iPhone vs Sony Ericsson vs Samsung vs Nokia vs HTC vs BlackBerry


Semalam merayau-rayau kat pekan, tiba-tiba kawan ajak masuk satu kedai handphone ni. Lepas usha handphone, terus dia rembat Galaxy Tab. Seluk poket tengok handphone aku yang lama..segan pulak nak tunjuk. Gambar kat atas tu handphone aku yang bertahun-tahun tak tukar..hahaha

1. iPhone
2. Sony Ericsson
3. Samsung
4. Nokia
5. HTC
6. Black Berry

Bajet aku untuk beli handphone/smartphone baru ialah dalam RM 1000. Spesifikasi tu aku nak yang tahan bateri, keypad mudah nak tekan, tak mudah rosak dan nak main game sekali..heheh. So, antara jenama smartphone kat atas tu, yang mana korang pernah guna dan rasa terbaik?

iPhone vs Sony Ericsson vs Samsung vs Nokia vs HTC vs BlackBerry iPhone vs Sony Ericsson vs Samsung vs Nokia vs HTC vs BlackBerry Reviewed by Nick Nashram on 15:52:00 Rating: 5

32 comments:

  1. Akak prefer guna Samsung.. sbb tgh guna Samsung skrg ni:)

    ReplyDelete
  2. saya suka samsung skng ni..
    tapi bila nak beli je selalu terbeli sony hahahahah..
    ikut budget dan kemampuan yang berkenan leww
    ikot trend ley mamposs ooo hahhaha

    ReplyDelete
  3. klau acik suka samsung :) seronok

    ReplyDelete
  4. Hehe. Pastikan juge jgn over budget pd gadjet.
    Kalau nak tablet, kawan cadang guna asus fonepad. Rm849 sekarang. Isteri yg guna takat ni. Tak ada problem. Lg murah dari samsung tab. Kualiti pun cantik.

    Cuma saiznye lg besar la dr telefon pintar tu...boleh masuk micro sim

    ReplyDelete
  5. rilek bro.sama je dengan handphone aku pakai.hahaha..

    ReplyDelete
  6. Bajet RM1000? Emmm..samsung lah best..pakai rebat smartphone yg kerajaan bagi tu, dah jimat rm200..

    ReplyDelete
  7. cik akak pilih samsung lah..hihi

    ReplyDelete
  8. nokia bro. nokia tahan lama. kalau nak main game, nokia banyak games. ;) depends dgn hp kau.. game HD pun boleh ;)

    Aku pernah pakai ngage qd, n97 mini. semua tu aku hack tu main game.

    htc pun, tp game android alahai.susah nak hack.

    skrg 2nd hp blackberry.untuk tujuan sosial and also bisnes. ;)


    http://lovelynemo.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. skrg sy pakai sony xperia pro je.. bateri tahan, keypad pun ok, kecik n senang nak guna.. main ps1 dlm hp pun syok hehe.. samsung pun ok gak..

    ReplyDelete
  10. in terms of os stability and bateri, iphone win. in terms of customization, iphone kalah. BB takyahlah... :)

    ReplyDelete
  11. sony dgn nokia tetap dihati..hehe
    sony gmbar lawa, nokia lagu clear :)

    ReplyDelete
  12. walaupon aku pengguna samsung, tpi ramai aku dgr pengguna HTC ckp yg HTC tahan bateri, touchscreen ok dan kamera cantik... tpi tahan lasak tuh depend on model... kalo mcm samsung pon, macam S3 guna glass front screen, so klo jatuh kuat mmg akan pecah...

    ReplyDelete
  13. Kekal sebagai penguna Sony :)

    ReplyDelete
  14. aku prefer lebih dekat encik samsung. sebab aku guna samsung, hihi

    ReplyDelete
  15. sony n samsung.. 2 2 ok bagi anna..

    ReplyDelete
  16. Samsungggg !! Blackberry ? Say NO. HAHA

    ReplyDelete
  17. ala, kita pakai nokia harga 2 ratus tu je... hahaha...

    ReplyDelete
  18. saya guna BBM . utk yg baru , saya sdg usha asus padphone sbb blh guna phone dan tablet sekaligus . klu nak game byk , androids lah ...

    ReplyDelete
  19. tengah pakai Ninetology Black Pearl 2..bez3!!

    ReplyDelete
  20. sony ericson-sound yang super best power :)
    samsung-gambar clear
    blackberry-kkadang outomatik download. apa benda tah. habis krdt.xtau nak buat macam mana
    nokia-tahan lama kot

    hana sekarang pakai samsung wave.. malas nak usung kamera yang besar tu. jadi usung hanset je lah.hehe. sound pun ok xpecah2

    ReplyDelete
  21. Senang jer member tu beli phone ea, suka, terus rembat.. Stakat nie prefer samsung...

    ReplyDelete
  22. cokia
    samseng
    sony ericcun
    blueberry
    #
    ipop

    huk3..
    skrg rmai pkai samsung..
    tp acik pkai blackberry...

    ReplyDelete
  23. wah2, untglah kwn tu maen rembat jer.. -_-

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum... hai awk... sy suka baca blog awk... nice and keep it update... ^_^

    #blogwalking....

    ReplyDelete
  25. pilihan yg ada tu semua ok, kan sekarang ada rebet, beli je lah heee

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum Nik.. saya suggest beli HTC. So far HTC pny performance sgt bagus. Siyes..saya dh penah pakai samsung, HTC n nokia..tp HTC best

    ReplyDelete
  27. Nia guna Ninetology Black Pearl 2, setakat ni ok laa dengan harga dia selepas rebate RM299 cukup berbaloi. Tapi kalau ikut trend skrg lagi best samsung. Soal bateri tu tak perlu risau sebab kalau bateri cepat habis + jarang ada kat rumah boleh beli power bank :)

    ReplyDelete
  28. Sepastinya ramai yg pilih samsung...trend semasa kot

    ReplyDelete
  29. AKU DAH KUARKAN SAMSUNG GALAXY NOTE 2.. SO SENANG SIKIT NAK BERBLOGGING PASNI.. HEHE

    ReplyDelete
  30. so far dah pernah pakai samsung , sony , iphone and nokia . paling oke samsung la kalau nak maen game semua tuh . nokia tahan lama tapi tak bape best untuk game . sony lak asyik lag je tapi still oke . die lagi lasak dari samsung . tapi most prefer iphone la sebab tade lag , tak pena ada virus and keypad semua smooth je . hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.