Boleh Ke Korang Makan Hidangan Ini?


Kalau korang bukan asal dari pantai timur, agak-agaknya boleh makan tak hidangan kat atas tu? Ada ulam petai dan pucuk gajus, ikan bakar, sambal belacan, ikan kering, budu dan goreng kacang..amacam? :)

Boleh Ke Korang Makan Hidangan Ini? Boleh Ke Korang Makan Hidangan Ini? Reviewed by Nick Nashram on 17:39:00 Rating: 5

62 comments:

  1. weh feberet ni..hahaha..sdpnya ikan bakar,petai,ulam2 semua2 tu lah.....!!

    ReplyDelete
  2. Walaupun bukan org pantai timur, tapi hidangan ini memang best! Yang menaikkan selera tu adalah budu! kena pula ada ikan bakar dan ulam...fuh! Buat aku meleleh air liur jer...

    ReplyDelete
  3. waaa. bestnye kalau dapat makan nasi ulam neh.

    ReplyDelete
  4. wow..mkaanan legend nie.heheh

    ReplyDelete
  5. boleh... lebih-lebih lagi kalau ade org belanja hahaha :P

    ReplyDelete
  6. boleh kecuali petai dan budu. :)

    mmg sedap makan makanan mcm ni.berkhasiat lagi

    ReplyDelete
  7. err.... meleleh air liur jap.... :D

    ReplyDelete
  8. hidangan yg menarik selera...smua lauk kat ats tu sy mkan, kcuali petai kot smpai skrg xleh nk msuk ngan tekak,hehe...pelikkan...wlaupon sy dok selangor,tp sy owg kampung.. yg pling suke ulam gajus n budu... :)

    ReplyDelete
  9. hahaha..cik akak tak memilih..walaupun hakikat cik akak asal dari sarawak..hihi..cik akak pun orang kampung juga..hihi..biasa sangat dengan makanan cam nie...tapi satu je cik akak tak makan..hihi..semestikan ikan air tawar @ ikan sungai..huhu

    ReplyDelete
  10. alah bedal je. tapi kalau petai memang tak makanlah. haha

    ReplyDelete
  11. wow sedap nie ... dah lama tak mkn cm gini ... cm gini pon dah okey :)

    ReplyDelete
  12. budu dgn sambal belacan saja tak pernah makan..hehe

    ReplyDelete
  13. Erk..hahaha..saya tak makan budu

    ReplyDelete
  14. Saya bukan orang pantai timur but huwahhh mmg minat makanan mcm ni!! Alamakk laparrrrrrrr T____T

    ReplyDelete
  15. Hmmm, kalau kebulur sangat, makanan2 ni memang sedap, ala-ala masakan kampung gitu. Siap ada sambal belacan! Tapi saya tak makan ulam-ulaman. Makan salad KFC je. :p

    ReplyDelete
  16. semua tu feveret kot.. so xde hal la. ;P

    ReplyDelete
  17. Favorite kot even orang KL. hehe

    ReplyDelete
  18. Semua boleh masuk. petai je kena skip. hihii

    ReplyDelete
  19. arghhh sedapnye !!! ni yg tak sabar nak balik kampung..:( sedapnye ulam2 tu..

    ReplyDelete
  20. dipenuhi dengan Salad2 Melayu... hahaha.. ena rasa ena tak boleh makan hidangan macam ni... dok reti makan.. T.T

    ReplyDelete
  21. jetak air liur mek cah tgk makanan nih. sedak kakloh la weiiii.:)

    ReplyDelete
  22. boleh sesangat.dah menitik tengok gambar ni..perghhhhhhhhhh layan

    ReplyDelete
  23. anna orang penang.. ok je kalo sape2 hidangkan.. mmg semua kat atas 2 anna makan dan febret anna... memang terbaik la...

    ReplyDelete
  24. makanan kegemaran Hanif Menhad ni... nyum-nyum

    ReplyDelete
  25. saya x pndai mkn petai,,ahahah,

    ReplyDelete
  26. konfem la buleh makan..siap tambah nasik 2/3 pinggan kot..budu oh budu..

    ReplyDelete
  27. sedap ni makan time nasi tengah panas berasap!!

    ReplyDelete
  28. ikan bakar yang xtahan tuh! perghhh...

    ReplyDelete
  29. Fuhhhh, sedap gila. lapar pulak perut.

    except budu. tak pernah makan budu :)

    ReplyDelete
  30. Ya Allah, budu ! sye orang pantai timur. Of course lah semua itu sye bedal. Wakakaka !!

    ReplyDelete
  31. Walaupun bukan berasal dari pantai timur, tapi selalu jugak makan hidangan cmtue. Sesekali dapat makan, memang sedap! Tapi budu tak pernah makan. :D

    ReplyDelete
  32. perghh sodapp ni..mesty laa makan..tp budu je kurengg sikit..huhu

    ReplyDelete
  33. Perghhhh.... Superb duper ni... Petai je tak lalu ikut tekak ni tapi yang lain tu, confirm berpinggan2, cuma pinggan je tak makan. :)

    ReplyDelete
  34. KY blh makan, kecuali...petai dan pucuk gajus..

    ReplyDelete
  35. sodapp woo..suke sambal belacann..ehehe

    ReplyDelete
  36. dari pantai timur tapi tak pandai jugak. nge.

    ReplyDelete
  37. boleh je, tapi bab ulam ulaman tu den lemah sikit. hehe.

    sorry, lama tak b-walking sini!

    ReplyDelete
  38. boleh sangat2 la...ni mmg favourite saya!!!

    ReplyDelete
  39. saya walaupun org utara tapi tu semua favorite saya especially budu.. wuarghhhh

    ReplyDelete
  40. aku prefer piza dgn spageti..hahaha.
    Gurau je.. sedap jgk lauk2 ni semua! nyummy :p

    ReplyDelete
  41. kalau saya makan ikan goreng jelah hehe...

    ReplyDelete
  42. Hidangan kegemaran sayaaaaa....sedappnyaa...time lapar mmg syok la ni...

    ReplyDelete
  43. sgala jenis sayuran dan ulam2 nih, mmg sy x makan.. yang laen tu sy ngapp je.. hohoho.. ikan bakar!!!

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum... hai awk.. terima kasih sebab follow saya...post awak.. memang sangat menyelerakan.. makan ikan kering dengan budu.. waaaaa... cedapnya... :3

    ReplyDelete
  45. ulam2 tu aku makan kecuali budu..tak pernah try lagi.kalo ikan bakr plak bergntung pada jenis ikan. kalo ikan sungai aku tak makn haha

    ReplyDelete
  46. memang terliur lah nampaknya..haha,memang selalu kat rumah makan macam ni

    ReplyDelete
  47. Semua boleh...tu my favrotbkecuali budu...xpenah make budu tu....hehe

    ReplyDelete
  48. mmg makan la , bukan sepinggan tapi siap menambah lagi hah :P

    ReplyDelete
  49. makan ikan goreng je kot..ahhaha

    ReplyDelete
  50. memang bestla wei.. walaupun aku bukan org pantai timur, ni mmg all time feveret

    ReplyDelete
  51. tengok lauk-pauk ni terus teringat kat kampung...sedap ni..

    ReplyDelete
  52. orang kamupung tak boleh terpisah dengan semua ni :D

    ReplyDelete
  53. mak ayah sya tak pernah pun kenalkan sya dengan budu..hehe..satu hari termakan nasi kerabu..layan ja makan budu..sedap.. ^^

    ReplyDelete
  54. mkan x igt dunia la jwapnya.. cuma buddu je tolak hihih

    ReplyDelete
  55. wah sedapnya..rindu zaman2 senang nk dpt pucuk ketereh masa kt t'ganu dlu..rindu singgang...suma2 la rindu..budu xpe,stock kt umah sentiasa ada....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.