Jenis-Jenis Blog Yang Ada

Blog Gossip
"Artis baru Malaysia berbikini di Bali", "Gambar Artis Malaysia pakai baju ketat"..antara tajuk-tajuk yang ada dalam blog gossip. Keluar je khabar angin artis berbikini, artis cerai, artis gaduh..ramai je yang taip kat goggle nak baca. Orang kata buat blog gossip ni trafik mencanak, komen ratus-ratus, follower ribu riban. Tak teringin ke?

Blog Info
Selalunya blog macam ni kurang dapat tumpuan dan orang masuk pun sebab nak cari sesuatu. Memang bagus info tu tapi entah la kenapa orang tak minat nak baca blog jenis macam ni..mungkin la sebab cara penulisan yang skema. Sebab tu kadang-kadang bila aku dah dapat info yang aku nak, terus tutup..tak singgah dah pastu..haha

 

Blog Peribadi
Bukan semua orang suka baca kisah peribadi kita..kisah kau dating ke, kisah kau putus cinta ke..mungkin pada sesetengah pembaca ok, tapi mungkin sesetengah lagi menyampah. Tapi peduli apa aku..hahaha. Cuma, untuk blog peribadi nak tarik ramai pembaca, make sure jumlah follower tu at least mencecah 1k. Susah nak menulis untuk puaskan hati semua pihak kan..lainlah kalau kita ni famous giler macam Hanis Zalikha atau Fatin Liyana

Blog Copy Paste
"Amboi, rajin betol copy paste entri orang". Aku tak marah, siap puji lagi ni..haha. Memang ada blogger yang kerja dia duk copy entri orang je. Takde masalah, cuma macam biasa la bagi kredit kepada orang yang tulis tu. 

Agak-agak blogger korang jenis mana satu?

Entri lain yang mesti dibaca :


Jenis-Jenis Blog Yang Ada Jenis-Jenis Blog Yang Ada Reviewed by Nick Nashram on 10:33:00 Rating: 5

43 comments:

  1. Saya blog peribadi tu Nik..sbb mmg pun blog tu saya cerita kisah peribadi tp yg hanya boleh diceritakanlah

    ReplyDelete
  2. hahaha...lawaknya...cik akak yang peribadi kot...terpulang kepada pembaca nak singgah ke tak...hihi...gosip info cik akak tak nak...takut mendatang amarah..hihi..yang penting enjoy membaca dan berblog kan cikgu nick :)

    ReplyDelete
  3. yang pasti kawan bukan blogger awek cun.

    ReplyDelete
  4. blog2 lain boleh diterima lg..tp jgnlah blog copy paste..pernah kene..penat2 kite taip perah otak tp oreang len senang2 je copy n paste..

    ReplyDelete
  5. x tahu la nk ckap cmne.. hahaa
    gossip itu rasanye tak..
    peribadi tu tak de la nak cite pribadi mcm gaduh dgn pkwe,family la itu la ini la..
    setakat apa yg jadi di sekeliling, mse kecik2x dulu ada lee..
    so x tau trmasuk dlm kategori ganee, khikhihh

    ReplyDelete
  6. akak blog rojak..semua citer kikiki

    ReplyDelete
  7. Saya jenis blogger peribadi..wiwiwi.. :)

    ReplyDelete
  8. kalau saya jenis ISA..Ikut Suka Akak..hehehheh

    ReplyDelete
  9. dulu yumida jenis suka tulis pasal personal
    then, thn ni nak ubah angin..selitkan sedikit info hiburan
    yeah.. pasal af...

    ReplyDelete
  10. lama tak komen kat sini,blog aku jenis rojak campo2.

    ReplyDelete
  11. saya-blog peribadi. Takde sape nak baca kah kah. tapi takpelah, janji puas hati.haha

    ReplyDelete
  12. macam-macam ada...yang penting pasal diri sendiri atau opinion...hehehe
    tapi setakat ni , tak ada lagi tulis pasal retiss ni :P

    ReplyDelete
  13. timm punya blog peribadi jer..hehe..suke2 nk merapu..ho3..

    ReplyDelete
  14. lebih kepada peribadi kot.. kalau info tu ikut mood.. hehe

    hana harap mmg org xkan baca pun kisah2 peribadi.. huhu hana xtau nak luahkan kat sapa..

    ReplyDelete
  15. blog peribadi. Senang menulis. Lg 1 kurang fitnah bila cerita tak betul pasal orang lain, kita masukkan, blh dpt dosa pula 2. Better org kutuk kita dr kita kutuk org. Hehehe

    ReplyDelete
  16. Nia pun blog peribadi je. bila ada masa atau cerita yang baik untuk dikongsikan barulah menaip.

    ReplyDelete
  17. konfius jugak blog aku ni jenis apa... ;p

    ReplyDelete
  18. saya blog jenis pelbagai (misc).... ehhh takde pulak dlm list.. huhu

    ReplyDelete
  19. Tak tahu nak kategorikan blog saya kalau 3 diatas le...agak2 anda apa yg sesuai?

    ReplyDelete
  20. hahaha,,blog saya pon jenis yang amik pic sendiri tu..xpela..buat kenangan masa tua..jomlah singgah..eh, terpromote plak.sori he3

    ReplyDelete
  21. Dalam kategori blog sukahati aku..ahaha..

    ReplyDelete
  22. blog caca merba hahahaha..
    paling menyampah baca blog budak sekolah muda remaja, dok update pasal kisah cinta agung.. lepas tu tups2 clash..
    next month post plak bf baru.. waaaakakakakaka
    upload plak gmba baru mesra bagai laki bini.. ups!

    ReplyDelete
  23. kadang2 aku campur. haha.. camner tuh?

    ReplyDelete
  24. aku punyer campur2. camner tuh? haha.. tapi copy n paste? tak mau la.. tak original

    ReplyDelete
  25. blog aku jenis ikut dan atau pun peribadi la kot haha

    ReplyDelete
  26. haha blog copy paste tu plagiarism

    ReplyDelete
  27. saya...random blog! mengikut ape yang terlintas....idea tu tak selalu datang...ape yang terbuah tu cepat2 take note...haha...kira agak rojak! haha

    ReplyDelete
  28. blog peribadi !
    kadang2 update yang join event ke hehe

    ReplyDelete
  29. blog peribadi kot...jap gambar tu memerli ke apa? hehe

    ReplyDelete
  30. Lebih kepada blog peribadi kot.. X brani buat blog artis gossip suma tu.. Tup tup kene sendiri.. Haaa.. Blog pun sekadar hobi jer.. Suka suki ngeeee

    ReplyDelete
  31. aku syak blog aku bersifat peribadi..kalau ada info pun, mungkin tak disengajakan..

    p/s: aku lupa blog aku ada tulis gosip ke tidak..

    ReplyDelete
  32. mix ... menulis ikut gerak hati . kadang kala idea tu spontan ...

    ReplyDelete
  33. blog info + peribadi kot... :)

    tapi sebaiknya kurangkan share peribadi kepada umum. takot mengundang fitnah.

    ReplyDelete
  34. blog info + peribadi kot... :)

    tapi sebaiknya kurangkan share peribadi kepada umum. takot mengundang fitnah.

    ReplyDelete
  35. Mine is obviously personal blog. It's just like my diary :P That's where I pour out almost everything cos sometimes the comments can boost up my spirit again. :)

    ReplyDelete
  36. nk ckp blog peribadi tak juga.. sbb story mcm2. ermm entah la. hehe

    ReplyDelete
  37. SAYA BLOG random jee , hehe , tak suka cerita personal sangat . baik simpan sorang2 sudahh .. :D ehehe

    ReplyDelete
  38. Banyak udang banyak garam, banyak orang banyak ragam... studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. Blog? Tk da ms nk tulih.. tp tnpa Blogger x da la info

    ReplyDelete
  40. Ambo lebih kepada blog peribadi jah..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.