Pengalaman Kali Pertama Main Di Shopping Mall


Agak-agaknya masa weekend korang lepak kat mana? Aku macam biasa la, weekend je, keluar lepak dengan kawan-kawan kat Melaka..maklum la kaki shopping. Ok, kali ni shopping lain sikit sebab ajak buat reunion sekali dengan kawan-kawan perempuan masa kat IPG dulu. Then kitorang buat main satu game dimana lelaki kena follow perempuan pergi shopping dan perempuan kena ikut lelaki pergi shopping.


Sape yang tak pernah rasa ikut perempuan pergi shopping, korang cuba la sekali eh. Satu kedai at least setengah jam diorang ambil masa nak pilih baju/ kain..bayangkan kalau 4 kedai diorang masuk tapi tak beli apa pun..hahaha. Dan bila ditanya kenapa tak beli baju/kain? Diorang kata tak berkenaan. Betul tak kalau aku kata perempuan ni choosy sikit..choosy masa nak beli baju, makanan even nak pilih pasangan hidup?

Entri lain yang anda mesti baca :



Pengalaman Kali Pertama Main Di Shopping Mall Pengalaman Kali Pertama Main Di Shopping Mall Reviewed by Nick Nashram on 10:09:00 Rating: 5

36 comments:

  1. itulah hakikat perangai seorang perempuan sir..tak dapat nak dinafikan lagi..hahaha..rambang mata..last2 tak beli apa..

    ReplyDelete
  2. perempuan mcm tuh la..belek3..then..kuar..mane brg yg belinye??then cakap tak berkenan..T__T.. *sorry wanita..haha.

    ReplyDelete
  3. hehee biasa la kan perempuan.
    Kalau Nia bukannya memilih sangat pun kalau bab beli baju ni. Cuma nak pastikan duit yang keluar tu berbaloi dengan apa yang di beli.

    Tang makanan memang tak memilih langsung.

    Tang pasangan hidup, mestilah kena memilih. Nak cari kawan yang baik (ada ketika kita suka dan duka) sekarang ni pun susah. Apatah lagi nak cari pasangan hidup yang kalau boleh kita nak hidup dengan dia sampai ke akhir nafas kita.

    ReplyDelete
  4. Ahaha. Yes, mmg ambil masa yang sangaatt lama pastu blahh cos takde yang berkenan. Psl pasangan hidup, its because we're gonna live with them forever maybe? Takkan nak ambil yang.. You know what I mean :))

    ReplyDelete
  5. haha. dah namanya perempuan mmg lama.

    ReplyDelete
  6. bukan memilih. cuma nk yg terbaik, kalau pakaian tu yg sedap mata memandang, selesa, yg blh pakai lama. mahal murah tu lain cerita. tp yg boleh buat tak tidur malam kalau tak beli. kekekekke.. teman hidup? errk, no komen. sebab lelaki lg teruk choosy nya dari pempuan kot. hehehe, joking je

    ReplyDelete
  7. kadang-kadang org perempuan ni dia jadi mcm rambang mata.. sudahnya langsung tak beli apa2. Tp perkara ni jrg berlaku dkt sy. Mungkin sy ni mudah jtuh cnta kot. Sekali pndg terus rasa aww, comel, cntiknya.. Terus grab. hahaha. :D

    ReplyDelete
  8. Haha memang betul.. takleh nak nafikan.. cuma even sy perempuan, sy tak suka shopping lama2 ni.. sy paling boring teman orang beli baju, hehe

    ReplyDelete
  9. hahaha selalunya mcam tu la.. first masuk kedai, mesti kasi tengok dulu. At least kami kena masuk 5 6 kedai tapi tak beli apa2..last skli sebelum balik akan pergi semula ke salah satu kdai yg kami dah pergi tadi untuk beli barang yg dah di usha baik tu haha

    *ayat ni agak pening sikit

    ReplyDelete
  10. serius bro, aku macam tak berapa kisah sangat kalau ikut kawan perempuan aku pergi shoping. cuma aku paling menyampah bila dorang tak beli. siyes. penat woi. aku nak nampak hasil.haha

    ReplyDelete
  11. xde yg berkenan di hati.. nak buat cmne kan.. hahaha..

    ReplyDelete
  12. hahahahha....wah...hamboi..hamboi..hahaha:) perempuan mmg mcm tu..tp lyeen klu dah suka brg..mmg kena compare dlu dgn yg lain..hehee

    ReplyDelete
  13. ahahah,, perempuan memang mcm tu,, perempuan kan istimewa..<xda kena mengena

    ReplyDelete
  14. fuh sehari suntuk xhabis mainan ni.. hehe. perempuan mmg mcm tu lah. hana pun mcm tu gak. kalau berkenan pun. mesti p tengok2 kat kedai lain dulu.lepas habis semua kedai yg xberkenan barulah patah balik ke kedai yang berkenan tadi. hehe

    ReplyDelete
  15. Oh yeahhhhh ! Setuju sangat nick.. memang berzaman lah kena tunggu kalau gegirl shopping. hehe

    ReplyDelete
  16. eleh.. pernah follow lelaki shopping, lagi jenuh tahu.. hee..

    Part yang pasangan hidup tu harus la choosy :)

    ReplyDelete
  17. ahaha.. baru ko tau ke? kalo tunggu perempuan ni shopping boleh jadi tugu negara la kita dok menunggu.

    ReplyDelete
  18. haaaa permainan apakah itu... sangat pelik. hahaha

    boringla ikut org shopping

    ReplyDelete
  19. pompuan tengok yang cantek tapi murah..heheh

    ReplyDelete
  20. hahahahahha - mmg le pilih2222 - itu yg jd lama ---

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum ... perlu / kena memilih . kalau nak pakai baju n kasut pun kena sesuai dgn tpt nak tuju . Islam pun suruh kita memilih ! Baju yg org pakai nampak cantik belum tentu cantik bila kita pakai . Pasangan itu nampak bahagia tapi belum tentu pasangannya bahagia bila bersama kita . Kenapa ? sebab perangainya / pemikirannya belum tentu sehala dgn kita !

    ReplyDelete
  22. perempuan mmg camtu.. even sya sdri pun mcm tu jgk..
    mengaku ni.. hahaha..
    cma nk buat pilihan yg terbaik, berkenan di mata.. klu x nnt menyesal.. hehehe

    ReplyDelete
  23. MEMANG X DAPAT DINAFIKAN … tapi kak intan jenis payah nak masuk satu kedai ke satu kedai..g satu tempat ja,…beli beli dan balikkkkk..penat oii kalau lelama ngat soping..

    ReplyDelete
  24. Ahaha.. Nak disagree tak leh tapi tak nafikan memang betul la tapi saya jenis simple...kalo ikut saya shopping confirm balik cepat..hahaha

    ReplyDelete
  25. saya pon sama haha..yang lama menelek nya tang harga..jadinya cik abang kene dok sebelah..senang nak tanya..kalau approve baru kaut..haha

    ReplyDelete
  26. hooo leeza kalau beli brg. dh berkenan, amek terus. 5 minit pun kadang2 boleh terus beli..... kalau dh mmg berkenan.

    ReplyDelete
  27. entah, memang semulajadi kot pompuan macam tu. ahaha dah lame tak jenguk blog ni ^^

    ReplyDelete
  28. bukn laki pon sama ke???

    ReplyDelete
  29. Titanic Tenggelam Dalam Surah Yasin.. http://mylifeeyqka.blogspot.com/2013/04/titanic-tenggelam-dalam-surah-yasin.html

    ReplyDelete
  30. shoping ibarat terapi buat kaum wanita :)

    ReplyDelete
  31. harus la pilih!
    klu dah xde pilihan,rembat je la.
    gitu?
    ahahha

    ReplyDelete
  32. Hahaha.. lawak la awk nie.
    tak semua prempuan macam tu. kalau shopping masuk kedai mesti beli. kalau tak bekenan tak masuk kedai tu.

    ReplyDelete
  33. itu yang best tentang perempuan.. hahaha

    ReplyDelete
  34. abang shopping lagi lama laaaaa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.