Cashout Earning Nuffnang RM 1000


Akhirnya earning Nuffnang blog aku dah mencecah RM 1000. 3 tahun duk tunggu baru dapat jumlah angka 1k. Ehem, actually ni la ayat yang aku akan tulis 3 tahun akan datang bila nak cashout earning Nuffnang..jangan marah ye..hehehe. Setelah 13 bulan letak iklan Nuffnang dalam blog, hari ni baru officially boleh cashout. Orang lain 2 3 bulan je terus dapat cashout. Aku punye berbulan-bulan ambil masa. Tak banyak pun RM 50 je. CPUV tak melekat satu pun kat blog aku. Tak tau nak guna umpan apa dah.



Trafik blog boleh la maintain 1k sehari dengan update sekali sehari. Aku dengar ada orang cakap kalau kita pemegang status gliterrati, pilih tarikh pada hujung bulan untuk cashout...sebab kalau tarikh lain cek akan sampai dalam masa 2 bulan. Kalau korang cashout hujung bulan, cek akan sampai dalam masa sebulan je. So, korang punye earning Nuffnang dah berapa?


Cashout Earning Nuffnang RM 1000 Cashout Earning Nuffnang RM 1000 Reviewed by Nick Nashram on 13:54:00 Rating: 5

58 comments:

  1. Alhamdulillah..rezeki berblog..
    sy tak cek lagi la..bape ada...ada bape sen je tuh!..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hehe... tahniah bro... takpe biar lambat daripada takde langsung... ;)

    ReplyDelete
  3. haha.. bru nk mntak tips.. moga impian jdi knyataan...

    ReplyDelete
  4. Ok ar tu baru 3 bulan letak iklan dah dapat cashout.. Mieza ni dah setahun lebih nak masuk 2 tahun pun tak mampu lagi nak cashout.. Haha!

    Pssst! Klik2 Nuff sekali.. ;)

    ReplyDelete
  5. Tahniah Sir, sambil berblog pun boleh buat duit kan, sapa nak bagi. Boleh open table ni... hehehe

    ReplyDelete
  6. klu trafik ribu ribu ni memang susah dapat BE, sabar je la

    ReplyDelete
  7. terkagum akak..igtkan betul rm1000
    dah nak jeles tadi ;)

    akak punya dah cukup masa nak cash out tp akak nak simpan smpi rm1000
    agak2 tahun 2020 baru cukup kot.hihi

    ReplyDelete
  8. duit nuff aku baru je 12 inggit.. hehe..

    ReplyDelete
  9. x pernh cek lopa doh muahaha mcm x da ja..
    yey leh lnja top up lg muahaha

    ReplyDelete
  10. x pernh cek lopa doh muahaha mcm x da ja..
    yey leh lnja top up lg muahaha

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ... tahniah ! ... tak cek lagi ...

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...rezeki,

    KY punya tak ambil tahu sangat

    ReplyDelete
  13. oopppsss..lupa ada tutorial diblog KY

    ReplyDelete
  14. aku kumpul setahun lebih baru rm150..ntah ble nak dapat seribu..maybe 5 tahun lagi kot..hehe

    ReplyDelete
  15. wahhh..syoknye! Tahniah ! Selamat mmenulis lagi di blog ini ..

    ReplyDelete
  16. Fie sejak tahun lepas lagi maintain rm3.65. Dah tiga bulan tak dapat earning dari Nuffnang, ada setengah orang tu UV tak cecah 1K pun dah dapat BE nick. Sabar jelah, kita sama nasib. Sobs :(

    ReplyDelete
  17. erkk.. sy xd nuffnang2 nih.. hehe.. apapun, tahniah la ek.. ok la tu ada.. drpd tiada.. :)

    ReplyDelete
  18. bro tukar komli la..aku dengar kalau blog tinggi traffik ni senang naik earning dia..

    ReplyDelete
  19. wahh.. bnyak .. rezeki kan ? Lepas nie boleh buat giveaway .. Bg kekasih baru tu sbagai adiah .. Hehehe

    ReplyDelete
  20. hopefully nuffnang tak melupakan aku setelah pakai domain baru and platform baru. Jemput singgah..

    mkhakimi.com :)

    ReplyDelete
  21. hhhahha.. aku ye ye ar lah caya kn.. hehe.. traffic mntap tu.. try lah komli..aritu nk try daftar, tp ada bbrapa part yg blur utk diisi..terus xjd.. haha :)

    ReplyDelete
  22. aku blom pernah dapat lagi. huhu.. sodih den

    ReplyDelete
  23. patut la mek cah punya lambat sampai. cashout tgh bulan.:(

    ReplyDelete
  24. sy baru sekali cash out itu pun sikit je. huhu. trafik awk mencanak2....wah sifu

    ReplyDelete
  25. peh, dpt 1k, cashout, open table kambing golek terus..haha

    ReplyDelete
  26. hihihi...sikit pun duit juga..mana nak cari tu.. :)

    http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. ceah, baru nak suruh belikan dslr untuk hana.hahaha

    ReplyDelete
  28. baguslah,, tahnaiah. saya newbie dan x prnah try lagi...

    ReplyDelete
  29. ingatkan betul sungguh dapat 1000? apapon, syukur dengan rezeki.

    xnak try survey adverts lain?

    ReplyDelete
  30. pergh, untungnya. kitorang yang student pun still baru berapa sangat dapat. Itu pun paksa orang click. haha.

    ReplyDelete
  31. haha...nick tak reti benda cam nie...terangkan sikit...hoho

    ReplyDelete
  32. wah dasat juga blog sir... setiap hari 1k UV tuh... dasat.... dasat...

    apa pun tahniah dah dpt cashout...

    ReplyDelete
  33. semoga akan terus meningkat earningnya bro

    ReplyDelete
  34. Tahniah Cikgu..rezeki ber blog.. sikit pun sape nak bagi..hehe..
    Akak punya baru puluh ringgit..belum layak cash out...:)

    ReplyDelete
  35. mula2 bca...
    terkejut giler..
    whatt??? 1000 cash out.. kayo kjap..
    rpa2nyer koya jerr..
    hahaha.. sabar je laa...

    ReplyDelete
  36. ada 3 kupang ja...haha

    tahniah yea...blnja prosperitu burger 1 ^_^

    ReplyDelete
  37. 13bulan dapat rm50 je? visitor banyak gila tapi kenapa dapat sikit je? pelik la. patut dapat lebih. cuba kau pergi tanya nuffnang kenapa boleh jadi macam tu.

    ReplyDelete
  38. last month cash out 6-7hb..aisey..nampaknya kena tunggu 2 bulan la..kena rajin update la kot..ini kali ke 3 SA cash out..

    ReplyDelete
  39. Salam Nick..

    xpe, usaha lagi untuk dapatkan CPUV tu..mmg susah nak dapat tau..saya baru dapat dlm RM95.48 je...kena usaha kuat lagi.. :)

    ReplyDelete
  40. Alaaa..nia punye ciput je.kohkohkoh..chayok2!!

    ReplyDelete
  41. haha tajuk dia terkejut ak weh..haha...xpa weh sma ja cm aku...xlekat 1 pn dh cpuv..nyesal ak bg 2k Uv setiap hari...xmau dh aku pulun2..hehe

    ReplyDelete
  42. Walaupun 50 ringgit je, okeylah daripada takde kaan.
    InsyaAllah 3tahun akan dtg, adelaa 1k tuu huhu.

    ReplyDelete
  43. hebat, hebat sememangnya hebat,,:D
    tahniah..:D

    ReplyDelete
  44. ikut logik la kan, kalo company kat nuffnang mesti ade sop yg tarikh sekian2 yg boleh process cheque...dorg ade tarikh approval lg, byk step dan prosedurnya...bukan simply je yelah melibatkan cheque dan wang

    ReplyDelete
  45. bestnya... dpt duit dr mr. Nuffnangs... sy dok Glitterati situ je la tp masih 0.00 huhu...
    Malu nak jemput ke segmen julung kali saya tapi nak buat muka tak malu je la... Jemput le... http://www.ieta.my/2013/02/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  46. pergh.. UV 1k pun tak dapat BE gak ke.. tp dapat la jugak 50.. aku ni ha 2 tahun dapat 6 hengget je.. last2 lari ke advertlets hehe

    ReplyDelete
  47. Tahniah. ..sy ada berapa sen je...umpan tak betul tu yg tak mengena...tips please?
    Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. Nick.kak intan pon x ada CPUV:( sedih..ada 7 rm lebih ja..errr kalau x ada cpuv pon leh wat kuar jga eh? baru tau n..maklumlah kak intan ni kan x reti sgt bab2 nuff nih..hehe tahniah yer nick

    ReplyDelete
  49. Merepek je nuffnang ni.trafik sikit dia bg BE.bila makin mantap,langsung xde BE dah.Yang peliknya tetiba status gliterrati hilang.Panas ati sungguh.Duit iklan rm42 aku 'halal'kan jelah.Buang iklan,ringan sikit blog,heee!

    ReplyDelete
  50. Lama x singgah kat sini :) Sebenarnya baru-baru ni saya ada hantar ticket kat Nuffnang tanya apa kriteria nak dapat lebih banyak CPUV? Antara yang diorang balas umumnya:

    1. Update blog survey dari masa ke masa dengan info yang betul dan jujur. Blog description pun kena update. Ramai yang mengadu kenapa tak dapat, inilah antara sebabnya.

    2. Originality of blog content. Tapi, saya rasa blog ni memang dah thumbs up.

    3. Diorang saran untuk tak menekan isu sensitivity kaum, politik, kemasyarakatan, etc. Advertiser akan menjauhi. Itu yang diorang tulis.

    4. Nuffnang cakap blog yang tinggi mata CPC tinggi tak semestinya akan dapat mata CPUV yang tinggi. Tapi, kalau ada blog lain yang dapat rendah mata CPC, Nuffnang akan suggest *sahaja* kepada advertiser untuk memberi mana-mana campaign yang sesuai (CPUV) kepada blog tersebut. Dapat atau tak, tak tau lah.

    Alasan diorang demi menjaga kesamarataan blogger2 yang berdaftar dengan Nuffnang. Bukannya berat sebelah pada blogger-blogger tertentu :)


    5. Alasan yang biasa, kena check sama ada blog memasing ada promote ads selain daripada Nuffnang secara sengaja atau tak... Setia.. huhu

    ReplyDelete
  51. saya baru RM12.65. hehe. Tapi alhamdulillah setakat nie da dapat 4 BE :)

    ReplyDelete
  52. ingtkan btul la 1000 td...xjd nk jeles. huhu...saya pnya lum cashout lg...tp dah ada CPUV da...hihi

    ReplyDelete
  53. ingtkn betul td..tertipu..! hehe, tp atleast ada juga 50 dr tkde langsung kn..

    xnk usha2 advert yg lain ke..? tang PV tu yg dasyat tu :)

    ReplyDelete
  54. tertipu jugak hehe. anyway tahniah!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.