Kenapa Celcom Suka Makan Duit Top Up?


Bayangkan, apa agaknya reaksi korang apabila kredit handphone yang baru top up tiba-tiba je habis..konpem terkejut dan bengang tahap dewa kan? So far, aku dah guna 6 simcard celcom dan 1 simcard maxis. Dan simcard celcom aku yang ke 5 yang buat nak marah kat celcom. Bayangkan kalau aku top up RM 10 tak sampai 5 jam tengok dah tinggal baki RM 3..dan kalau top up RM 5 tinggal RM 1 la jawabnya. Rasa macam kena songlap kredit pun ada. 

Aku memang tak subscribe apa pun. Sekali dua boleh dimaafkan lagi..tapi kalau tiap-tiap kali top up hilang..sape yang tak geram. Nak tak nak terpaksa tukar nombor baru..dah la nombor tu cantik pastu banyak kenangan pulak..kekeke. Memang tersangat frust..sekarang ni pun still guna celcom lagi. Tapi kalau nombor celcom ni buat hal jugak, nak beralih kepada maxis pulak. Korang pernah kena?


Kenapa Celcom Suka Makan Duit Top Up? Kenapa Celcom Suka Makan Duit Top Up? Reviewed by Nick Nashram on 21:41:00 Rating: 5

40 comments:

  1. tak pernah . setakat ni setia pd celcom lg . kih3

    ReplyDelete
  2. aku setuju..kadang2 aku topup xnak guna kedit..saje nak tgk telan x kedit..pandai lak x telan...tp sekali call je xsampai seminit..3 ringgit telan..cilakaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. sabar ler dear :)..hihi...ingatkan cik akak sorang je bgg.....hihi

    ReplyDelete
  4. As Salam Nick.
    Saya pernah ada pengalaman ni dulu masa mula2 guna handphone. Saya guna maxis. Boleh dikatakan hampir setiap minggu kredit saya akan kena telan. Disebabkan terlalu geram, saya hanta complain kat surat khabar dan nyatakan secara terperinci apa yg saya kena. Sejak dari tersiarnya kes saya tu, langsung dah tak kena telan lagi kredit saya sehinggalah sekarang. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  5. setakat ni belum lagi....bahaya gak top pup slalu hbs..

    ReplyDelete
  6. Call customer service je bro.. x payh tukar no pun x pee... :D

    ReplyDelete
  7. kak intan duk guna maxis jer dari kecik2 dulu..kecik2 tuu..hehe

    ReplyDelete
  8. ehh...kenapa jadi mcm tu? tak tanya celcom ke?

    ReplyDelete
  9. bro pakai hp pe? smartphone ke? kalau betul, try usha dekat mobile network.tengok data roaming tu on ke tak. biasanye sebab ni. patutnya kena off. awek aku dulu pun kena byk kali gak gini dulu.

    ReplyDelete
  10. hana maxis.Setia pada yang satu :P
    rasanya hana pernah baca entry Aina pasal celcom makan krdt.hehe

    ReplyDelete
  11. nick kena macam ena.. hahaha... ena sekarang tengah mogok dengan celcom.... merajuk sebab dia ambil rm30 ena dalam sehari.. hurmmmm

    ce baca entry baru ena

    ReplyDelete
  12. yeke bro?aku ingat maxis je macam ni....

    ReplyDelete
  13. biasalah. celcom memang mcm tu

    ReplyDelete
  14. xpnh kne lg..ade pkai cller ringtone x?

    ReplyDelete
  15. adalah tu hidden charge kat mana2 tu..

    ReplyDelete
  16. Pernah kena sebab tergatal tangan klik link orang yang tinggalkan jejak kat chatbox yg rupanya link tu pergi ke kuiz yg ntah hape2 ntah. Serius bengang sgt2... Sy tag sifu kat sini http://ieta-myblog.blogspot.com/2013/02/segmen-permulaan-perjalanan-blog-saya.html

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum ... sorg lagi dah kena ... saya pernah kena last year . Bkn stakat celcom tapi DiGi juga . Bermula dgn teruja sgt bila celcom wat offer guna internet kat hp cuma kena charge rm 1/day (klu x silap lah )x kira brapa byk kita guna . Pas tu mula la gatal tgn on fb kat hp . 2 hari jer guna pas tu dah malas ... rupanya klu kita x guna pun celcom tetap tolak .Jadilah baki tetiba tgl rm 2 jer . Solution nya , sebln saya x top up . bila top up baru , saya tak guna pun internet wpun sekadar fb . Alhamdulillah berkesan ...

    ReplyDelete
  18. dulu time pakai maxis selalu kena.. now pakai digi easy dah berbulan xtopup sebab kol n sms free..hahaha..sgt jimat !

    ReplyDelete
  19. keyword yg hot sekarang nieh. hehe. sarah tak pernah kena, kawan ada yg kena. pelik jgak orh yg tak pernah subscibe mana2 pakej boleh kena. sarah suka subscibe tapi belum terkena lagi la.mintak2 dijauhkan sebab sayang no. yg sekarang nie

    ReplyDelete
  20. kite blum prnh kena lg,setia la pd celcom :)

    ReplyDelete
  21. Aq penah kena. Aq slalu wat advance sbb biler aq topup rm5 dye tolak rm jer. ada baki rm2 celcom xtolak ape2. one day aq dpt msj, servis charge menatang ape ntah, pas tuh dye ksi tew kalu nak stop anta msj bla bla and bla. aq pk tuh sbb aq slalu tpup 10, tuh xsmpai sehari da tgal rm2. aq try anta msj nak stop, after that aq topup rm10, dah xkena tolak da :)

    ReplyDelete
  22. yeke..saya pakai umobile jer...haha..jarang orang pakai umobile...dulu pakai celcom pun line jer...

    ReplyDelete
  23. anna masih setia ngan maxis lagi..hihihih

    ReplyDelete
  24. Pernah kena jugak tapi dengan maxis.
    Perghhh bengang jugaklah bila kredit kena potong tetibe. Lama2 tak tahan , complain kat talian service maxis. Lepas tu alhamdulillah okelah.

    ReplyDelete
  25. Hehee da lama tak guna celcom. tahun lepas maxis asyik keja makan kredit je. lagi2 pakai blackberry. ramai yg komplen kat twitter dorang dan akhirnya dorang kreditkan balik topup yg hilang (setelah disiasat punca kredit kena tolak). sekarang ni guna digi pula, rasa jimat sikit.

    ReplyDelete
  26. aku dh lama fedup dgn celcom ni..dahlah line congested, telan duit org sesuka hati. all hail to digi!

    ReplyDelete
  27. tak pernah terkena lg.. ke terbukak internet gprs?

    ReplyDelete
  28. tak pernah terkena lg.. ke terbukak internet gprs?

    ReplyDelete
  29. BANYAK TAHUN SETIA DGN CELCOM
    SKRG DAH BERALIH CINTA KEPADA DIGI
    HEHE

    ReplyDelete
  30. Akak tak pernah kena lagi..tp hubby sllu kena..bengang juga..tapi kena juga guna celcom, ssb celcom tu je yg liputan nya paling OK klu kt Sabah ni..hehe..

    ReplyDelete
  31. kawan2 kita ckp maxis lagik teruk. smpai dyeorg tukr ke maxis. tak tahu pulak celcom tarik duit jugk.

    ReplyDelete
  32. sir.. kalau pakai line pun sama gak... yg kita x subscribe tu depa hantar then depa caj... hari tu akak dah pi ngamuk kat customer service dia.. sekang baru aman sikit bayar stakat apa yang kita pakai je...

    ReplyDelete
  33. kenapa bole camtu eh?
    saya baru je nak beralih kepada celcom...tapi nak guna line...
    selama ni guna hotlink...so far tak pernah kema mcm ni...

    ReplyDelete
  34. guna nombor yang sama tapi pakej digi atau maxis dll pun boleh kalau sanyang sangat nombor tu, yela, ramai kawan2 kenal kita guna nombor lama masa zaman belajar kan

    ReplyDelete
  35. kan? kadang-kadang top up RM5 terus tinggal 90 sen je. rasa macam nak hempas je hp tu -.-

    ReplyDelete
  36. hoishh dah tahu gitu beli jugak sampai dah 6 num celcom . hahhha , aku baru pakai num celcom tapi rase tak kene tarik ape ape lagi buat masa ni . hhahha ,,

    ReplyDelete
  37. Just nk ckp..guna celcom n maxis memang rugi sebab jika kredit dah tama tempoh, diorang akan telan. So, guna digi. lau guna digi, sure Cikgu takkan rugi..belive me.. lebih2 lagi beli Dgi Easy prepaid- Saya taw coz saya study..hehe

    ReplyDelete
  38. dah 8 taon guna celcom.. stakat ni elok je ^_______^

    ReplyDelete
  39. @aslvie adam Samalah.sy pun pakai Umobile juga, x pernah lg kena telan..

    ReplyDelete
  40. Mmg pun ....mak aq selalu merungut..knape krdt dia hilang jer...asal topup hilang..topup rm10 xsampai 1jam tggal 90sen....padahal xguna pun..msg pun tdk..nk tukar no bru mak kata syg sbb ramai kwn2 dia cuma taw no tu jer..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.