Bro, Macam Mana Nak Tahu Gadis Tu Dah Bertunang?


Macam biasalah bila jadi blogger cinta yang tak bertauliah ni..macam-macam orang akan tanya. Sorang kawan aku ni tanya, macam mana nak tahu kalau seorang perempuan tu dah dilamar atau dah bertunang? Jenis cincin mana yang biasa diorang akan pakai kat jari.

Aku ada 3 teori kat sini.

1. Perempuan yang pakai cincin sebab suka-suka je.

2. Perempuan yang pakai cincin sebab tak nak kena kacau.

3. Perempuan yang pakai cincin sebab memang dah bertunang.

Biasanya yang pakai cincin belah kiri dah bertunang kan? Cuma jenis cincin tu aku tak berapa tahu..mana-mana blogger yang ada tahu pasal ni sila share. Aku pun nak tahu jugak :)


Bro, Macam Mana Nak Tahu Gadis Tu Dah Bertunang? Bro, Macam Mana Nak Tahu Gadis Tu Dah Bertunang? Reviewed by Nick Nashram on 14:30:00 Rating: 5

31 comments:

  1. erm, if melalui cincin susah lah. most girl mmg pakai suka suka je. tapi kalau girl pakai cincin warna emas tanpa batu selalunya dah tunang. sebab perempuan yg pakai cincin suka suka selalunya pakai cincin akan colour silver dari emas. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha...perempuan memang suka pakai perhiasan..tapi tak semua perempuan cam tu nick...ada sebab mereka memakai...contohnya cincin langkah bendul...senang je nak kenali mereka yang dah bertunang...kalau tak de reson dari pihak perempuan memang sah lah mereka tak single..hahaha

    ReplyDelete
  3. cara paling tepat nak tahu, kena selidik dan tanye...

    eden punye tunang dulu jenis tak suke sangat pakai cincin.

    ReplyDelete
  4. 3 teori tu mmg betol.. mcm adek kiter saja beli sbb tak nak kene kacau.. so kalo ada cincin tu paham2 jak lah.. kiter perempuan pun tgk perempuan lain pakai cincin pun pkr gak samada dah tunang ker,sekadar cincin couple ker, atau cincin main2..

    ReplyDelete
  5. tiga tiga sebab tu adalah sebab ena pakai cincin bila keluar.. hahahaha... :3

    ReplyDelete
  6. a'a cincin sebelah kiri tapi xtau cincin jenis apa.. ikut suka kot cincin apa pun

    hana kategori xreti pakai cincin. macam was2 ja nak pakai takut jatuh walaupun jari hana ni gemuk hahaha

    hana harap bakal tunang hana xbagi cincin. bagi gelang pun ok gak. boleh x macam tu?

    ReplyDelete
  7. datang dekat2 n tanya "Awak dah bertunang ke belum?" tunggu jawapan dia. huhuhu

    ReplyDelete
  8. aku x pandang sangat...bertunang ke x ke x penting...jodoh kan rahsia dia ...kita cuba je la...hehe


    kalau kena tunangan orang pandai2 la cabut...huahua!

    ReplyDelete
  9. ohh maknanya kalau taknak kena kacau kena pakai cincin. kalau macam tu nk pakai la. hehe

    ReplyDelete
  10. sy pon pkai cincin jugak . Dua2 belah tgn pulakkk tuhh . Tp sy belum pon bertunang , apatah lagi kahwin :)

    ReplyDelete
  11. Sy mmg da cincin sblom tunang tp cincin blah rotan biasa je.. Hahaha dah tunang pakai cincin da bau smple.. By the law barng kemas penuh bdan n da inai tu bru nikah ye kawan2 ussually la hahahahahha

    ReplyDelete
  12. Saya dulu pakai cincin kemudian ramai yang akan awal awal cakap dah bertunang eh... Jadi teorinya perempuan yang bujang jarang akan pakai cincin sebab tak nak di chop da berpunya hehehe buat nye abang tampan nak ngorat nanti susah ahh kalau awal awal dia nampak cincin terus tak jadi nak ngorat haha kan rugi tapi apa apa pun kene tanya tuan badan la senang jangan terus teka :)

    ReplyDelete
  13. Tak boleh main teka dan lihat penampilan ajer dah skrg ni. Cara terbaik hanyalah dengan terus bertanya empunya diri...itu saje.

    ReplyDelete
  14. oo.. mcm tu..
    nampaknye petua ni memudahkan saa dalam menilai wanita.. agar tidak tersalah memilih..

    ReplyDelete
  15. kalau nak tahu senang je, tanya terus dengan empunya badan.... straight to the point.

    juga nampak gentlement. impress :-)

    ReplyDelete
  16. Pengalaman akak ms bertunang dulu, kak pakai cincin emas berbatu putih sarung dijari manis sebelah kiri. Arwah emak yg suruh hulur jari sebelah kiri. Masa dh nikah, cincin emas berbatu biru disarungkan dijari manis sebelah kanan. Zaman sekarang mmg ramai yg sj2 suka suki hati pakai cincin... Nak senang, p tanya direct. Takpun, b4 p tanya, siap2 wat solat hajat dulu

    ReplyDelete
  17. kite kai cincin juga sebelah kiri di jari manis...tapi sekadar suke-suke pkai...xsume yang kai cincin tu dah berpunya...nak senang tanye lah tuan badan...bukan susah poon kn??

    ReplyDelete
  18. tak pernah pakai cincin and nanti pun saya tak nak bertunang2 mcm ni..terus kahwin. Hehehe

    ReplyDelete
  19. org sekarang bertunang cincin mcm2 . klu dulu hanya belah rotan . saya lak x suka pakai cincin ... heheheee

    ReplyDelete
  20. tanya direct je kan senang.. hehe..

    ReplyDelete
  21. Saya pernah pakai cincin kat jari manis kiri untuk suka2..sampai org ingat saya ni dh kawin

    ReplyDelete
  22. kalo anna masa bertunang mak mertua sarung jari manis belah kanan.. tapi skrg anna ubah cincin 2 ke jari manis belah kiri sebab belah kanan ketat..
    tapi x semua pakai cincin belah rotan.. anna pakai yang ada berlian kat atas.. walaupon dah bertunang, kekadang anna x pakai apa2 cincin pon..hihii

    ReplyDelete
  23. Akak tunggu Nick komen kat entri akak "5 PERKARA JANGAN BUAT GURU" http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/07/5-perkara-jangan-buat-guru.html. Tqvm

    ReplyDelete
  24. saya pakai cincin , sebab tak nak orang kacau...hehehe , langkah selamat , kalau tak ada orang , baru tak pakai cincin tu...kalau nak tahu bertunang atau tak , better direct tanya , sebab skrg mmg ramai perempuan pakai cincin..

    ReplyDelete
  25. pakai cincin xsemestinye da tunang bro.. kne selidik..hehe

    ReplyDelete
  26. tanye je terus perempuan tu senang :)

    ReplyDelete
  27. Zaman sekarang ni, kita xboleh nak nilai org dr perhiasan yg dipakai... kalau betul berkenan... trs tanya je...

    ReplyDelete
  28. rin pakai cincin kat jari kiri. tapi tak bertunang lagi pn. pakai cincin couple je. hehe.

    ReplyDelete
  29. emm... brhajat nak brtunang dgn sorang ni.. asalnya kawan je aka junior masa kolej dulu, tah macam mana kenal lama2 jadi benda lain dah haha, pnah nampak dia pakai cincin.. cuak juga, tapi silver, nk bgitahu malu.. last2 britahu juga., cicin bbf dia, best friend dgn kawan2 dia, tp dia bagi ccin tu kat saya... sy cakap lah kenapa, tp dia cakap kenapa.. maybe snang kot nk cari cicin kwin tuk dia nnti haha.. wish me luck huhu

    ReplyDelete
  30. saya dah bertunang pkai cincin sebelah jari manis kiri. Cincin sya biasa jah jenis belah rotan jah pun..sya memang selalu pkai cincin tu tak pernah lepas pun expect mandi lah. sbb sya hrgai tuning sya..heheh

    ReplyDelete
  31. Zaman skrg tk blh agak mcm tu..sbb saya n kwn kwn pun suka pakai barang kemas.sllunya lau lelaki tu kompius ngn jwpn kita lebih baik tanya ngn kwn kwn rapat atau keluarga kita

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.