Sebab Blogger Perempuan Lebih Ramai Dari Blogger Lelaki


Memang dah fakta majoriti blogger yang paling ramai kat Malaysia ialah blogger perempuan. Dan dalam kategori blogger terkenal jugak dimonopoli oleh blogger perempuan (ada orang kata lelaki). Satu entri biasanya aku dapat 30 komen daripada pembaca. Dalam 30 komen tu, hanya 5 je komen daripada blogger lelaki..hahaha. Kalau korang tengok purata students kat universiti pun 70% perempuan dan 30% lelaki.

SEBAB BLOGGER PEREMPUAN RAMAI

1. Rajin menulis..sekali buat entri sampai 10 perenggan.
2. Suka kongsi cerita..kebanyakkan cerita personal, cerita pasal hati dan perasaan.
3. Nak tunjukkan apa yang ada pada diorang..contoh dari segi kecantikan,kepandaian.
4. Memang nisbah lelaki dan perempuan besar..1 lelaki 4 perempuan ye..kekeke 


 
SEBAB BLOGGER LELAKI KURANG

1. Kurang dapat publisiti.
2. Malu nak promote blog..maklum la kitorang ni low profie :)
3. Malas nak menaip..assignments pun ada upah kawan buat.
4. Lelaki suka buat benda adventure..bagi diorang blog hanya untuk perempuan.

 
Sebab Blogger Perempuan Lebih Ramai Dari Blogger Lelaki Sebab Blogger Perempuan Lebih Ramai Dari Blogger Lelaki Reviewed by Nick Nashram on 13:23:00 Rating: 5

39 comments:

  1. tpi bila lelaki dah start berblog pnyalah rmai follower and pembaca setia..Tpi sesetengah blog lelaki x de apa-apa pon tetap ada follower sbb tgklh mka dia mcm mna lak..Hot lah katakannya..

    http://queen-sophia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. keh3 yg point utuk lelaki no. 3 paling siot skali haha..

    ReplyDelete
  3. oleh sebab itu, blogger lelaki awesome.. hehehe

    meow singgah sini ye ^_^

    ReplyDelete
  4. nick ni blogger lelaki ke perempuan?

    :P

    ReplyDelete
  5. Betul tu nick...blog tempat mereka bercerita, blog jdi teman berbicara..hahaha..kalau dulu orang pakai dairy..sekarang tak lagi..semua diluah kat blog...Dulu pakai surat cinta...sekarang tak lagi..guna phone je..tak pun Facebook..lalala :)

    ReplyDelete
  6. Lol.. Kinda agree with what they said. Prempuan jadikan blog sbg diary. Ahh, kena batang hidung ;D

    ReplyDelete
  7. hahhhhha ! bagus observation nick :) agak terasa jugak dekat situ -.-" ada bagi lelaki benda ni macam leceh je . tak kira apa jantina, rasa nak buat, buat lah. blogger yang femes sebab orang suka penulisan die,cerita die,kecantikan die, kehenseman dia. hahhha !

    ReplyDelete
  8. realiti blogger sekarang, majoriti semua pompuan..tapi blogger lelaki pun tak kurang hebatnya dari segi penulisan dan populariti...hehe

    ReplyDelete
  9. sebenarnya its back to our biological. perempuan memang lebih suka berkongsi sesuatu, meluahkan pada orang lain dan lebih kepada sesuatu yang bersifat artistik. tetapi jangan lupa, lelaki pun jika berseni, fuhyoh memang superb tau karyanya!!! :) walau apa pun, akak kadang2 suka penulisan blog lelaki. sangat matang dan cool. manakala perempuan tak dinafikan, ada yang sedikit rubbish dan sedikit emo. tapi ada jugak yang terbaik!!!

    ReplyDelete
  10. Pompuan lebih suka menulis dan bercerita kot..tu yg ramai blogger wanita.. Tapi suka juga melawat tulisan2 blogger lelaki coz kebanyak kan tulisan2 lelaki ni lebih sempoi dan lucu..ehehe:)

    ReplyDelete
  11. Hmm, tu lah blogger lelaki senang popular kot? ;p sebab blogger laki rare sangat. Hukhuk.

    ReplyDelete
  12. perempuan jer yang banyak komen kat blog aku,hehe.. ternyata perempuan lebih suka berkawan daripada lelaki.. aww

    ReplyDelete
  13. Betul tu Nick..saya pun banyak follow blogger perempuan tapi sejujurnya saya lebih suka baca blog blogger lelaki dan 2 fav blogger saya ialah Nick Nashram dan Hasrul Hassan. Sejak saya follow 2 blog ni, xpernah lagi missed untuk baca entri2 yang diterbitkan. Banyak fakta dan perkongsian ilmu.

    Sekadar pendapat.

    ReplyDelete
  14. hahahahaahah...
    bg lelaki blog utk perempuan? huhu..
    tp mmg ramai blogger skrg ni dlm klgn perempuan...
    huhu :)

    ReplyDelete
  15. betul tu betul tu. saya mmg pemalu orgnya. haha

    ReplyDelete
  16. lupa plak nk ckp, ada sorg blogger laki, gelarkan diri dia `kak senduk`.. sangat famous... update dia org tertunggu2.. citer dia serius klakar... blogger cmtu mmg jarang dijumpai, tp klu ada, mmg hasil penulisannya pasti buat org gelak..sbb kita dpt rasa feel dia menulis...huhu

    http://meriahuoll.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. ramai lelaki yg mengangggap blog utk berkongsi perasaan semata-mata.. diorang xsedar yg info dorang duk google tu pun blog jugak.. satu perspektif yang meyebabkan ramai lelaki kurang berminat blogging

    ReplyDelete
  18. nida lagi suka baca blog laki...kebanyakannye mmg double wow bangat..hehe..tp bkn bmakna nida xsuke bace blog pompuan ehh....apa2 pon semua blog ade kelebihan&kekurangan msing2... :)

    ReplyDelete
  19. ak xtau cmna nk komen..hua3

    ReplyDelete
  20. Blogger lelaki tak ramai pasal diorang malas nak hadap komputer lama lama. Baik main futsal kata mereka. Kuikui

    ReplyDelete
  21. ekekekeke.. pompuan suka merepek ! kahkahkah, yg bab laki tu sokong sgt, laki pemalas sampai assignment pon upah org ! hahaha :D

    ReplyDelete
  22. he3..jiwa ponpuan ni mmg skew luah2 nie..ka3!!

    ReplyDelete
  23. tapi aku rasa sebab nisbah laki n pompuan.. pompuan berkali2 ganda banyaknya dari laki kot. tapi bab meluahkan perasaan n buat karangan berjela2 pon pompuan champion. so, x mustahil dorang lagi banyak ada blog.

    ReplyDelete
  24. dah fakta perempuan ramai...so, x heran blogger pon ramai pompuan...hehe

    ReplyDelete
  25. tak dinafikan ramai blogger perempuan..apapun blog lelaki kalau yang kreatif meletup tau!

    ReplyDelete
  26. etuza banyak drop komen. Alasan nak hargai rakan blogger yang datang ke blog Pesona..tak baik tak hargai orang..ukuhuwa juga namanya ni..saling mendoakan perkara yang baik...
    Ada tau saya nampak blog kena kata SOMBONG..

    ReplyDelete
  27. Sebab pempuan suka pot pet pot pet. Haha.. Smua bnda nk cerita. Tak rare :P


    Laki lak pemalas :D

    ReplyDelete
  28. Population perempuan ramai dari lelaki, so bila blajar kira perempuan lebih ramai dari lelaki then of course lah penulis perempuan lebih ramai dari lelaki.. Haha.. Jawab ikut logik je ni, betul tak betul kena study further. :)

    ReplyDelete
  29. hehe, fakta yg sgt menarik... :D haa kalo mcm tu bloggers2 lelaki jgn laa malas nak taip entry, kena rajin sikit, rajin blogwalking,promote blog, n mesra alam dalam komen kan..hihi..btw owner blog ni rajin orgnye kan...keep blogging bro! ^___^

    ReplyDelete
  30. haha..tersenyum baca entry nie..ramai jugak sebenarnya blogger laki kot tapi kebanyakan kurang menonjol..blogger perempuan kan rajin jalan2,hias2 blog..hehe :)

    ReplyDelete
  31. setiap kali buat blogwalking, mmg 60% blog yg aku masuk adalh milik perempuan..

    dua2 gender sama hebat. bergantung pd pengisian.

    p/s: ke arah mnjadi blogger hebat, eh! :)

    ReplyDelete
  32. Secara amnya..memang betul.

    Tapi blogger perempuan nampak lebih menyerlah sebab banyak jual rupa. So lebih menarik perhatian. Yg ni fakta tak boleh nak ditolak, buktinya iklan. Mana2 iklan guna pompuan.

    Dan..memang sifat pompuan..suka bercerita..skrg medium yg mudah tuk bercerita, melalui internet lah - blog,fb,twitter.

    ReplyDelete
  33. pompuan lebih suka meluah tapi bukan pada kawan2.. ye la, bukan semua kawan boleh dipercayai..

    ReplyDelete
  34. haha..betul la tu kot..pempuan mmg suka la merapu2 ni.ahaha

    ReplyDelete
  35. Blogger perempuan semua benda nak share..sama macam in real life..kuikui

    ReplyDelete
  36. yeah incase macam aku, aku tak suka promote( ala memaksa ) bebas kpd pembaca, kalau suka mereka boleh follow kalau tak suka boleh je abaikan blog kita hehe :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.