Jatuh Standard Dating Naik Motor


“Pernah kawan lelaki satu sekolah ajak dating, setiap kali dia ajak, saya bagi la alasan sibuk, takut mak marah, tak cukup dewasa lagi nak dating. Tapi sebenarnya bukan tak nak, dia hanya ada motor je mana ada standard dating naik motor”...macam cantik je..macam cantik je..(ok, yang ni tambah je..hehehe)

Kadang-kadang orang sibuk mencari pasangan hidup yang sempurna tanpa sedar dan lihat diri sendiri adakah dia cukup sempurna untuk pasangan dia :) 

P/S : Naik motor la bagus..minyak mahal..rm 50 tak penuh lagi tangki minyak kereta..hehe


Jatuh Standard Dating Naik Motor Jatuh Standard Dating Naik Motor Reviewed by Nick Nashram on 16:20:00 Rating: 5

26 comments:

  1. Bagi saya ia bukan soal jatuh standard atau tak, tapi lebih kepada soal maruah. Kalau dah kahwin, nak merempit sama2 pun boleh jer.

    ReplyDelete
  2. hahaha....wah-wah nick...naik motor tak class awek tu kata...hahaha...memang tak pasal2 awek tu....:)

    ReplyDelete
  3. amboi sombong nye yang bercakap tu... yang berkereta tu takut tak nak kat dia.. ;p

    Jangan pandang luaran semata mata takut nanti merana diri hehe :D

    ReplyDelete
  4. Tu la kan. Macam comel je. Macam comel je. Motor pun bukan keji sangat pun. Zaman dulu ada basikal pun diorang dah bersyukur.

    "Dulu lain, sekarang lain"

    ReplyDelete
  5. Klo di Reject pernah dan mereject pun prnah...
    Tengok pula blog saya klo ada waktu..

    ReplyDelete
  6. tapi naik motor g dating tak sesuailah, tak elok anak dara dengan teruna naik motor sama2, tak manis gituu..

    p/s : yg kahwin tapi suami ada motor jer tu maknanya dia terima seadanya :)

    ReplyDelete
  7. hahaha , lawak statement tu :P
    kalau dating , tak elok n tak manis naik motor...kalau dah khawin , lain cerita :D

    ReplyDelete
  8. Sebetulnya mmg tak manis dan tak boleh pun anak dara dan teruna naik motor sesama cumanya apa yang budak tu katakan menampakkan yang dia sendiri pun tak faham hukum.

    Dalam hidup ni jangan terlalu memandang harta. Kalau lelaki tu bawa kereta sekali pun, mana tau kereta tu pinjaman je..hahaha

    ReplyDelete
  9. lama tak dtg blog ni..wah..hehehe..
    naik motor best dpt angin..mkin laju makin banyak angin..hahahaah

    ReplyDelete
  10. belum kahwin , batas kena jaga . dosa tu wali kena tanggung juga ...

    ReplyDelete
  11. doasa tu....selamat kenal...jom blogwalking.

    ReplyDelete
  12. zaman skrg org naik moto ramai yg kaya kaya sbb z perlu nak bazir duit beli minyak

    ReplyDelete
  13. amboi belagaknya kau . nanti dapat bf yg pakai moto je baru padan muka wakaka..

    tp mmg x manis la naik moto utk pasangan couple nie x manis. kalau dah sah laki bini x pa la

    ReplyDelete
  14. naik moto la senang. buleh menyelit, buleh lawan arus, duit minyak tak banyak.. ahaha

    ReplyDelete
  15. Aaa, hahahaa. Ni cinta kebendaan namanya. Wakaka. Bagus2, mencerna idea utk my entry pulak. LOL! Thanks :P

    ReplyDelete
  16. dating naik moto best tp kalau waktu hujan basah kuyup la jawabnya.. kenangan masa remaja :) hehe

    ReplyDelete
  17. standart ja asalkan moto asing.. hehe xkan nak naik moto sekali kan.huhu kalau dating naik kerata ke, lori ke, van ke rasa selamat sikit kot.. hehe

    ReplyDelete
  18. Agaknya dia tak nak naik motor kononnya tak standard sebab dia nak elakkan maksiat kot O_O

    Lol apakah XD

    ReplyDelete
  19. dating naik motor lepas kawin maaaaaa

    ReplyDelete
  20. haha memang minyak mahal sekrg so naik public transport je la..naik bas rapid singgit haha

    ReplyDelete
  21. "tak standard dating naik motor” hehe ..

    blogwalking

    ReplyDelete
  22. naik beskal lg best.. mcm romantik je... mcm romantik je...

    ReplyDelete
  23. bagus jugak dia x naik moto pergi dating, xde la dok berkepit atas motor tu, x elok, hehe.

    tapi kalau x nak naik moto dgn suami sebab jatuh standard tu, memang dia gila la :P

    ReplyDelete
  24. Bg saya naik moto tak jatuh standard tapi piker bab keselamatan kot..lau xcident mesti parah..hehe

    ReplyDelete
  25. baru 17 tahun dah pandai nak cari pakwe bawak kereta. gi cari sugar daddy la kalo mcm tuh.

    tp bila berfikir secara positif, mgkn dia x nak naek motor sbb nnt kena rapat2 ngan pakwe. kan harammm tuh.

    ReplyDelete
  26. Dating bawak kereta agi tk leh elak maksiat..leh bwt mcm2 dlm kereta..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.