Berbaloi Ke Jatuh Cinta Dengan Awek Orang?


Baru je terima SMS dari member lama yang kamcing. Tanya something yang aku sendiri pun tak boleh nak jawab. Katanya "Bro, aku suka kat sorang awek nie..masalahnya dia dah berpunye!". Aku mati akal nak cakap..parah la jatuh cinta dengan kekasih orang.


Nak luahkan isi hati pada awek orang? Sanggup ke nak runtuhkan hubungan yang telah lama terjalin? Kejam pulak kan. So, aku kata selagi dia tak kahwin, boleh je nak berharap..mana tahu ada jodoh, dia putus dengan kekasih dia..ada peluang..hehehe. Tapi kalau tak dapat,doakan yang terbaik untuk dia.

Kalau sanggup tunggu..tapi better lupakan..maknanya kita harap dia putus. Lagipun buat sakit jiwa duk pendam perasaan lama-lama..masih ramai lagi yang mungkin lebih baik dari dia. Apa kata anda? Luahkan, tunggu, atau lupakan?

Berbaloi Ke Jatuh Cinta Dengan Awek Orang? Berbaloi Ke Jatuh Cinta Dengan Awek Orang? Reviewed by Nick Nashram on 21:25:00 Rating: 5

35 comments:

  1. Kalau dah jodoh, lari ke hujung dunia mana pun..Lambat laun bertemu jua..

    Tapi lebih baik jangan caras orang punya, mana tahu akan datang.. yang dalam mulut pon orang boleh rampas.. hhehehe.. >_<

    ReplyDelete
  2. dah berpunya tak semestinya akan kahwin kan.. kalau sanggup tunggu apa salahnya, tapi kena bersedia awal2 la dgn sebarang risiko.. (fuhh ayat mcm ada pengalaman la pulak) :D

    ReplyDelete
  3. rasanya gatal ler tangan cik akak datang nak mengomen entri nick nie..hihi...persoalan kat sini...memang cinta tak kenal siapa kita...cinta itu lahir dari hati yang paling dalam...cuma jangan biarkan cinta kita hanyut bertemankan hasutan syaitan semata-mata...tak salah menyukai sesorang tapi biarlah dengan cara yang betol kan....

    ReplyDelete
  4. BARU AWEK BUKAN ISTERI . hoho

    ReplyDelete
  5. Pernah jatuh hati dgn bf orang. Oh sungguh tidak ohsem! Yang teruknya, laki ni tau i minat kat dia tapi lyn jugak. Kan makin mengharap jadinya?? Bila tnya reason buat cmtu dia ckp anytime je blh break ngan awek dia cos pmpuan tu mcm tak da feeling lg. Zz. Mcm spare part dah kan -.- Last2 dia balik gak ngan awek tu and aku ditiinggalkan. Huwaaaaaahahha. Conclusion nya, jgn ler. Kalau dah jodoh mesti ada jalan baik punya. Hee.

    ReplyDelete
  6. masalah nie, tapi kalau dah jodoh tak kemana kan :)

    ReplyDelete
  7. awek orang?

    kalau ikut hukum boleh ja luahkan. sbb bukan hak org

    tapi kalau xikut hukum, pendam je lah perasaan tu. mana nak tau kot2 ada pelanduk 2 serupa, peragai plak sebijik.

    ReplyDelete
  8. smntara mood sy skg masih dlm mood menunggu, so sy menunggu je laaaa.. :(

    ReplyDelete
  9. tak ada dah ke awek yg masih solo...heee, alahai...ramai lagi di luar sana tu

    ReplyDelete
  10. mundane problems... alah nanti lama2 perasaan suka tu hilang jugak kalau kita cuba untuk lupa. eh?

    ReplyDelete
  11. kena trima dia ade yg punya...kite brdoa mga kite mndpt org lagi baik yg sama mcm dia, insyallah mne thu, tu smua rezeki kan. :)

    ReplyDelete
  12. sama cam yg di atas... kalo dah jodoh nak lari p mana..

    ReplyDelete
  13. Lebih baik luahkan cepat daripada kita menyesal tak sempat. Mana tau kan kot kot dia tak bertepuk sebelah tangan. hehee

    ReplyDelete
  14. tunggu dan lihat.. I guess

    ReplyDelete
  15. hurmm.. apa kata abg ckp kat dia suruh dia jumpa mak ayah dia.. kalau dia ragu2, suruh dia lupakan perasaan tu..

    ReplyDelete
  16. ssh klu punya prsaan cm tu..

    ReplyDelete
  17. Jodoh ketentuan Ilahi, biarkan saja...Jika itu jodohnya pasti terbuka jalan suatu hari nanti.

    ReplyDelete
  18. Erm! susah kan bila jatuh hati dgn awek org.. sabar je lah, klu jodoh tak kemana..advice mcm tu je kt kawan cikgu tu :)

    ReplyDelete
  19. ena suka ayat nick pada perenggan kedua tu.. ena setuju sangat dengan tindakkan macam tu... sbb tak ada guna kita nak memasak seseorang yg hatinya sudah pd org lain.. so berdoa lah yg terbaik

    ReplyDelete
  20. hmm masalah ni..tp jodoh itu kan rahsia Allah..mana tau kita bercinta dgn org tu but at last kita kawen dgn org lain kan...so berdoalah semoga kita dpt jodoh yg terbaek... :)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum...

    Pada saya, better lupa kan sebab jangan sampai perasaan tu makan diri sendiri. Kalau betul sukakan perempuan tu, berdoalah supaya Allah temukan jalan untuk dia mengenali lebih dekat perempuan tu. Cuma jangan terlalu berharap

    ReplyDelete
  22. Pernah merasa dugaan mcm ni.. kita yg dicintai pn serba salah.. ye benar tu.. baik pendam dan jgn luahkn.. boleh menghancurkn hubungn org.. klu ada jodoh..dia akn jadi milik kita jgk..

    ReplyDelete
  23. Datuk Fadillah Khamsah kata " berdosa ambil gf orang " ... cari pada yang sudi ...

    ReplyDelete
  24. he3..awek je..bukn is3 org..ok kot..try la dulu risik..

    ReplyDelete
  25. sblum berkahwin..carilah berapa ramai awek/pakwe..so boleh pilih mana yg terbaik..kalau dah kawen..redha jelah dgn apa yg ada ;)

    so x salah jatuh cinta dgn awek orang
    yg salah kalau jatuh cinta dgn bini org.hehe

    ReplyDelete
  26. Pepatah sebut,

    Bila sayangkan sesuatu/seseorg, lepaskan ia. Kalau ia milik kita, pusing mcamanapun, akhirnya jadi milik kita.

    ReplyDelete
  27. nik, kapal atas laut pon orang leh hijack..hehe

    ReplyDelete
  28. tak salah bercinta..jgn kacau bini org sudah

    ReplyDelete
  29. kalau dia berani ambk risiko boleh je luah..hihi..mna la tau pempuan tu pon syok kt dia jgak.heheh

    ReplyDelete
  30. rasanya buat la solat istkharah semua.. mohon diberi petunjuk..tak molek la rosakkan hubungan..takt nanti kita terkena balik di masa akan datang..huhu

    ReplyDelete
  31. baru awek.. blum tentu jdi isteri..
    org yg dah kawen pn ble bercerai..
    org bertunang pn bl putus.. huhuhu

    ReplyDelete
  32. Respect dgn hubungan seseorang. Kalau dah tau si dia dah diikat, jgn lah cuba runtuhkan. Fikir sejenak jika terjadi kpd kita. Huhu.

    ReplyDelete
  33. Respect dgn hubungan seseorang. Kalau dah tau si dia dah diikat, jgn lah cuba runtuhkan. Fikir sejenak jika terjadi kpd kita. Huhu.

    ReplyDelete
  34. for me.. percaya pada jodoh dan ketentuan.. kalau dh mmg jodoh x kmna

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.