Kenapa Anda Perlu Letak Linkwithin Dalam Blog?


Mesti korang dah biasa dengan widget Linkwithin kan? Boleh dikatakan kebanyakkan blog follower yang aku tengok banyak guna widget ni. Bagi blogger yang baru, widget Linkwithin ni boleh membantu blog korang untuk menambahkan bilangan pageviews blog. Selain tu, ada widget lain yang sama fungsi dengan Linkwithin macam Nrelate dan Outbrain.

 Trafik yang aku dapat melalui widget Linkwithin
 

Kelebihan Penggunaan Linkwithin 

  • Pageviews dan UV blog korang akan meningkat sebab pembaca mudah tertarik untuk baca entri lain.
  • Susunan yang bergambar dan menarik jika dibandingkan dengan widget Related Post yang berasaskan teks yang agak boring.
    Keburukan Penggunaan Linkwithin

    • Kadang-kadang related post dalam widget Linkwithin takde kena meNgena langsung dengan entri yang kita post.
    • Kalau blog kurang gambar, widget ni akan sedut gambar yang ada kat sidebar blog.

    P/S : Blogger yang tak letak lagi widget Linkwithin, boleh la teruskan masukkan untuk tambah PV :)
      Kenapa Anda Perlu Letak Linkwithin Dalam Blog? Kenapa Anda Perlu Letak Linkwithin Dalam Blog? Reviewed by Nick Nashram on 10:26:00 Rating: 5

      14 comments:

      1. pernah letak dulu tapi oleh kerana personal blog so x sesuai kot..so remove jela..

        ReplyDelete
      2. owh...bru tahu pasl ni..ptt la rmiblogger buat..hehe:) thanks..:D

        ps: yup, student ipg. Kos bahasa melayu sekolah rendah..:D kat IPG KBM..

        ReplyDelete
      3. bagus juga linkwithin nie...

        ReplyDelete
      4. setuju weh! tmbh2 klo ada gmbr mnrik lagi la org nk tgk..hehe

        ReplyDelete
      5. aah, tak perasanlah profile picture tuh. Tingginya traffik, jeles :(

        ReplyDelete
      6. ape pun linkwithin ni lebih elok kita letak. manalah tahu kalau artikel yg ada kat bawah tu menarik pembaca

        ReplyDelete
      7. Nak letak nrelate tp cam kuar2..hmm

        ReplyDelete
      8. sama la...ramai yg tgk linkwithin tu

        ReplyDelete
      9. x penah guna mende ni. bleh la try nanti

        ReplyDelete
      10. nia da try buat..tp nape xkuar2 jugak ea..

        ReplyDelete

      Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

      Terima kasih.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
      Powered by Blogger.