Berapa Umur Blog Anda?


Bila dikira, rupanya blog aku dah berumur 9 bulan. Kalau bayi rasanya dah boleh merangkak kot..tahun depan baru la genap setahun aku berblogging :). Umur blog korang dah berapa tahun? Selama 9 bulan berblogging memang banyak dugaan. Setakat nak buat blog tu senang tapi nak update dan maintain trafik setiap hari tu susah.


Kenapa Aku Suka Berblogging?

- nak kongsi cerita tentang apa yang aku lalui..maybe cerita aku sama dengan korang..maybe jugak blog boleh jadi medium antara aku dan korang. Aku cerita korang baca..baru ada chemistry..heheh

- blog ni aku anggap sebagai diari online..bila tengok balik entri-entri lama aku tulis terfikir jugak "Amenda apa yang aku mengarut kat blog ni? Entri yang aku tulis ni ada orang nak baca ke?" Tapi bila tengok ada orang bagi komen, terharu sangat..siyesss tak tipu! 
 

- dulu aku buat blog sebab nak kejar duit dan followers. Tapi sekarang dah berubah, aku tulis apa yang aku rasa. Sebab kadang-kadang kita ada masalah tapi tak semua orang nak layan dengar luahan masalah kita tu. Cuma melalui blog, bila masalah diluahkan akan dapat respon positif daripada pembaca. 

 Entri lain yang anda mesti baca :


Berapa Umur Blog Anda? Berapa Umur Blog Anda? Reviewed by Nick Nashram on 13:14:00 Rating: 5

37 comments:

  1. Tahniah..Dah berusia blog ni rupanya.Aku punya blog baru sebulan.

    ReplyDelete
  2. hehe.. aku dah setahun 3 bulan buat blog ini.. ^_^

    ReplyDelete
  3. tahniah untuk bulan yg ke-9.

    ReplyDelete
  4. salam. abe dah berblog sejak julai 2007 tp kurang aktif sgt. kwn2 blogger dtg silih berganti. ada la 2-3 org yg still keep in touch.

    ReplyDelete
  5. Kita lebih kurang tp sdara lg hebat...banyak followernya...tahniah..semoga terus berjaya dimasa depan

    ReplyDelete
  6. kadang2 dekat blog je boleh luah perasaan kita kan

    ReplyDelete
  7. baru 10 bulan je..follower nick?? ramainyer :)

    ReplyDelete
  8. yeahh..betul tu sgt ssh nak maintain traffic..ms mula2 berbloging dlu mmg sikit giler la pengomen nye..skrg je ada up skit..heheh..dah 1thn 8 bln rupanye baby ni..hahah

    ReplyDelete
  9. lagi berapa hari cukuplah umur blog saya setahun , tua sikit dari cikgu . hehe .

    tujuan .. entah dah banyak berubah dari landasan asal .

    followers tak penting sangat , yang penting pengomen . kalau follow tu setakat follow je .
    "i follow u , u follow back"

    lepas tu lesap , hilang .

    pengomen mesti baca dulu apa yang ditulis kan ? baru komen . pengomen lagi penting kut . hehe

    ReplyDelete
  10. dlu prnh on off dri blog nk dkt setahun..
    rsanya nk dkat 3 thun la kott

    ReplyDelete
  11. Sweet je dah 9 bulan kan..hehe...btul tu..blog ni tmpt kita utk brcrta sbb tak smua org nk dgr cte kite..baik tulis..haha..even syok sndri baca entry sndri..sedih.

    ReplyDelete
  12. dalam 9 bulan macam tu...baru lagi..banyak perkara kena belajar lagi..:)

    ReplyDelete
  13. ena punya blog dah setahun lebih tak silap.. huhu... ena dulu memang kejar follower, tapi ena lebih kejar readers.. hehe

    ReplyDelete
  14. Kalau betul betul blog fie umur dah 2tahun tapi sebab mula mula buat fie langsung tak aktif. Awal tahun nie baru aktif. Hehe

    ReplyDelete
  15. 3 tahun, 10 bulan, 1 minggu dan 5 hari. Baru je lagi... tapi, blogging me...mang best

    ReplyDelete
  16. umur blog sy 6 bulan 2 hari.. :) hee

    ReplyDelete
  17. wah...baru 9 bulan...hebat la..follower pun nyaris 1k...

    saya dh 3 tahun...hehe

    ***x dapat elaun lg ke? sabar ek...tak tau la pe masalah lg...ni dapat elaun pun sakit hati nak bli tiket flight mahai sangat dah...kuarkan 1000 harini, konpem2 dah bajet tuk tiket 600...so, tak hebat pun dapat elaun banyak org kt sabah sarawak ni...huhu...

    ReplyDelete
  18. rasa nyer 4 tahun dah open account tapi umor blog macam bro jer kot. tapi x meletop macam bro

    ReplyDelete
  19. blog sy dah setahun kot..hehe.

    yup, masa kat blog lme dlu buat blog nak kejar followers. tp skunk buat blog baru dgn niat yg baru. nak brcerita kat kawan2 di dunia blog yg super ohsem! :)

    ReplyDelete
  20. leeza dh 1 tahun ... hmmmm mula2 sbnrnya sbb nk kejar duit konon. lama2 leeza rs mcm benda tu tak spt yg kawan2 cerita.. senang sgt nk dpt. haaaa
    akhirnya, dh jadi mcm lbh pd nk berkenalan.

    ReplyDelete
  21. eh..sme la 9bln da blogging ..hehe:) btw,keep it blogging ye ..

    ReplyDelete
  22. baru lg..x sampai setahun...follow saye balik ye...:)

    ReplyDelete
  23. tahun 2013 ni,baru 3 tahun berblog..berblog memang seronok..tambah2 kalau dapat duit..lagi seronok..

    ReplyDelete
  24. slmt ulang tahun ke9bulan. blog saye blum ckup bulan..HAHA..~

    ReplyDelete
  25. dh nk dekat 2 tahun kot.. sy wat blog just sja2.. luahkn ap yg x terluah.. hehe..

    ReplyDelete
  26. start 2010, tp dulu untuk suka2. sekarang dah jatuh cinta. baru nk aktif. =)

    ReplyDelete
  27. eppy besday to you..hik3..

    ReplyDelete
  28. hebatlah kamu,baru 9 bulan dah ada ramai follower ;)
    akak mula tulis blog tahun 2006 tapi kalau tgk profile blog akak skrg ialah 2008 sbb akak dah tutup blog lama.tapi w,pun dh lama tulis,baru tahun lepas aku nak berkenalan dgn org.sblum ni pemalu :)

    ReplyDelete
  29. BARU LEPAS PANTANG..HEHE...JOMLA VISIT ......
    http://aslvieadam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. x ingat..tp kira baru la..hehehe

    ReplyDelete
  31. Blog sy dah nak dekat 3 tahun hehe....slow tp boleh la cukup2 makan....saya sayang blog saya hehehehehe :)

    ReplyDelete
  32. 14/12/2012 - 19/12/2012 = 5 hari bro
    klu baby xpandai bt pe2 lagi ni.....
    para blogger2 kat luar sana...jemputla mlawat baby yg masih baru ni...

    http://eediaziz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. blog aku baru nak masuk 4 bulan, kalau baby baru sakit2 nak tumbuh gigi , kah kah !

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.