Laksa Negeri Mana Yang Paling Sedap?

PERHATIAN!

Jika korang baca entri ni, tolong sediakan tisu sebab it may result in all of you drooling by the end of this blog post..kekeke 


Laksa Kelantan
I am a big fan of Laksa Kelantan (famously known as "laksam"). Balik je dari cuti, mesti suruh mak buat laksam. Bayangkan kuah laksam yang lemak berkrim dengan ikan segar, campur belacan dan sambal cili, I can finish two bowls of laksam in a short minute..sedap tau :)


                                                            
                                                            Laksa Penang  
Another super-delicious laksa that i have tasted so far is laksa penang. Biasanya masa bulan puasa, juadah laksa penang ni memang wajib beli tiap-tiap hari. Even it tastes a bit spicy, tapi tetap makan. Kalau korang tengok kuah laksa penang yang merah pekat tu, kecur air liur. 



                                     Laksa Johor  
Laksa Johor memang sedap dan unik sebab daripada laksa tukar jadi spaghetti. First time makan laksa johor kat rumah mak angkat. Cuma kuah laksa johor lain sikit dari laksa biasa. Diorang masukkan daging dalam kuah tu dan makan dengan spaghetti. Kelassss :)

P/S : I would love to try Laksa Ipoh and Laksa Sarawak. Takde ke orang nak belanja..heheh. Korang rasa laksa dari negeri mana yang paling sedap?

 
Laksa Negeri Mana Yang Paling Sedap? Laksa Negeri Mana Yang Paling Sedap? Reviewed by Nick Nashram on 19:53:00 Rating: 5

26 comments:

  1. Ofkos laksa kelantan....sbb sy org kelate...:D

    ReplyDelete
  2. laksa penang...tapi laksa pahang pun sedap jugak

    ReplyDelete
  3. laksa penang.hehe laksa kelantan bleh makan sikit ja.. can't go sudah

    ReplyDelete
  4. LAKSA KEDAH !! pernah makan laksa yg ade kelapa?

    ReplyDelete
  5. laksa penang!! tapi sebab dduk sarawak..mkn laksa sarawak lak..ngeh3..

    ReplyDelete
  6. Laksa terengganu kenapa x ade nick !!???

    ReplyDelete
  7. @hafiz hafizol
    tak tau pulak ade laksa terengganu..huhu..tak pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  8. laksam n laksa penang memang feveret aku. gilak marveles rasa beliau..

    xtau pulak rupanya ada banyak jenis laksa kat mesia ni??

    ReplyDelete
  9. sumenye sedap ! laksa oh laksaaa

    ReplyDelete
  10. tiga-tiga pernah rasa . Tp yg paling nurul suka ialah laksa johor .. sbb ada sambal belacan & kuahnye rasa berlemak .. Yummy :)

    ReplyDelete
  11. semestinya laksa sarawak!! alaa trylah.. nanti sy bole belanjer yer haha.. kene dtg srwk baru sedap.. sy pernah makan laksa penang. kalo ikan dia fresh lagi sedap.. pergh layannn

    ReplyDelete
  12. semua sedap..kat kedah ada laksa, laksam...senang kata masing2 ada keistimewaan..:)

    ReplyDelete
  13. laksa kedah la best..penang punya celup kedah la...

    ReplyDelete
  14. @Cikgu Ma
    patut la ramai yg duk sebut laksa kedah..rupa-rupanya penang yg celup..baru tau..hahah

    ReplyDelete
  15. suka Laksa Johor w/pun saya org Perak - hehehehehehe - boleh tak?

    ReplyDelete
  16. laksa mak saya dan saya buat yg sedap!! yay hahaha baru masak smlm sedappnye sy mmg hantu laksa wkakakaka

    ReplyDelete
  17. @Cheida_Mymee
    pasni bole la mintak cheida hantar sikit laksa tu kat sini :)

    ReplyDelete
  18. semua sedap...laksam kelantan/kedah...laksa penang, johor. semua lah sdp. nasib kat Kl ni semua jenis ada jual senang nak cari :)

    ReplyDelete
  19. OF COURSE LA LAKSA JOHOR!!!!! laksa johor je blh masuk tekak ai ni tau~~ :P

    ReplyDelete
  20. laksa terngganu n laksa penang..nyum nyum...

    ReplyDelete
  21. Laksa/laksam kelantan.laksa thai.laksa penang.laksa sarawak..dan laksa johor..semua suka

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.