Blogger Cinta Tak Bertauliah


Dalam banyak-banyak komen yang aku dapat, ada satu komen ni yang mintak pendapat pasal boyfriend dia. Sebelum ni pun dah ada pembaca mintak pandangan pasal girlfriend dia yang mintak nak putus hubungan. Soalan yang dia tanya macam ni : Baru2 ni sy ada masalah dgn boifren sy, dia meajuk n sakit hati kat sy smpai sy mesej n kol xnk angkat, dia xnk bgtau apa silap sy, lgsung xde respon dr dia smpai skrg dekat smggu da, apa harus sy bt ni?

Aku rasa lelaki kalau merajuk kadang-kadang tu lebih dari perempuan..hahaha. Time ni la orang kata dia bagi hint suruh perempuan pujuk. Tapi kena ingat jugak, bila lelaki dah feed up dengan perangai girlfriend dia atau nak putuskan hubungan tu, awek dia mesej atau tepon pun, dia memang tak angkat. Hinggalah satu tahap dia sendiri yang akan mesej bagitahu yang dia nak putus. Pendapat aku je la..so, apa kata korang?

Blogger Cinta Tak Bertauliah Blogger Cinta Tak Bertauliah Reviewed by Nick Nashram on 16:06:00 Rating: 5

35 comments:

  1. lelaki yg pernah ada gf takkan mampu hidup lama berseorangan. so, kalau bf dia senyap je tu maknanya dia dah ada pilihan lain la tu, bukan merajuk tapi tgh buat alasan nak putus.

    ReplyDelete
  2. saye kate...kawin cepat bos!

    ReplyDelete
  3. yup betul tu..
    kepade Sahadija..seminggu je baru kan? ade mase lagi..Kalau dah berbulan2..sila move on okay..

    ReplyDelete
  4. kena tengok apa punca dia marah...kalau dia g dating ngan lelaki lain...harus la dia marah...klu benda2 kecik sampai seminggu nak marah...pujuk pun tak jalan..maknanya dia dh bosan..tak pun dah ada org lain...org bercinta ni biasanya x leh x dgr suara walaupun sehari...

    ReplyDelete
  5. gila ganas punya advice... katala "kumbang bukan seekor".. sebab kumbang adalah serangga, maka xleh panggil seekor... hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaha...memang gelak cik akak dibuatnya...bila baca entri nick..serius boleh gelak..hihi...
    betol pendapat nick tu...tapi kemungkinan juga dia ada awek lain..hahaha...kebiasaan cam tu lah

    ReplyDelete
  7. aku setuju gan @the malaya male komen!
    kalau merajuk punca dari kaw.. pergi cari dia face to face terus pujuk.. lagi senang

    ReplyDelete
  8. ehh.. btul la.. kdg2 lelaki majuk dia ssh nk dipujuk tau..
    xtau nk buat ape dah.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. Apa lagi Nik, mintak no telepon...ko aje lah yang call, hehe...

    Baru bercinta dah merajuk mcm tu, kalau dah kawin? Lupakan ajelah... Bercinta dgn Allah lagi bagus...xmerajuk, sentiasa sayang dan ingatkan anda. Syurga pula balasannya.

    ReplyDelete
  10. erm , samaada putus atu pujuk...let say kalau pujuk , tak jalan juga , putus la jawabnya...hehe

    ReplyDelete
  11. lelaki kalau merajuk ada 2 je kita kena buat:
    1) pujuk. mungkin ada salah yg kita tak perasan
    2) diam. bagi diorang masa nak pujuk diri sendiri :)

    ReplyDelete
  12. sah dah ada yg baru heeeee...gurau je

    tunggu je lah keadaanya mcm mana nanti

    ReplyDelete
  13. klu dah lebih seminggu xda respon,sila teruskan hidup..huhu...

    ReplyDelete
  14. Err..mngada benr yg laki 2 pon..hi³

    ReplyDelete
  15. eh, maybe lelaki tu nk perhatian kot. bukan sebab tak sayang.. :)

    ReplyDelete
  16. yup, lelaki kalau dah betul2 tak tahan dengan perengai gf die memang habislah gf dia tu jadi 'janda' pas ni.

    ReplyDelete
  17. pendapat hana hana sebagai perempuan..

    kalau kita yang start masalah tu dulu. kita msg cakap sorry bla bla bla.. dah fullstop.kemudian biar je lah.kalau dia nak dia cari kita.. xyah lah kita plak nak msg berjela2 bukan dia nak respon

    ReplyDelete
  18. lelaki kalau merajuk mmg lah... susah nk ckp. haaaa

    ReplyDelete
  19. mungkin bf die nak test, nk tgk dia mcm mna. atau satu penjaran untk dia. atau mcm2 lagi. hehe

    ReplyDelete
  20. ok,boleh cari boyfren baru ye, kah3
    *larikkk*

    lek ah, baru boyfren..
    klu laki bini lain cerita
    lagikan lidah tergigit, inikan pulak hubungan kita

    ReplyDelete
  21. Hmm...cuba la contact smp dapat tapi kalau tak dapat juga..silalah cari kawan2 si BF yg dapat membantu.

    Tapi kalau si BF takmo bagi respons juga tu, faham2 je la. Tapi sebolehnya bawalah berbincang dari hati ke hati.

    ReplyDelete
  22. susah2 tinggalkan aje.haha

    ReplyDelete
  23. entry yg kena tepat pada masanya..
    ada jgk kwn laki, kuat merajuk, msj pun xreply.. biar jelah.

    lelaki nie kdang2 mengada2 suruh pompuan pujuk berkali2. haha

    ReplyDelete
  24. for me, pujuk dulu, bila dah okay, slow talk lah, bincang kenapa dia buat mcm tu.. kalau dah pujuk pun tak jalan, better move on je lah, mmg bukan senang nak move on bila hati dah syg..sabar je laaa..

    ReplyDelete
  25. Bagi aku bf dia bg hint nak mintak putus tuh. Dia xnak kasi respon lagi sbb dia masih memikir perlu ker tak yg bf dia ni harus mintak putus. Kalu betul bf dia sygkan dia, seharusnyer dia kena terus terang dengan sikap gf dia tuh. Bukan dengan cara merajuk dan x respon dgn msj or call. Aku penah alami mcm ni. Biasanyer, putus jugak jadinyer. Huhuhu.

    ReplyDelete
  26. mungkin dah boring gila , dah maxsimum dah atau sekadar nak pagi pengajaran kat gf nya ...

    ReplyDelete
  27. erm tak tahu la..lain org lain cara dia ni.. no idea maa

    ReplyDelete
  28. Setuju.
    Untuk Sahajida, kalau masih belajar ke apa ke lebih baik fokus pada yang penting dulu. Kalau sampai tahap mendiamkan diri tu tanpa bagi alasan, faham2 je laa.. boipren je pun bukan tunang atau suami. Hidup mesti diteruskan.. Banyakkan bersabar ya.. :)

    ReplyDelete
  29. lelaki ni klu dah merajuk mmg susah sikit..pening nak pujuk.. klu pompuan senang sikit kot nak pujuk..hehe:)

    ReplyDelete
  30. anna rasa betul 2.. yela, x yah pening2 nk cr cara cmna nk putus.. semuanya semudah abc je skrg ni..huhuhu

    ReplyDelete
  31. ni blog dr cinta ke ? saya nak tanay gak ah soklan pasal kekasih sy . tuan blog tlg jawab eh hahaha :P

    ReplyDelete
  32. Kol xjawab, mesej xbalas.. g la rumah laki tu.. jumpa depan2.

    ReplyDelete
  33. Lelaki yg macam tu mungkin pasang lebih dari 1..hehe..kalau tak terlanjur sayang sgt, lupakan je lah..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.