Tabung Duit Untuk Kahwin


Sebab aku ni suka shopping, bila duduk sorang-sorang terfikir jugak takkan duit nak dihabiskan untuk shopping je. Pastu pergi ke dapur terpandang bekas biskut masa hari raya tu. Kalau aku start simpan dari awal, konpem dah penuh bekas ni..boleh la buat back up untuk hantaran kahwin nanti..kekeke. So far, ni la duit yang tersimpan dalam bekas biskut hari raya. Agak-agaknya berapa tahun lagi la baru cukup 5k..siapa yang ada tabung duit sila angkat tangan :)

P/S : Kalau mak cik dan pak cik kat luar tengok tabung duit aku ni, diorang ambil tak sebagai calon menantu..hahaha

Entri lain yang anda mesti baca : 


Tabung Duit Untuk Kahwin Tabung Duit Untuk Kahwin Reviewed by Nick Nashram on 12:56:00 Rating: 5

32 comments:

  1. kalau ibu nurul kan, setiap duit hijau yg brhrga RM5 mesti dia akn simpan. Kalau tgok purse dia, langsung takde duit hijau. 5k mana cukup $__$

    ReplyDelete
  2. comelnya tabung tu..hihi ^^

    ReplyDelete
  3. RM5k je....
    sekarang tempat akak RM8k itupun standard je.ada lagi yg tinggi.

    ReplyDelete
  4. RM5k je....
    sekarang tempat akak RM8k itupun standard je.ada lagi yg tinggi.

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum ... hah ! timbul gak bro nick nih ... dah 3 hari kot x de ... ada tabung duit . duit ang pow + duit raya + duit yg abg n kakak saya beri bila dia mai sini ziarah mak aka elaun ... hahahaaa . hajat klu dah cukup satu jumlah , nak belikan brg utk kenangan . hah bro nick ... tu tabung jgn letak bwh katil , nanti hilang ... hahahaaaa

    ReplyDelete
  6. wahh..bagus lah dah simpan duit tu.. sue tunggu duit nuffnang je.. hahahah, maklumlah tahun depan baru bekerja.. kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. Salam.. bru 1st singgah sini


    Ada jugak tabung utk majlis kawin nanti..hehe

    ReplyDelete
  8. zaman moden bang.... org simpan duit kat bank..hehe

    ReplyDelete
  9. haha....ok nini kalah dengan awak,sebab tabung nini syiling je ada....kalau terdesak syiling2 tu sangat membantu....ehehehe

    ReplyDelete
  10. Jangan dipandang remeh usaha yang kecil itu. Sedikit itu tetap ada nilai. Pengalaman den simpan duit nak kawin keja dari pagi sampai malam, duit simpn kat unit trust. 3@4 tahun baru keluarkan

    ReplyDelete
  11. haha...lama xsinggh...pekabar bro?...kawe pun ada jg tabung u kahwin ni....dah penuh satu botol dlu ingt dh on....tapi ni dah masuk tabung ketiga...xde orng nk lagi kat kita....huahua....

    ReplyDelete
  12. 5k xckup boh..35k bru ckup..hehe

    ReplyDelete
  13. 5k? kalau nak buat majlis secara sederhana mungkin cukup kot. tapi kalau ikut zaman sekarang.. err.. macam x berapa nak cukup je. hoho..

    buat la target minimum utk setiap bulan. baru la rasa bersemangat nak simpan lagi.. kot. ;P

    ReplyDelete
  14. Salam Nick..

    Hahaha..tabung tu unik sgt..mulanya saya guna bekas coklat ferrero tu buat tabung tp skang ni guna kotak besi beli kt daiso buat tabung..kekeke

    ReplyDelete
  15. tmpt aku rm10k..paling abes dah tu.

    berkurun la aku nk simpan duit.

    ReplyDelete
  16. rm1 setiap hari confirm kejap je sampai 5k.hehe

    Hana simpan duit syiling ja.. xkira berapa ringgit. tapi berat oo dari duit nick tu :P

    ReplyDelete
  17. saya2... tabung warna biru, utk kumpul syiling 50sen. banyak dah jasa tabung tu... hehe...comelnya tabung...

    ReplyDelete
  18. tertinggal>tabung rumah warna biru, hadiah masa bujang dulu

    ReplyDelete
  19. Leeza x kawin lg.. Maksudnya kena kumpul duit..

    ReplyDelete
  20. wah! tu banyak duit rm1 ke rm50?hehe insyaAllah cukuppp nanti.menabung amalan mulia. eh macam iklan tv plak. hahaha

    ReplyDelete
  21. bagus lah ada tabung duit.. sarah tak sempat nak menabung pun, tapi kdang2 transfer duit ptptn masuk dalam akaun bank lain. Untuk simpanan kecemasan.

    ReplyDelete
  22. bagus lah ada tabung duit.. sarah tak sempat nak menabung pun, tapi kdang2 transfer duit ptptn masuk dalam akaun bank lain. Untuk simpanan kecemasan.

    ReplyDelete
  23. Sir mana cukup 5k, zaman akak dulu iye lah harganya itu. Zaman le ni kan dah ada std yg baru, ikut kelulusan tau. :)

    ReplyDelete
  24. menabung amalan mulia... sekarang orang kerja kilang dah 5-6 k... adehh

    ReplyDelete
  25. peh. ratus2 masuk tabung. da la transparent. langsung tak bahaya tabung ni. haha

    ReplyDelete
  26. menabung lama-lam jadi bukit..tapi tak tergugat iman ke tengok duit bnyak 2..hihi..tabung tranparent kan?

    ReplyDelete
  27. bole la fund sikit kat sini.. haha

    ReplyDelete
  28. haha..yang jangan guna tabung transparent cenggitu...bahaya...cepat tergoda...gudluck!

    ReplyDelete
  29. jangan risau, ramai pakcik makcik kat luar sana akan jadikan cikgu menantu kalo tepek gambar hensem cikgu tu.. MESTI depa tak pandang tabung tu dah, ngehehe..
    p/s: komik kat blkg yg tak menahan tu :D

    ReplyDelete
  30. anna simpan dlm bank sebab kalo simpan cara gitu mmg cepat pula anna amik balik...hihihii

    ReplyDelete
  31. insya allah ada la jodoh tu :) tak cukup pun tapi kalu bakal mentua tengok betapa rajinnya kita menabung, sure dia pinang kita ekekekkeeee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.