijab..Salah Ke?


Bekas majalah Playboy, Felixia Yeap yang mengubah penampilannya dengan berhijab mendapat banyak reaksi negatif..mempersendakan islam la, tak sesuai la, macam-macam la orang kata. So, persoalannya, salah ke orang bukan islam nak berhijab?

Pandangan aku, kalau korang tengok gambar dia berhijab dengan pakai pakaian tak ketat ok je. Dia nak berubah syukurlah. Orang islam sendiri pun pakai hijab tapi baju seluar ketat macam tak pakai baju..dia bukan islam tapi tahu cara pakaian menutup aurat yang sebenar. Tak perlulah pandang sinis..beri je komen yang positif. Mana tahu hasil komen positif kita dia terbukak hati ke arah Islam. Moga Allah berikan dia hidayah..nak tahu cerita sebenar baca blog dia kat sini Felixia Yeap Blog

 
Felixia Yeap, Dari Playboy Kepada Berhijab..Salah Ke? Felixia Yeap, Dari Playboy Kepada Berhijab..Salah Ke? Reviewed by Nick Nashram on 12:31:00 Rating: 5

20 comments:

  1. sepatutnya kita perlu bantu dia untuk lebih mengenali Islam seterusnya jatuh cinta dgn islam . kan byk pahala dpt tuh ... persepsi dan minda tu kena ubah lah .

    ReplyDelete
  2. tidak ada salahnya beliau berhijab itukan pilihannya mungkin itu permulaan langkah menuju kebaikan hakiki seterusnya in sya Allah...

    ReplyDelete
  3. dah memang jadi 'trend' bila orang nak mengamalkan cara hidup Islam akan diperlekehkan & dikritik habis-habisan.. normal la tu. selagi mana dia sendiri x menghina Islam cukuplah.

    ReplyDelete
  4. Alahai.. Dia pakai tudung tu bukannya nak menghina Islam. Apa salahnya dia nak pakai tudung sebab dia kata dia rasa lebih selamat bila menutup aurat. Okeylah tu dia nak pakai tudung even dia bukan Islam daripada Islam tapi tak nak menutup aurat. Kan kan kan.. Gitewww~~ :)

    ReplyDelete
  5. Tak salah pun kan ? Kita sepatutnya bersyukur ada jugak orang yang sanggup berubah mengikut ajaran Islam :)

    ReplyDelete
  6. Benda paling lumrah aku tngk sejak aku hidup kt dunia ni. Sikap orang kita. Senang tengok kesalahan tetapi amat sukar nak terima perubahan/perkara baik yg dilakukan

    ReplyDelete
  7. mungkin dia dah dapat hidayah...hidayah untuk berubah...mungkin lepas ni, dia dapat hidayah untuk amalkan cara hidup islam yang sebenarnya...

    ReplyDelete
  8. comel je tengok dia . Biarlah dia . Mane tahu terbukak pintu hati dia nak peluk Islam ke kan . Alaa , tengok je la AIM tadi , Soo Wincci punya baju lagi sopan dari artis Melayu yang beragama Islam :)


    http://doradora-chan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Tak faham dengan yg dok kutuk org tu. Macam la depa bagus sangat... Sepatutnya bersyukurlah ada orang nak jadi baik, malahan lebih baik dari yang mengaku Islam tetapi tidak berpakaian seperti Islam. Moga hidayah mendampingi beliau.

    ReplyDelete
  10. owhh bukan islam rupenyer

    ReplyDelete
  11. sgt manis bila dia bertutup litup macm ni

    ReplyDelete
  12. Bersyukur lah kita, mana tau dia akan menjadi lebih baik drp kita..lebih manis bila dia bertudung mcm ni... think positif je lah :)

    ReplyDelete
  13. Heheh tak mau comment lebih2 cos Im not a Muslim, cuma ada satu persoalan. Knp condemn orang yang nak berubah ke arah lebih baik? And how is this menghina agama Islam? Just wondering.

    ReplyDelete
  14. nampak manis. kalau benda baik tak yah kot nak comment2.. :)

    ReplyDelete
  15. dah baca cerita dia kt blog dia sendiri..
    rasanya islam x de melarang umatnya yg bukan islam untuk mengikut sunnah dan tuntutan islam. bhkan digalakkan :)
    nk ckp lebih pon x pandai sgt bab agama.. aapa pon respect felicia ni

    ReplyDelete
  16. Orang bukan Islam nak masuk masjid pun takde dosanya. Mungkin sekarang ni dia masih belum dapat hidayah, tapi mana tau berkat doa kita semua yang beragama Islam ni, Allah beri hidayah kepada dia untuk memeluk Islam dan mungkin juga suatu hari nanti Iman dia lagi kuat daripada kita semua.

    Sama-samalah kita berdoa dan bukan mencaci. Jangan terlalu cepat pandang sinis. Kita bukan Tuhan untuk menilai siapa dia. Nilai diri sendiri dulu.

    Wallahualam

    ReplyDelete
  17. semoga dia dibero hidayah..amin

    ReplyDelete
  18. Tu la Nick. Orang semua salah je. Diorang je baik. Aku kadang² pelik dengan manusia macam ni. Bagi diorang pakaian tu menunjukkan dia orang Islam. Kita pun bukan pakai jubah, pakai baju melayu je selalu. Bukan baju Islam juga. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  19. sepatutnya di bantu bkan dikeji,,bagusla dia suka menjadi model pkaian muslimah..sbab stement dia sndiri ckap dia rasa selamat memakai bju muslimah..masalahnya skarang terbalik yg muslimah plak suka pakai bju yg x spatutnya :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.