Budak Darjah 6 Kirim Salam


Kelmarin ada kakitangan sekolah bagitahu kat aku yang ada budak kirim salam. Dia cakap tolong kirim salam kat ustaz baru tu..ustaz tu selalu je senyum *ayat seterusnya terpaksa censored*..heheh. Ingatkan budak tu refer kepada budak yang dah besar tapi rupa-rupanya budak darjah 6. Aku gelak je..hahaha.

Budak zaman sekarang ni advance betul. Kecik-kecik dah pandai nak bercinta. Kalau korang sezaman dengan aku, masa sekolah rendah dulu cinta cintun ni takde dalam kepala lagi. Dan kawan-kawan aku yang mengajar kat sekolah rendah siap ada budak-budak mintak jadi kakak angkat la..yang dahsyat lagi siap nak mintak kahwin dengan cikgu.Tapi sekarang ni sekolah menengah pun dah ada yang kahwin. Korang pernah buat ke camni masa sekolah dulu? :)

Budak Darjah 6 Kirim Salam Budak Darjah 6 Kirim Salam Reviewed by Nick Nashram on 16:23:00 Rating: 5

44 comments:

  1. sampai form 3 tak terfikir pun nak bercinta.

    ReplyDelete
  2. Hebat memang hebat budak zaman sekarang nick...hihi...kalau kite dulu nak bagi kat cikgu pun lom tentu mahu...hihi

    ReplyDelete
  3. Zaman akak lagi lah Sir, darjah 1 thn 1981, dh berzaman so masa tu memang tak tahu pun cintan cintun ni...

    Tapi back 2 yrs ago masa ngajar kat satu sekolah ni, ada seorang student ni obses sangat kat my friend ni sampai siap lukakan diri sendiri. Takut tul budak zaman sekarang.

    ReplyDelete
  4. lyla skolh rndah dlu ade je.... haha, siap bgi surprise masa bday.. haha.. pngaruh sapa lh.

    ReplyDelete
  5. tak sangka hebat betol budak tu...hihi

    ReplyDelete
  6. ade juga kes macam ni eh? hehe.. cikgu dah ada cabaran yang pelik2 lak. Tu belum yang kt skolah menengah lagi

    ReplyDelete
  7. haha budak zaman sekarang terlebih advance dah..nak ngorat cikgu

    ReplyDelete
  8. Ha...sudah..tiap hari confrm kene skodeng ngan budak tu..haha

    ReplyDelete
  9. oh menn!! hahahaha x da kot..
    law ada pon setkat bg buku mntak biodata kat cikgu tp slalunya cikgu praktikal la.. mauhahaha

    ReplyDelete
  10. cikgu sekolah saya kawen ngn anak murid.masa saya form 5 budak pompuan tu form 1.cikgu tu saya rasa da 30++..tp lupa plak umur brape budak tu kawen huhu sebab terserempak ritu anak diorng da 2...

    ReplyDelete
  11. time masih dibangku sekolah dulu takde pon dengar murid kirim salam ngan cikgu.. hehe..

    ReplyDelete
  12. hahaaahaha...
    slalu cikgu2 yg good looking n baik jerk dpt kiriman salam dr budak2.. eh, ngajar P.Islam ker?

    ReplyDelete
  13. Err darjah enam tuuu! Hahaha kalau masuk sekola menengah lagi kuat penangan cikgu lelaki terhadap anak murid perempuan. Lagi lagi kalau cikgu tu cikgu muda and tengah praktikal. Lagi ramai yg kejar. Erk -_-

    ReplyDelete
  14. @Ninja
    saya memang ajar sek men.
    budak sek rendah tu diorang datang ke kelas fardhu ain.
    surat cinta tu biasa je diorang bg kat cikgu..hahah

    @Cikgu Fikri
    x ajar pend.islam.
    ajar bahasa inggeris.
    dpt posting ke sek men agama..
    sume students panggil ustaz instead of sir..huhu

    ReplyDelete
  15. bro. rasanya masa aku sekolah rendah dulu. ada budak kapel dari darjah tiga lagi. tapi biasala cinta budak2 ni. tak tahan lama pun. budak perempuan tu siap dah kahwin pun sekarang..

    ReplyDelete
  16. haih..budak baru nak uppp..gitula..

    ReplyDelete
  17. ok da tu..kire da ade calon..bulan depan dah boleh edar kad kenduri kawen..haha

    ReplyDelete
  18. budak2 skrg ni dah advance, dah byk pndedahan... ena dlu tahu nak main je, tak fikir dah benda ni.... tu upsr lingkup sedikit tu.. hahahahah XD

    ReplyDelete
  19. haiz....apa lar yg berlaku nanti kalau sye dah postingg...XD nasib sekolah rendahhh

    ReplyDelete
  20. Cayaalah abang nick! haha. Zaman sy darjah 6 dulu takde pernah tpikir pun pasal benda2 mcm ni. Sbb cikgu2 tu semuanya kira kawan mak saya.

    Tp tak pernah terpikir kut nak kirim salam ke apa ke kat cikgu haha. Adey bila ingat, memang time tu fikirn tk matang langsung.

    Time form 5 laah baru macam pandang2 sikit kat cikgu praktikal. Hahaa tapi pandang je, tk pernah tegur pun.

    Memang advance diorg ni skrg. Wah panjang pulak komen daku kali ni :p

    ReplyDelete
  21. Budak2 zaman sekarang ni advance betul. Saya time skolah dulu smp abis skolah xfaham pun erti cinta.

    Ni baru skolah rendah, kalo masuk skolah menengah, abis la...

    ReplyDelete
  22. Time sy dlu, ad je kwn sy yg kapel.. (-_-)Bagi2 makanan lagi...

    ReplyDelete
  23. peminat kot..baru sekolah rendah tu.. kalau sek menengah cmna la

    ReplyDelete
  24. syoknya. depa drjah 6 dah pndai naa. haha. zaman aku dulu sekolah menengah baru advance sikit. hehe

    ReplyDelete
  25. habis ar cikgu leas ni kena ngurat dengan anak murid, daru sudut positif secara tak langsung budak akan jadikan cikgu sebagai ikon dia kot..sebenarnya dulu masa kat sekolah pantang nampak cikgu laki baru posting kami yang rajin dok usha cikgu tu,,last2 jadi adik angkat,,hahahaah

    ReplyDelete
  26. biasala jadi cikgu mmg ramai peminat

    ReplyDelete
  27. Bukan takat kirim slm je..yg kapel ng cikgu pon adee..Huhh..skt mat tgk..btw, da dpt kn link fb nia?

    ReplyDelete
  28. teringat zaman sekolah..plaja pompuan selalu usha cikgu laki single..haha..

    ReplyDelete
  29. kalo masa darjah 6 x la sampai tahap nak berkirim salam ngan cikgu.. tapi cikgu2 laki suka kacau anna ada la.. kacau memain je la.. lebih kepada bergurau..

    ReplyDelete
  30. msa form 5 pn x trfikir nk bercinta lgi..
    bdak2 skrg too advance...

    ReplyDelete
  31. Budak sekarang yg hebat ke cikgu yg hebat ni... Apa daya penarik tu.hehe.

    Betul tu, dulu dan skrg berbeza, Dunia skrg byk cabaran dan dugaan, baik dan buruk sukar dibezakan bagi mereka yg terlalu terbuka. Apakata cikgu jumpa budak tu dan bagi kaunseling dan bimbing ke arah kebaikan.

    ReplyDelete
  32. untungah cikgu dapat peminat tu..hahaha..:) baru je semalam pensyarah PBDT ingtakan bnda ni..dia kata "hah, kalau mcm ni mcmna kamu nk kawla pelajar?"...lps tus mua diam..HAHAHAHA

    ReplyDelete
  33. hahaha..uiks darjah enam kirim salam? peminat tu!...
    budak dulu2 sifat malu nya lg tebal berbanding budak2 zmn skrg..hehe:)

    ReplyDelete
  34. eee..mana ada, KY tak buat mcm tu, ky budak baik tau...heee

    tapi betul budak2 sekarang terlebih maju

    ReplyDelete
  35. dulu ayut pnya zaman pon dh pndi nk bcinta...skrg lg la kot..ihihi

    ReplyDelete
  36. Nia nk send details kt fb tp nick xaprovo ag..hehe

    ReplyDelete
  37. haha bdk2 skrg kena didik dri awal bab agama..

    ReplyDelete
  38. Sama lah waktu fie ngajar dulu budak darjah 4 kata dia nak masuk pinang fie nanti dia besar. hahaha. Nick bukan teacher english ke?

    ReplyDelete
  39. time tu yang aku tau main je.. haha. tapi bebudak sekarang memang sangat advance.. tengok je la macam2 sumber dorang buleh dapatkan info. sama ada yang elok atau sebaliknya. so, memang x heran la kan?

    ReplyDelete
  40. beraninya nak ngorat cikgu... wau advance la... hahaha

    ReplyDelete
  41. Sekarang budak-budaknya terlebih berani ..hahaha..

    sampai cikgu yang naik malu . Budak-budaknya buat dono lagi bila kena perli..adihh.. :) haha..

    ReplyDelete
  42. pas spm baru menggatal...hehehehe..tp x der jodoh pon....

    ReplyDelete
  43. Ustaz Kacak la tuh..hahah..sebb tuh budak tuh berani kim2 salam..heheeh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.