Korang Approve Semua Friend Requests Di Facebook?


Masa mula-mula berblogging dulu, ada je friend request terus approve. Masa tu memang excited..maklum la, ada orang add kita. Bila sampai satu tahap aku rasa takde guna kawan banyak kat Facebook tapi ramai yang tak kenal. Friends beribu-ribu pun tapi tak tegur buat apa? Senyap macam tu je. Baik korang delete terus dan bagi chance tu kat kawan-kawan yang memang sah-sah dah akan tegur korang.

 
Semalam aku dah approve dalam 20 orang..rata-rata kalangan bloggers. So, tinggal lagi 217 friend requests..tak nak approve sebab tak kenal. Hak kita kan untuk memilih siapa yang boleh ada dalam friendlist kita? Bagi aku Facebook, hanya khusus untuk kawan-kawan yang aku kenal..samada kawan masa study dulu, kawan bloggers dan pensyarah. Yang perempuan lagilah kena hati-hati nak approve strangers. Banyak kes gambar korang kena cilok dan digunakan untuk benda yang tak baik. Hak approve hak kami ye..kekeke


Korang Approve Semua Friend Requests Di Facebook? Korang Approve Semua Friend Requests Di Facebook? Reviewed by Nick Nashram on 12:50:00 Rating: 5

46 comments:

  1. Same lah..Sekarang tak approve dah kecuali blogger.. banyak friends tapi sorang pun tak de nak tolong time susah..

    ReplyDelete
  2. Ive 302 friend requests :S Impossible bloggers yang add me cos no one knows me. Hahaa.. And I dont app people nowadays, 90% of them are strangers are not even one mutual friend. Isnt that creepy? :S

    ReplyDelete
  3. aku approve je

    mmg owg kata mcm menakutkan

    tp sek baik aku jrg update

    ReplyDelete
  4. Yg nia tau..nia dh friends ng nik kat fb..kohkohkoh..mekasih ye cikgu...

    ReplyDelete
  5. hehhee nasib baik nick approve yuyu ye..

    ReplyDelete
  6. betoi3, dulu accept je..skng ni stalker dlu owg tu..xkenal, wat xtaw je..

    ReplyDelete
  7. betul sangat tu...hati2 lah bab gambar2 dalam fb ni...

    ReplyDelete
  8. entah. aku main approve je. tapi at the same time kena lah stalk diorang dulu. Kalau rasa pelik semacam baru ignored je.

    ReplyDelete
  9. fesbuk saya untuk kawan2 sekolah, kawan kerja dan lain2..tak kenal takde approve lah..tu pasal friendlist saya baru tak ramai..hahah

    ReplyDelete
  10. Setuju tu Nick..sebab tu saya x approve sesiapa yg saya xkenal walaupun org tu mutual friend kawan saya. Facebook adalah hak peribadi yg saya sgt protect..pernah ada pengalaman kena hack dulu

    ReplyDelete
  11. aku biase cek dulu baru approve :)

    ReplyDelete
  12. Kalau yg sy kenal tu, sy approve la.. kalau x, mmg x laa.. lagi2 lelaki.. dah la xd mutual friends.. nmpak sgt dorg saja2 nk add..

    ReplyDelete
  13. Accept je yang baru ni sbb bukan untuk personal punya -.-

    ReplyDelete
  14. Hak Approve Hak Kite... :)

    ReplyDelete
  15. approve yg kenal je, tak kisahlah klu tak ramai kawan dlm FB asalkan takde strangers dalam list friend tu kan.

    ReplyDelete
  16. dulu rajin approve. skrg, ermm, malass. depa semua nak stalker jer. hehehehe :)

    ReplyDelete
  17. Fie ada lebih kurang 900 lebih orang add fie tak approve. Haha. Malas lah sebab tak kenal.

    ReplyDelete
  18. Wah ramainya! Haha samelah, awal2 berfacebooking kemain app semua. Budak baru nak up orang kata. eh. Tapi skrg fb pun dah jarang layan huhu.

    ReplyDelete
  19. approve mana betul2 kenal jer, then kalau rajin check balik friends yang pernah approve dulu, kalau tak kenal remove ajer. hihihihihihi

    ReplyDelete
  20. makaihhh buat perkasam ke nick?? hehehe ena setiap hari check tapi ena tak approve sewenang2nya

    ReplyDelete
  21. yeahh..betul..:D lyeen pun x approve yg x kenal..dlu lyeen pun suka approve je..excaited lebih2..haha..lps tu mula unfriend balik..T_T

    ReplyDelete
  22. aku bila kadang2 check balik friend list aku, sebahagian besarnya memang aku x kenal.. tapi dorang x buat perangai dekat page aku, so aku biarkan je.

    tapi sekarang ni, aku malas nak approve. kalu betul dorang kawan nyata or blogger aku, baru aku approve. ;D

    ReplyDelete
  23. btul sangat same lah orang pon dulu apprve jer sape yang add excited kan skang ni kesedaran sudah timbul... approve yang btul2 knal je coz takut ad yang memudaratkan kemudian hari...

    ReplyDelete
  24. a'ah..dulu main approve je sape..sekarag tak memilih sangat, kalau mutual friend ramai n tengok detail die dulu baru approve.kalau ada "friends" yg xelok, ufriend je la..hehe

    ReplyDelete
  25. Bia je x payah approve smpai bertahun tahun. tehee.

    ReplyDelete
  26. xyah la approve. bukannya kenal. kalau like tu ok la. yang hana add nick pun hana rasa nak remove balik. sebab fb hana xpakai sangat dan fb tu untuk ex sekolah lama ja.hehe berterus terang betul hana ni.

    p/s : hana add nick pun sebab nak hantar msg pasal no. masa tu xtau lagi kalau xadd pun boleh antar msg kan.hehe

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum ... saya mmg cek dulu fb org tuh . Pas tu baru pertimbangkan ... bahaya klu terima trus

    ReplyDelete
  28. sekarang x approve dah yang x de mutual fren huhu.

    ReplyDelete
  29. Approve yang kenal aje.. :)

    ReplyDelete
  30. akak memang tak approve kalau tak kenal... dalam list cuma kawan sekolah, kawan uitm, kawan kerja, my x-students dan beberapa org blogger... lain2 mmg duduk dalam list je la... sebab tak kenal... hahaha

    ReplyDelete
  31. approve je..kata nak ramai kawan.

    ReplyDelete
  32. approve jugak la,, takot2 kawan lama ke... tp yg x tutup aurat sempurna x approve la... buat dosa mata free je

    ReplyDelete
  33. dulu mcm tu la.. approve je..
    smpai satu masa ada kes terpaksa block n rmve mna x kenal.. skrng ni yg kenal pon x apprve coz sy ske wat status cari pasal hahahha..
    aprve yg betol2 kenal shja.. bdak kilang soryyy nooo hahahah

    ReplyDelete
  34. app je klau ianya org perempuan dan warganegara malaysia..Klau x,x lah..
    http://queen-sophia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. kak intan pon x akan approve kalau x kenal..ignore je..pastu kan kak intan akn update , gamak duk pk sapa dia n eh , selidik2 x kenal, unfriend..hahah./.,kejam x kejam la tapi hak kita kan..keh keh

    ReplyDelete
  36. Hahaha... Len approve dulu, stalk habisn-habisan. Kalau Langsung tak kenal, takde kaitan dan tak pernah jumpa kat alam nyata. Tak relevant untuk tahu pasal Len.

    Remove friend.. then block.
    Sudah cerita! Sbb tu Len punya fb ada 5++ orang jer.. schoolmates yang mmg kenal dan still in touch.

    ReplyDelete
  37. Paling best ada budak pompuan req jd friend sbb Len selalu interact dgn lelaki yang dia minat. I approve, stalk her and remove and block her.

    Happy! Tutup cerita.
    XD

    ReplyDelete
  38. eh2 . sama dengan kite laa . masa mula mula bermuka buku semua di approve . haha

    ReplyDelete
  39. eh2 . sama dengan kite laa . masa mula mula bermuka buku semua di approve . haha

    ReplyDelete
  40. tapis dulu..sebab manusia yg berfacebook ni ada macam2 jenis orang.. ada yg selalu update status.. pastu meroyan2..memang auto unfriend..hehe..takut2 ada fake account ke..mana tahu ex..ahaha

    ReplyDelete
  41. dalam nak app kena berhati-hati kadang2 yang kita tak sangka tue la yang jadi..lagipun setuju sangat kalau kawan beribu2 tapi xda tegur or pa2 lebih baik tak payah buat penuhkan ja :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.