Beli Baju Raya VS Jahit Baju Raya


Awal lagi aku dah siap beli kain, kaler biru mintak tukang jahit buat baju melayu. Bila ditanya dah siap ke belum jawapannya memang spoil mood raya aku. Nak tak nak, ambil kunci kereta pergi usha awek baju raya kat bazar. Dapat jugak la 2 pasang. Balik dari bazar terbeli pulak kuih raya..nampak macam sedap je.

 
Sekarang ni tak susah nak cari baju. Ada orang suka pergi bazar sebab boleh tengok, belek dan cuba baju tu. Ada jugak yang suka beli kain ikut citarasa pastu mintak upah jahit. Dan tak kurang jugak beli secara online sebab malas nak keluar rumah..yalah, raya-raya ni jalan memang jammed. Pahala puasa pun kurang sebab asyik duk menyumpah kat driver lain..huhu. Macam mana dengan anda?

Beli Baju Raya VS Jahit Baju Raya Beli Baju Raya VS Jahit Baju Raya Reviewed by Nick Nashram on 13:38:00 Rating: 5

21 comments:

  1. part menyumpah tu masa bulan puasa aku pun sama. hehe.

    ReplyDelete
  2. last buat baju raya tahun 2001, lepas tu tiap tahun beli jer...kalau tengok harga kain+upah jahit lebih murah dari harga baju melayu yang dah siap... :)

    ReplyDelete
  3. waa kaler biru ek nik..sama la..tapi sama gak sebab xsiap lagi..huhu

    ReplyDelete
  4. jahit sendiri. haha mak yang jahit. beli kain awal tahun lagi. tp kalau dah tak sempat beli baju siap je.

    ReplyDelete
  5. Selamat hari raya cikgu nik..

    ReplyDelete
  6. Alahai..kesian, baju ditempah tak siap. Saya pun beli siap n habit sendiri.

    ReplyDelete
  7. minggu pertama ramadhan dah beli kain baju melayu dan terus hantar kedai jahit. Alhamdulillah minggu lepas lagi dah siap baju nya :-)


    ReplyDelete
  8. Sy tak pernah ada baju raya :P Cikgu, kuih tu jgn lupa pos ke Kuching jugak. Hahaha.

    ReplyDelete
  9. x suka menyumpah seranah jer...hehe

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum....
    Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Semoga bergembira disamping keluarga tercinta. Maaf zahir & batin =)

    ReplyDelete
  11. Selamat menyambut lebaran mohon maaf zahir dan batin ...

    ReplyDelete
  12. banyaknya baju dia.. tahun ni hana xda baju raya.. xsempat.. hehe

    p/s: bulan 9 ni ada buka line untuk pertukaran guru? awat nak datang sarawak ka? hehe lai lai

    ReplyDelete
  13. last year kita ada temph baju. esoknya nak raya baru kita amik dr tailor. try punya try lengan baju sebelah pendek sbelah pnjg. hampeh. tp alhamdulillah tahun nie tak terjadi :)

    ReplyDelete
  14. sekarang dah tak berbaloi kalau nak tempah , better beli yang siap terus...upah sekarang lagi mahal dari kain...kala baju melayu , upah jahit dah almost RM 80...tu baru upah...
    btw , selamat hari raya :)
    nak duit raya , boleh ? :P

    ReplyDelete
  15. kalau saya.. saya lebih senang baju melayu ditempah..

    bila dipakai, bajunya memang muat2 badn dan nampak kemas dan terletak..

    sebab tu sebulan sebelum bulan puasa lagi saya dah cari kain dan tempah terus..

    bab2 raya ni.. semuanya kene cepat dan perlu dirancang lebih awal..

    kalau tak.. hurmm.. memang melepas..

    ReplyDelete
  16. cantik baju kaler pink :)
    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  17. tahun ni tempah memandangkan kain dah berzaman beli... itu pon x siap2..
    lebih senang beli siap je..
    kuih last minit beli jugakkkk
    smua last minit kejaaa
    huwaaa selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  18. wah dua pasang...memang bergaya la raya!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.