4 Sebab Kenapa Aku Tak Suka On Facebook Chat


Baru aku perasan, dalam tahun 2013 ni memang cukup jari aku nak kira berapa kali aku on facebook chat..tak sampai 10 kali pun..kekeke. Kalau korang nak tahu, 4 sebab ni la yang buat aku tak suka nak on facebook chat.

1. SPAM

Sebelum ni banyak sangat spam yang masuk..yang jenis virus pulak hantar link suruh kita klik. Bila klik mula la benda-benda yang mengarut tersebar. Yang bukan jenis virus pulak (orang la tu) hantar benda promosi, mintak tolong like gambar dan macam-macam lagi la. Sebab tu aku offline terus.

2. GANGGU KONSENTRASI

Memang bahaya betul on facebook chat ni..bukan apa, 3 minit fokus untuk buat kerja tapi 30 minit fokus untuk chat..
pantang dengar bunyi chat masuk..hehehe. Sebab tu la blog bersawang. Ganggu konsentrasi je nak create and publish new entri kat blog. 

3. TAKDE AWEK TEGUR
Selalunya bila aku free, takde pun orang atau awek yang nak tegur..hahah. Rugi je on facebook chat dan skype. Kadang-kadang ada kawan aku yang hantar mesej kenapa tanya“kenapa tak on facebook chat?” padahal time tu aku online je..dan biasanya aku akan buka facebook chat bila ada hal-hal kecemasan.

4. SUKA JADI STALKER

Salah satu sebab aku tak suka on facebook chat sebab aku suka jadi stalker. Masuk page orang pastu tengok la status yang diorang tulis. Ok, nak bagi tips sikit..jangan stalk page orang sambil on facebook chat, nanti kantoi la korang tengah online sebab lampu menghijau..kekeke

P/S : Adakah korang macam aku jugak?


4 Sebab Kenapa Aku Tak Suka On Facebook Chat 4 Sebab Kenapa Aku Tak Suka On Facebook Chat Reviewed by Nick Nashram on 17:41:00 Rating: 5

44 comments:

  1. hahaha...betol tu nick...cik akak pun jarang fb sejak ade teman baru nie...blog cik akak ler...akak lebih suka blog dari fb..hihi..soal chat fb cik akak memang surender awal :)...kadang-kadang ade orang cakap cik akak sombong...tapi yang penting cik akak tak kacau hidup orang..hihi

    ReplyDelete
  2. Awak bole kira dgn jari nak on fb...sy langsung tak bole kira sebab langsung tak bukak fb....sebab utamanya kerana sy mmg xde fb pun...hahaha..

    ReplyDelete
  3. yang no. 2 tu setuju sgt2. haha,,kantoi skodeng fb orang,
    stalker itu perlu kekadang.=P

    ReplyDelete
  4. Saya pulak mmg walau on fb chat tu tp buat xpeduli je kalo ada msg masuk melainkan kawan rapat yg msg.

    ReplyDelete
  5. takde awek tegur...cehhh!!! LOL

    ReplyDelete
  6. yana pown jrang jgk 0n chat kt fb

    ReplyDelete
  7. hehe..btol 2...nida dri dulu mmg malas sgt nk on chat 2...tp kdg2 on jgk kalau boring...hikhik

    ReplyDelete
  8. aku tak suka di ganggu...memg xbest bukak chat

    ReplyDelete
  9. Yessss. Org slalu minta tlg like gambar jugak. And one more thing, sy selalu biarkan laptop on spanjang mlm, so tak log out fb. Banyak yg slalu tanya saya tak tidur keeee.. Mls nak jawab so biarkan off ;D Lama dah tak on. Kwn2 rapat je tau psl ni. Haha.

    ReplyDelete
  10. samala..memang jarang bukak fb chat..
    sebab bila aku bukak blog mang aku bukak sekali fb,kadang yang tegur tu taklyan pun sebab fokus ka blog..nanti orang kate ape plak..

    ReplyDelete
  11. I don't like it when my own Facebook friends "invited" me to various SPAM FB groups....then tag gambar2 utk testimoni produk dan macam2 lagi.

    ReplyDelete
  12. dekat Ipad agak sukar nak on fb chat... so selalunya memang tak chat la...just balas2 komen je

    ReplyDelete
  13. aku memang sangat jarang on fesbuk chat. ntah la.. mungkin sebab aku x femes? hoho..

    ReplyDelete
  14. emm, adalah persamaan kat situ. kadang2 malas nak on sebab rasa kalau on pun jarang sangat orang hantar chat..har3.

    ReplyDelete
  15. slalu bukak fb utk check notification je..habis check, tutup..fb semakin hari semakin bosan..haha

    ReplyDelete
  16. Same! Rasanya dah lama sangat tak bukak fb chat tu ._.

    ReplyDelete
  17. Salam nick,
    Betul lah tu...FB chat ni mcm mengganggu jer. Tak renti2 msg masuk. Skrg ni pun bukak FB utk update Page jer dan tgok group family.

    ReplyDelete
  18. sy pun kadang2 x suka..annoying gila yg spam tu

    ReplyDelete
  19. kak intan memang x pernah on..dulu tatau boleh turn off chat.asyik duk ting! ting! last2 menyampah, dapat tau ada turn off chat terus turn off sampai la la ni...lega..haha

    ReplyDelete
  20. jarang on chat. kalau on pun bkn ada pape penting yg nak disembangkan. sekadar tanya khabar itu dan ini.

    ReplyDelete
  21. jarang on chat. kalau on pun bkn ada pape penting yg nak disembangkan. sekadar tanya khabar itu dan ini.

    ReplyDelete
  22. hahaha...sama lah ! paling benci org antar chat suruh like gambar -..- .. malassss,pastu ade chat xsenonoh masuk, macam2 , baik off chat terus, siap pesan kat member, kalau ade hal penting terus je inbox walaupun x online :)

    ReplyDelete
  23. eh sama. Tak suka bukak chat..

    ReplyDelete
  24. haha..nia kaki chatting ne..sbb tu la blog agk bersawang skrg.haaa..
    tp fb mkn hr mkn bosan.

    ReplyDelete
  25. haha..awek tak tegur, nik la yg tegur diorg.. hehe

    dulu meow buat mcm nik buat.. tak suka nak chat.. tp lma2 dah on je.. hihi

    nice entry ^_^

    ReplyDelete
  26. he3, selalu on chat time owg da tdo n ujung mngggu je..xda owg gnggu..he3..

    ReplyDelete
  27. sama la..malas nak on chat..nanti ada yg sibuk nak chat2... asyik2 tanya benda sama malas dah layan..huhu..suka jd stalker terhormat ja kat fb..

    ReplyDelete
  28. sy pon xslalu on chat :)
    cma selalu ke page membr2 :)

    ReplyDelete
  29. anna slalu buka pon tgok msj dari kekawan anna jer..

    ReplyDelete
  30. Fb bleh buat hidup kacau bilau bl org bc status, org create citer smpi laki bini brgaduh. Fb juga perosak hub. silaturrahmi. Fb pengganggu menyiapkan assignment n keja. Leka fb sm ngan leka blogwalking haha...sy mmg leka kalo dh ngadap PC

    ReplyDelete
  31. sama la hahahaha.. kalau on je ada je masok org yg x kenal chat (maybe apprve time mula2 create kot hashahah) tp skng nek yg kita on dkt hp tu pon mengangu gak.. ssbb diorg tahu diorg send akan smpai kt hp kita huhuu

    ReplyDelete
  32. Ha..bukan setakat chat..saya facebook pun tak de..he....

    ReplyDelete
  33. eh eh kita serupa hahahaha

    ReplyDelete
  34. Haha..sama dengan Akak...mmg jarang on FB chat..sebab bila On je mesti ramai yg tegur.. dah lah malas nk chat.haha..tp bukan bermakna sombong tau..:)

    ReplyDelete
  35. tau xpew... lg 1, kadang2 tgh busy, boleh plak ada org nk chat... haha :)

    ReplyDelete
  36. saya online fb tapi tak bukak fb chat..malas nak berborak..bukak fb kat laptop semata2 nak upload dan delet gambar je..

    ReplyDelete
  37. Saya prefer guna Message daripada Chat. Kalau dah terlebih Message barulah chat.

    ReplyDelete
  38. haha memang fb chat ni menganggu konsentrasi lagi2 time nak blogwalking atau create entry

    ReplyDelete
  39. aku on bila nak save kedit jek. nak kol/sms pakai duit, chat je bila perlu..gunakan teknologi semaksimum katanyaa..

    ReplyDelete
  40. ena tak suka buka fb sebab mls nak layan chat fb dari lelaki2 yang tak dikenali.. hahaha.. rasa rimas.. org nak tenang2 stalk status org.. XP

    ReplyDelete
  41. perlu ke list kan yg no. 3 tu ;)

    ReplyDelete
  42. akak mmg off chat tu... sebab malas nak melayan org chat.. hahaha

    ReplyDelete
  43. hahah geng la kita ni.. sgt setuju yg no.2 tu.. tapi kalau line tenet slow berguna jugak chatbox ni.. cuma kena setting sikit bagi org tertentu je boleh nampak kita on9..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.