4 Perkara Yang Wajib Ada Di Blog Anda - Part 2


FOLLOWER BUTTON
Ada sesetengah blogger bila kita nak follow balik tak ada widget follower. Kepada blogger baru yang masih terlupa nak pasang benda ni, cepat-cepat la pasang benda ni. Bayangkan korang suruh aku telefon tapi tak bagi nombor? Benda ni wajib pasang ye kalau nak orang join blog kita. Korang boleh pilih sama ada nak pasang "Google Friend Connect" atau pun "Google Plus".

BLOG ARCHIVE
Tempat ini adalah simpanan entri korang yang lama daripada tahun mula-mula korang berblogging sampai la sekarang. Dan kebanyakan blogger suka selongkar blog archive ni lebih-lebih lagi kalau entri korang menarik.

LINKWITHIN
Kalau malas nak ping entri, pasang je linkwithin/related post. Sebab benda ni boleh menaikkan pageviews dan trafik blog korang. Nak tahu linkwithin tu macam mana, cuba tengok bawah entri ini, ada 4 post linkwithin. Cara nak pasang linkwithin boleh tengok kat SINI.

SOCIAL NETWORK WIDGET
Kena ingat, tak semua yang baca blog kita adalah blogger. Kadang-kadang tu diorang tak boleh nak komen sebab tak ada akaun. So, bila ada widget macam ni, sekurang-kurangnya bila ada perkara yang nak ditanya, bolehlah "keep in touch" dengan Facebook. Manalah tahu tiba-tiba yang bertanya tu boleh jadi kawan rapat..mungkin jugak dia tu bakal jodoh korang..kekeke

So, kalau korang rasa 4 widget ni belum ada lagi dalam blog korang, elok la buat dengan segera. Kalau ada cadangan lain widget mana yang wajib ada dalam blog boleh la tulis di ruangan komen.
4 Perkara Yang Wajib Ada Di Blog Anda - Part 2 4 Perkara Yang Wajib Ada Di Blog Anda - Part 2 Reviewed by Nick Nashram on 14:38:00 Rating: 5

35 comments:

  1. 3 dgn 4 takda lg tp anony byk je yg komen.. herher

    ReplyDelete
  2. wahhh...bagus2.... btw, salam singgah

    ReplyDelete
  3. aku letak g+ follower boleh x?

    ReplyDelete
  4. banyak yg nk kena belajar ni...maklum xbrapa pndai internet...tq sharing.

    ReplyDelete
  5. Kat blog saya takde social network sebab saya bukak benda alah tu sume just nak tau update semasa jer. Dah lama tak post status kat fb pun. Tapi widget yg lain2 tu ada letak.

    ReplyDelete
  6. socia; network? mcm fb tu ke.. huhu
    shoutbox pun kira ok dah kan. hahaha

    ReplyDelete
  7. yes i agree with you also. take note ye newbie sekalian haha

    ReplyDelete
  8. Tolong jgn letak follower button yg jenis floating tu. Bendalah tu x betoi sikit. Hehe

    ReplyDelete
  9. Linkwithin, not ready for that. Mls nak tgk entry ttg cinta tak kesampaian menonjol balik. Nak delete tp syg pulak. Kalau simpan, lain kali boleh tgk kegembiraan dan kesedihan hidup saat membesar bagai juara ;D Psl social sites tu pulak Vee cm fobia ahh. Dulu ada letak, siap ngan twitter lagi. But u know what happened, dlm sehari Vee blh dapat 20 friend reqs kat fb. Bila check keywords utk blog, mcm2 ada; "gadis cantik borneo, gadis sabah, cute sabahan", etc. Bahaya!! Hahaha.

    ReplyDelete
  10. betul tu bro..
    aq setuju semua benda tu wajib ada
    dalam sebuah blog..
    ni entry :)

    ReplyDelete
  11. linkwithin pernah ada tp nmpk serabut so remove semula :-)

    ReplyDelete
  12. Hihiii lupa laa nak pasang linkwithin.. tq nick sebab ingatkan..

    ReplyDelete
  13. wah! bagus info ni...TQ sahring2..boleh lah akak perbaiki apa yg patut..hehe

    ReplyDelete
  14. Nice sharing =)

    nak add no.3 & 4 ^_^

    ReplyDelete
  15. huh..sy letak link within,tapi x muncul lak kotak2 tu..

    ReplyDelete
  16. Amboi Nick. Sampai ke jodoh gitu... hehehe... Apa pun nice sharing bro...

    ReplyDelete
  17. cik akak letak yang penting je nick...
    malas nak menyemakkan blog tu..hahaha..
    tak pasal2 berat badan naik..huhu

    ReplyDelete
  18. tepek gambar sendiri tu wajib.. Haha

    ReplyDelete
  19. alhamdulilah ada semua 4 di atas nie :)_

    ReplyDelete
  20. saya letak yg ptg jer . rimas klu blog tu 'sarat' sangat . nampak tak kemas ...

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah, I have all four :)

    ReplyDelete
  22. semuanya ada..penting semua tu kan... http://upsidesdown.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. no 3 tu takda.terus nak pasang skrg..eheheh..:) tq cikgu nick..:D

    ReplyDelete
  24. 4 empt ada..betl3..stuju..

    ReplyDelete
  25. y 4 tu xde la.. so, kna ltk la nie? hhehhe

    ReplyDelete
  26. thanks for the info nick !
    da tuka blog url baru , singgah la ye .

    http://doradora-chan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. saya mmg suka linkwithin... terbaik!

    ReplyDelete
  28. Sy ada follower dgn blog archive je..huhu

    ReplyDelete
  29. Salam .... nak tanya knp blog say tak boleh letak linkwithin ...bila add page element jadi crash ... web .Tq

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.