Kena Reject Untuk Kali Kedua

Kepada yang selalu singgah kat blog aku, hampir dua minggu jugak takde update dengan entri baru. Kalau korang baca entri sebelum ni dan tajuk entri kat atas pun, tentu korang dah faham kan sebabnya..hahaha..takde jodoh dengan dia nak buat macam mana.

Biasanya kita cari seseorang, nak yang ikut kehendak kita. Cuba korang tanya lelaki..konpem nak yang cantik, putih gebu, comel, kelakar, pandai masak pandai itu dan ini. Kalau perempuan pulak, dah tentu nak yang hensem, kaya, body tough, tinggi, smart dan macam-macam lagi la. Tapi hakikatnya, nak cari teman hidup ni cukup la mereka yang boleh melengkapi antara satu sama lain. Apa yang dia kurang, ditanggung dengan kelebihan kita..macam tu la sebaliknya. 


So, nak ubatkan hati terluka..hahaha, macam ni la rutin hidup aku. 

Workout di gym setiap hari

Keluar lepak sorang-sorang..ni la awek baru aku :)


P/S : Sila bagi tips macam mana nak lupakan seseorang.


Kena Reject Untuk Kali Kedua Kena Reject Untuk Kali Kedua Reviewed by Nick Nashram on 22:08:00 Rating: 5

31 comments:

  1. Cian nye ....tak pe....masih ada tu nck...belom jumpa tulang rusuk lagi tu...usaha lagi...:) semangat ya...cantik awek baru tu

    ReplyDelete
  2. cuba sibukkan diri dengan aktiviti harian ;)

    ReplyDelete
  3. walah walah.
    biase tu wak. pemburu pun ade mase terlepas buruan haha.
    warna warni hidup. satu mase nanti (bile dah tua-tua) bile teringat balik, mesti sengih sorang-sorang punye.

    (atas pengalaman diri sendiri...)

    ReplyDelete
  4. cara nak lupakan awek lama ialah dengan cara mencari awek baru..... ehhh

    ReplyDelete
  5. well, apa pun encik Nick Happy happyselalu! Insyaallah ada yang terbaik~ dekat kan diri dengan Allah kay.

    ReplyDelete
  6. takpela cikgu. bukan semua jadi milik kita. Comeii awek baru tu.. Bdn nie rasa mcm nak tumpang naik jer :)


    ReplyDelete
  7. belum jumpa jodoh sbnr... ye.. sape xsuke y comel n hensem kan? tapi bagi jue, hensem n comel nie subjektif.... seseorang tu cantik n hensem dgn cara dia sndri.. xsmstinye pandang muka... Xpe la.. mgkin ad y lbih baik sdg menanti.. seseorang y akn nampak kehenseman nick... and lastly, peace ^_^ x mo sedih2...

    ReplyDelete
  8. Takpe la Nik. Jodoh tu dah ada cuma belum masa keluar je tu. Sabar ya. Doa banyak2 pada Allah supaya dilapangkan hati untuk terima ketentuan hidup. By the way, 'awek' baru tu comel la. hahaha

    ReplyDelete
  9. Takpe banyakkan bersabar Nick. Cadangan untuk melupakan seseorang, sibukkan diri dgn aktiviti. pegi gym pun da kira ok tu. plus, kalau nak lagi senang lupakan dia, jangan simpan gambar dia dalam lappy atau hp.. hihii

    ReplyDelete
  10. buat benda yang tak pernah buat sebelum ni. contoh: bungee jumping? hehe

    ReplyDelete
  11. g gym selalu makin sasa la badan...

    awek baru tu pun cun gak...nk lupa cepat cari pengganti cepat..x pun sibuk kan diri...join la gathering sana sini...

    ReplyDelete
  12. saya nak jugak tips lupakan seseorang :') ......

    ReplyDelete
  13. waaah... dah ada awek baru.mengancam lagi. hehe
    baru kena reject kali ke2. jgn mengalah :)

    ReplyDelete
  14. cun awek baru tuh .. hahaha, kilat lg tau.

    ReplyDelete
  15. slm..Allah bg kite gerak hati..kalau jodoh doa dekatkan,,kalau bukan jodoh doa jauhkan..insyaAllah ade jwpn Allah bg,,tak cepat,,lambat pun ttp ada jwpn nick nashram..

    ReplyDelete
  16. takpe, Allah dah tetapkan yg terbaik. btw, lawa awek baru ^^

    ReplyDelete
  17. ketika usia pada lingkungan 20an , kamu akan mencari dan terus mencari pasangan hidup . dah ada kerja tetap dan pendapatan yg blh tggung anak orang . Bila masuk 30an kamu akan slow sikit . lebih byk memerhati dan berfikir .

    sya mengambil nasihat orang tua sebagai panduan sebab ada logik di situ dari sudut Islam juga .

    Kalau dah sampai masanya seperti yang Allah tulis , jodoh akan datang kepada kita . sebab jodoh kita tu urusan Allah . Kalau kita mencari separuh gila sekalipun ,belum tentu takkan dapat ...

    mungkin begini ... tetiba jer ada gadis yg asik senyum jer pd kamu . mungkin juga ada yang suka bersembang dengan kamu . ada juga gadis yg bila kamu pandang , dia jadi serba salah , malu2 dan muka pun jadi merah ... itulah petanda jodoh kamu . dan kamu harus mulakan langkah dan jangan lepaskan .

    ada juga kata , klu dah jodoh , kenal lebih kurang dah boleh nikah .

    Kesimpulannya , jangan terkejar sgt . nanti kamu yg frust . biarlah proses itu berlaku secara tak sengaja atau semula jadi .

    Sepupu saya yg umurnya lbh krg ibu saya memberi nasihat " carilah org yg suka kita , dia akan tatang kita bagai minyak yg penuh . Tapi kalau kita yg syg dia separuh mati , bila dia dah jemu / jumpa lbh baik , dia akan tinggalkan kita ...

    Nak lupakan seseorg tuh mmg susah .
    ( saya ambil masa 10 thn utk pertama )
    Ada juga yg kuat semangat boleh lupa camtu jer . ( saya ambil 1 bln jer utk yg ke2 )

    Semat dalam hati , yakinkan diri ... itu ujian Allah , dia bkn yg terbaik utk kamu , ada hikmah yg allah sembunyikan , redha dengan ujian Allah , tentu ada sebab kenapa Allah x izin jodoh aku dengannya ...

    Apa pun semuanya kena berbalik kepada Allah ...

    Tapi jangan sekali - kali rasa rendah diri . Kita adalah yg terbaik utk diri kita . dia tak nak , dia yang rugi ... heheheeee ... kata semangat yg paling berkesan pd diri saya ... jgn down sgt . Perjalanan hidup kita Allah yang tulis dan tentukan ...



    ReplyDelete
  18. Tak perlulah kecewa, xde apa pun nak dikejarkan sgt, usia masih muda... Tayang bontot awek baru...solid! hehe

    ReplyDelete
  19. Laa kesiannya kt dia... bertemu dan berpisah ni semua ada hikmah disebaliknya. Mesti ada kebaikan disebaliknya. Orang laki susah sket klu putus cinta kan..susah nak lupakan. Sibukkan diri dgn pelbagai kerja selain dari berdoa. Semoga dapat luapkan dia. Pasti ada yg terbaik akan menyusul. Wahh beli kereta baru ek..vios G..tahniah!

    ReplyDelete
  20. Awww.. Its okay, Nick. Jodoh tak sampai lagi tuu. Jap lagi sampai la tuu. Now you just do whatever that would distract you. Sooner or later you'll forget it. Try to not think bout it anyway. Now focus kpd masa depan, focus kpd yg baru. Dah kena reject so lepaskan je la. Beri laluan utk yg baru dtg. If you hold on to it, susah benda baru nak masuk. Good luck aite. Whatever it is, stay strong! ;)

    p.s: Awek baru tu cun ;)

    ReplyDelete
  21. Hukhuk batuk sikit tengok awek baru tu silauuu hehe takpe ada yang lain untuk kamu..

    ReplyDelete
  22. jgn la sedih2..bunga bkn sekuntum bunga byk jenis. haha. awek bru dh dpt mesti bestkan..


    p/s: buat benda2 yg bleh gembirakan hati mesti boleh lupa :)

    ReplyDelete
  23. jangan cepat berputus asa.. mungkin Allah nak bagi yang lagi bagus 2...kena banyak bersabar dan kalo boleh jangan piker perkara lalu.. sibukan diri atau keluar lepak ngan kawan2..

    ReplyDelete
  24. dont loose hope my friend

    ReplyDelete
  25. wow kereta baru.. hehe.. tips lupakan adalah memBZkan diri. jom lepak. hehe

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum.. Jgn putus asa ye.. Cra nk lupakn,Dktkn dri dgn Allah.. Cinta itu milikNya jd minta la pdNya..
    Jgn lupa muhasabah dri mgkn kita masih belum cukup bersedia utk ke arah itu.. Perancangan Allah yg terbaik utk hambaNya (^_^)

    ReplyDelete
  27. terima kasih sbb memilih dia sbg awek baru. Suka!suka!suka! =)
    Hari tu ada seorang cikgu ni (tua dah) dia cuba risik2 saya utk adik ipar dia. then saya cakap takkan la adik dia tu langsung xde orang. saje saya cakap "dia memilih sgt kot" cikgu tu cakap bukan dia memilih tapi orang yang tak pilih dia. Ahha, sekarang saya paham pe maksud cikgu tu. Bukan memilih tapi orang yg tak pilih dia..

    ReplyDelete
  28. tingkatkan prestasi.em x ad jodohkan. Allah maha adil. In Shaa Allah Dia akan gantikan dengan lebih baik.

    ReplyDelete
  29. oh...inilah kisahnya Nik kena reject tu eh? hahahaha xpe awek baru lagi lawa....warna silver lagi hehe!

    ReplyDelete
  30. Blog walking here.. Jom g blog http://yabelogkamek.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.