5 Jenis Orang Yang Bakal Jadi Jodoh Anda


Berdasarkan pemerhatian aku la, kebanyakan jodoh yang orang biasa dapat..biasanya datang daripada kategori kat bawah ni. Kalau tak percaya cuba baca.

1. Orang Yang Dibenci
Kalau masa kecik-kecik dulu korang pernah benci atau menyampah dengan someone..maklum la kecik-kecik dulu hingus memeleh lagi. Tapi bila dah besar cantik bergaya, orang yang korang benci tu jugak korang berkenan.

2. Kawan Sekolah Dulu
Yang ni ramai..habis SPM masing-masing lost contact. Jumpa pun masa buat reunion. Masa ni la boleh nak usha-usha balik..tu pun kalau ada yang masih single..hehehe. Kawan sekolah aku dulu ramai yang pasangan diorang dari sekolah yang sama. 

3. Kawan Masa Universiti
Aku nak habaq kat korang, kalau nak cari pasangan kat universiti tempat korang study sekarang ni memang terbaik. Dan biasanya hubungan korang akan kekal sampai korang kahwin. Lagi satu, susah bila korang dah kerja dan baru nak cari pasangan macam tuan punye blog ni..kekeke

4. Kawan Sekerja
Yang ni standard la..kahwin dengan rakan sekerja satu bumbung. Tak kiralah artis ke, doktor ke, cikgu ke..diorang kata mudah kahwin dengan orang yang kerja satu pejabat atau yang sama kerja dengan kerja kita..mudah nak faham tugas diorang kot.

5.Mak Ayah Cari
Kalau dalam kategori 4 jenis orang kat atas tu tak jumpa jugak, jodoh korang biasanya mak ayah akan cari. Mak ayah
kan dah lama makan garam..mesti dia cari yang terbaik. Kawan aku dapat isteri mak ayah dia cari. Terkejut jugak dia tengok muka isteri dia yang........................................bersambung :)


5 Jenis Orang Yang Bakal Jadi Jodoh Anda 5 Jenis Orang Yang Bakal Jadi Jodoh Anda Reviewed by Nick Nashram on 10:55:00 Rating: 5

39 comments:

  1. haishh..penuh kesaspenan..

    ReplyDelete
  2. no. 4 adalah saya! huhuhu... ;)

    ReplyDelete
  3. emm..mak ayah carikan okay tapi make sure kena masing2 suka lah, jangan jadik kes kahwin paksa pulak..kesian kat anak2 tu..

    ReplyDelete
  4. aaahh ekk baru terfikir... mungkin jgk :)

    ReplyDelete
  5. Sukar nak dipercayai...tapi ianya adalah kebetulan yang sering terjadi. Jodoh sesalunya dgn seseorang yg kita kenali dan berada di sekeliling kehidupan kita....melainkan ianya diaturkan oleh orang lain.

    ReplyDelete
  6. no 5 tu ada sambungan ker? hek2

    ReplyDelete
  7. saya nak no 3..tapi...melihat kepada situasi nampaknya saya yg keempat..bahahhahaha..:D

    ReplyDelete
  8. macam teka teki pulak baca no 5 tu...suspens :)

    ReplyDelete
  9. hm..xde dalam mane2 kategori..percaye lah..:P

    ReplyDelete
  10. paling takot yg no 1 tu. sbb kwn2 slalu ckp kalo ko benci kat sorang budak, nnti kau mesti suka dia. Takpun kau kawen dgn dia. grrr ~

    ReplyDelete
  11. ha tu la,org tua selalu pesan.. jgn benci2 sgt kat seseorg. kot2 jadi pasangan hidup baru tahu! Kalau dah cantik menawan xpe, kalau perangai msh sama mcm dulu acane?? hehe

    ReplyDelete
  12. saya no 3. Hehehe. In sha Allah. Eh, mari lah lawat blog saya eh. ijacyberphobia.blogspot.com trimas :)

    ReplyDelete
  13. kisah no.1 tu berlaku pada jiran kat kg . masa dpt kad jemputan , kami dah gelak gila doh .

    masa zmn sekolah , jiran tuh benci sgt kat suaminya sbb suka kacau dia . umah mrk pun cuma setakat 10 minit berjalan kaki .

    bila ada fb nih saya terpaksa offline chat sbb no.2 . hanya kami bertiga jer dlm schoolmate yg masih bujang . memasing dok usha nak jadikan second ...

    ReplyDelete
  14. dulu masa sekolah , cikgu slalu duk pesan , nak ngorat tunggu masak Uni , time tu ramai la pilihan....skrg dh masuk Uni , sorang pun tak dak...rasanya , tunggu nanti kerja la

    ReplyDelete
  15. hahaha...kemungkinan itu betul...yang penting jodoh tu rahsia Allah :)

    ReplyDelete
  16. haaa... itu yang kita tak tau.. tungu dah lihat.. hehehe

    ReplyDelete
  17. yes.. betul sangat.. 90% hahaha.. :p

    ReplyDelete
  18. betul tu.. kdg2 ex kita tu la jodoh kita nanti.. who knows kan

    ReplyDelete
  19. hahahaha. maybe nanti ada kawan seblogger. Huaaaaaa.. hebat dah tu dunia blog leh ketemu jodoh. kikiki

    ReplyDelete
  20. hahahaha semua ketegori diatas adalah yang pernah aku berkawan anmun x da jodoh.. kecuali no 5 hihihi
    insyallah yang no 3 tu jodoh aku doa2kan ye... aminnn

    ReplyDelete
  21. lama xsinggah sini :)
    btw sy suke yg no.3, tp??
    tp tggu jodoh blum smpai hehe..

    ReplyDelete
  22. nampaknye
    mungkin boleh jadi yg ke 5 tu...

    still menanti.. hahaha

    ReplyDelete
  23. ahhaha..akak takde dlm kategori di atas.. jodoh yg diperkenalkan oleh kawan:)

    ReplyDelete
  24. Nanti lps nikah sy bgtau sy punya yg mana 1 yer. Hahahaha :P

    ReplyDelete
  25. bakal suami sya inshaaAllah no 4. Hihi

    ReplyDelete
  26. Oh..tiada satu pun yang lekat kat saya boleh tak? Sebab sampai sekarang takde lagi calon..hahaha

    ReplyDelete
  27. aku ..
    no 1 tak.. sbb x pernah plak nak benci/tak suka org ni
    no 2.. pun tak sbb skolh dulu sume girl..
    no 3.. pun tak..sbb bdk same course 80% girls..20% yg lelaki tu da berpunya n aku x campur sgt ngn bdk laki..bukan alim cume nth..x dek situasi yg blh aku campur ngn diorg..ho3
    no 4...pun tak..sbb rakan sekerja sume cina..tp skrg sambung blaja balik..budak lab sume girl..ho2
    no 5...pun x tau..mak ayah senyap jek..adik yg bising lebih..

    ReplyDelete
  28. whoa.. ini macam entri sambungan pasal musuh sy haritu je.. haha, tak kisah la dari mana pun, asalkan bakal suami/isteri tu baik2 je.. :)

    ReplyDelete
  29. em macam terkena batang hidung sendiri ar.huhu

    ReplyDelete
  30. no 5 tuu yang apa ? yang apa ? yang apa ? nak tau . haha

    ReplyDelete
  31. Err, tak tau la sy kategori yg mana sebab belum lagi..haha, tp ramai bdk skola sy kawen ngn senior di skola yg sama..

    ReplyDelete
  32. kak intan kawan atas kawan..:))

    ReplyDelete
  33. hahaha tergelak bila baca blog post ni....haish, apalah jodoh saya nanti eh? Janganlah dengan kawan satu kelas, hehehe :)

    ReplyDelete
  34. jodoh sya..
    1 tmpt blaja..
    bla pegi keje mgkin ktorang slalu berselisih..
    cma x berkesempatan jmpa..
    tp klu dh mmg jodoh, Allah temukan jgk.. ;)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.