Duit Cashout Nuffnang, CPUV & Surat Lantikan DG41


3 benda yang buat aku tersengih je minggu ni. Yang pertama dah terima email dari HSBC pasal duit blog yang cashout bulan 3 haritu. Tak banyak pun..first time cashout dapat RM 55.75 sen je..huhu. Ok, la tu daripada tak dapat langsung. Cuma lepas ni nak tunggu sampai 1k baru nak cashout.
 
Yang kedua CPUV dah mula melekat kat blog aku..sebelum ni malu-malu pulak. So, kalau korang blogger yang hensem, cantik, cute dan baik, jangan lupa eh klik dekat iklan yang ada kat blog aku ni :)



Yang ketiga aku dah terima surat tawaran pelantikan tetap jawatan pegawai perkhidmatan pendidikan siswazah DG41. So, gaji pokok ialah RM 2,222..campur dengan elaun jadi la 3k. Ni yang buat tak sabar nak angkut kereta baru ni..kahwin tu tangguh la dulu. So, benda apa yang buat korang tersengih minggu ni?

Duit Cashout Nuffnang, CPUV & Surat Lantikan DG41 Duit Cashout Nuffnang, CPUV & Surat Lantikan DG41 Reviewed by Nick Nashram on 13:07:00 Rating: 5

38 comments:

  1. wah..tahniah..tahniah..tahniah...! bestnya...

    ReplyDelete
  2. Pas gaji pertama, 2,222 + 55=2,277 hehe..boleh blanja lah ni

    http://blogofelih.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. As Salam Nick..Wah..dah cash out. Saya sampai sekarang belum cash out sebab macam Nick cakp, nak tunggu 1k.hahaha

    Wah..dah dapat surat, sila belanja saya makan ek..hahahah

    ReplyDelete
  4. Tahniah..dah jadi cikgu tetap dah tu nick..hihi..lepas nie boleh mintak belanja tu..hihi

    ReplyDelete
  5. Tau cerita orang tengah sengih pun boleh buat orang sengih je bila baca entry ni.

    Tahniah sir nick :)

    ReplyDelete
  6. Tau cerita orang tengah sengih pun boleh buat orang sengih je bila baca entry ni.

    Tahniah sir nick :)

    ReplyDelete
  7. tahniah bro.. nak join the club jpp

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..
    Tunggu pengesahan jawatan pula :)

    ReplyDelete
  9. waaaaaaaahh.. murah rezekii

    ReplyDelete
  10. oh.. cikgu jugak rupanya...

    tahniah ye sebab dah dilantik sebagai 'guru sebenar'.. ;)

    jemput ke blog cikgu jugak yer..

    http://www.cikguhailmi.com

    ReplyDelete
  11. jangan dilupe gaji itu akan ditolak kwsp 11%.
    jadi nnt kite dapat gaji sekitar RM2600 saje.

    ReplyDelete
  12. kitorg sampai ke sudah x dpt lg surat lantikan dg41 tu T.T

    ReplyDelete
  13. tahniah cikgu.. hehehe :)

    ReplyDelete
  14. Wah! tahniah...tahniah cikgu..
    mmg akan tersengih klu dapat benda2 ni:)

    ReplyDelete
  15. murah rezeki sir... hehe... Semoga berjaya :)

    ReplyDelete
  16. wow seronoknya.. leeza dh d[t surat ni. tp tak serah pd kerani lagi. agak2 valid ker nk bg kat kerani?

    ReplyDelete
  17. Wahh. Bestnya . Jd pmbakar smgt bila tgok gaji tu. Banyaknya $_$

    Tahniah -,-

    ReplyDelete
  18. TAHNIAH:D tadaknya nak tersengihhhh sbb mggu ni dh start exam..ehehe

    ReplyDelete
  19. Tahniah nick ! dapat BRIM wpun luput tarikh tapi dah rezeki ... alhamdulillah ...

    ReplyDelete
  20. nyesal terklik haritue :P

    btw, tahniah nik :D

    ReplyDelete
  21. Wa... tahniah...
    perkara yg membuat sy tersengih-sengih minggu ni,
    1. Lihat CPUV, komen dan followers dah mula meningkat sejak guna g+ komen.
    2. Lihat followers dah mula meningkat sejak buat entri politik selama 8 kali berturut-turut.
    3. Sokmo nama jadi sebutan dlm kelas kuliah Keusahawanan.

    ReplyDelete
  22. kalau kt matrik awk dh jd pensyarah.. btw tahniah.. murah rezeki lpas nie :)

    ReplyDelete
  23. Wahh2 tahniah nick!
    berite baik sokmo..

    ReplyDelete
  24. wah tahniah cikgu!! hahaha beli keta baru mcm dapt bini baru la org laki nih hahahaha...
    Sengih apa x dak pon..

    ReplyDelete
  25. beli kereta ferrari cikgu :) hehehe

    ReplyDelete
  26. Cik akak datang nak jemput Join GA cik akak...


    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-bintang-mencari-cinta.html

    ReplyDelete
  27. tahniah!!! tabung saya belum penuh takleh cashout lagi..hehe

    ReplyDelete
  28. tahniah.. saya pun bru je cashout nuff..
    mula2 nk biarkn dlu..
    tp gatal tgn sgt nk try trus jdi 0 blik.. hahah

    ReplyDelete
  29. nak join same sengih.. alhamdulillah rezeki :) untung laaa...

    ReplyDelete
  30. owh dapat cpuv oke ler tu..skrng ini tengah menunggu cpuv dari pihak nuffnang jer...

    ReplyDelete
  31. Alahamdulillah.. Tahniah bro. blanja makan kat Umbai. hehe

    ReplyDelete
  32. wah, rezeki datang berganda2 ni.. nanti boleh blnja anna ek.. hihihihi

    ReplyDelete
  33. tengah google2 pasai nufnang..
    trus msuk blog ni.. salam kenal bro :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.