Makan Burger MCD Takde Effect Pun Kat Gaza


"Apasal nak kaitkan MCD dengan Israel..MCD free? rugi kalau tak ambik "

"Ala makan burger je..takde effect kat Gaza pun"

"Boikot produk Yahudi ni satu langkah yang bodoh. Ekonomi kita jugak yang terjejas nanti. Anak-anak muda negara kita yang hilang peluang pekerjaan. Lagipun berkesan ke kat mereka kalau kita yang boikot?"
 

**************************************

Percayakah korang ini ada ayat yang biasa keluar daripada mulut orang kita apabila diajak untuk memboikot barangan Israel seperti MCD tetapi tidak boleh terima hakikat apabila disogok dengan MCD free? Ramai kata nak boikot padahal berebut rebut beratur nak dapat MCD free.. kalau korang nak tau orang kafir pun ada yang BOIKOT MAKANAN HALAL sekarang ni. 


Pernah dengar orang kata MCD Malaysia bukan syarikat di bawah Israel tapi syarikat ni sokong zionis...5% duit francais dibayar kepada Israel...5% tu mungkin tak banyak mana tapi MCD ni bukan baru ditubuhkan..dah lama...jadi fikir-fikirlah. 

Aku pun pernah makan MCD sebelum ni tapi rasanya burger ramly kat tepi jalan dengan burger bakar lagi sedap. Kita tak boleh nak pergi serang Israel, hanya ini saja kita mampu lakukan..doa dan boikot barangan Israel. Bila semua pakat boikot, ekonomi Israel akan tergugat. Dan kalau betul-betul nak boikot bukan setakat MCD je, say no to MILO, MAGGI, NESTUM, NESCAFE, COFFE MATE, BABY FOOD,CEREAL,BLISS, icecream DRUMSTICK. What else?

I can live without Milo since I am not a fan of milo. Lebih suka teh tarik..hehehe. Actually benda ni kena practice secara slow and berterusan. Whenever rasa nak beli, kena fikir saudara islam kita di Gaza. Pray for Gaza :)

Makan Burger MCD Takde Effect Pun Kat Gaza Makan Burger MCD Takde Effect Pun Kat Gaza Reviewed by Nick Nashram on 13:21:00 Rating: 5

28 comments:

  1. xde mcd,milo boleh je hidup...

    ReplyDelete
  2. sedih tgk bangsa melayu islam yg wat x tau pasal Gaza ni. walaupun dengan boikot mcd tu x dpt wat ape2, tpi ia melambangkan kita menolak tindakan mereka keatas Gaza. Sudahlah umat islam dibuli, ditambah lg dengan sokongan terhadap MCD. Melayu Melayu
    ORANG YANG BUKAN ISLAM PUN BOIKOT MCD!!!

    themafiacyber.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. betul! ak pn xphm knp org leh pikir cmtu..klo brg2 yahudi kan fb ni pn yahudi pnya...hahaha...adoi! ak dh xlrt nk gaduh ngn bdk2 fb yg xtau apa2 ni..

    ReplyDelete
  4. ya betol.. kita nak mengankat senjata melawan diorg sah2 la x mampu.. so apa salahnye kita cuba bantu dgn cara ini.. dan sama2 berdoa agar allah dpt membantu dan menyelamatkan sudara kita disana..

    sedh tgok dkat sini.. kt luar negara none muslim kaw2 punya kempen dan jalankan boikot product israel.. yg dkt sini.. ntah la.. open mind sgt ke apa pon x pasti

    ReplyDelete
  5. betul bro..
    kalau betul umat islam bersatu memang nampak la hasilnya..orang islam kat dunia ni berbilion kot

    ReplyDelete
  6. Tak sangka orang muslim kita boleh ckp mcm itu kan .. hurmm :(

    Biarlah mereka nk ckp ape .. Jnji kita jgn buat .. Kalau tak mmpu nk tolong sedara kat sana , kita doakan sahaja kesejahteraan & kebebasan mereka ..

    ReplyDelete
  7. betul3...skrg ni tak luak pon mekdi tu...baik bakar beger or masak sendiri je hihi

    ReplyDelete
  8. ada mcd free ka? patut pagi kelmarin masa kat petronas ada mcd ada org beratur panjang...kena slow buat benda ni kan..naseb sy bukan fan dan addicted dengan mcd ,milo..tp sy suka nescafe..adehh adeh..kena slow2 buat ni..but tetap doa untuk Palestin! :)

    ReplyDelete
  9. mekdogol aku mungkin dah lama x makan. coke lagi la, dah berzaman aku tinggalkan..

    alah..xde mekdogol, begerking kan ada? ape ade hal..

    kalau orang kafir satu dunia buleh kacau ekonomi umat Islam, buleh kacau kod etika berpakaian Muslimah, takkan kita masih nak berdiam diri lagi.. kan??
    (ni bukan setakat isu boikot memboikot, tapi lebih kepada isu perang dingin yang dah jadi makin panas sekarang ni.)

    ReplyDelete
  10. boikot beli mcD, tapi klu free harus serbu ramai ramai.. Kasi bankrupt sama mcD ...huhu

    ReplyDelete
  11. boikot bukan kerana McD syarikat yahudi, tapi sebab sokongan pada Israel. Kalau McD ubah dasar, terkeluar dari senarai boikot.

    Mesti ramai tanya kenapa Mcd? Sebab McD ramai orang beli dan dah terkenal.

    ReplyDelete
  12. thanks 4 da info ..
    no more McD!!huhu ..

    deanridzwan.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. leeza try minum vico lah pulak. horlick ker....
    hmmmm kalau semua kedai guna vico.. yeah...
    maggi harus lah ditukar juga,... mee sedap mungkin...
    "tidak akan ada perubahan andai kita tidak cuba lengkah pertama"... wlpn sedikit... yeahhh boleh jadi bukit juga... jommmmmmm

    ReplyDelete
  14. Orang kita kan bro nick ada satu perangai, yang makin kita larang makin di buat. Pelahap sangat, padahal burger je pun. Bukan tak biasa makan. Tapi sebab orang kita alahan dengan benda free tu yang sanggup queue gila panjang demi sebiji egg mc muffin. Huh!!!

    ReplyDelete
  15. sama2 berusaha untuk saudara kita di Palestin.. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. at least ada sesuatu yang kita lakukan untuk mereka..

    ReplyDelete
  16. x tau la nak kata apa sebab sy pun mkn jugak mcd..ape pun sentiasa doakan yg terbaik utk rakyat di sana

    ReplyDelete
  17. setuju dangat..lepasni nak displin untuk tngalkan barangan yahudi

    ReplyDelete
  18. oh..saya dah lama xmakan McD..dah nak dekat setahun da xmakan sebab xde rasa nak makan dan sejak saya baca fakta mengenai keburukan kentang goreng McD terus putus selera saya

    ReplyDelete
  19. semoga boikot memboikot ni bukan hanya trending pada waktu macam ni je,
    bile ade berita diserang, baru pakat nak boikot.
    bila media diam.hmm. pakat masuk balik mcd ~
    its not about the produk apa patut, produk apa tak patut, tapi biarlah berterusan dan berterusan.


    :)

    so, teruskan istiqamah dalam berdoa utk muslimin di gaza tu.

    ReplyDelete
  20. kadang2 rasa malu plak tgk org melayu semangat duk beratur hanya nak amik burger, aishhh..org bukan islam kat obersea pun x mcm th..at least diorang boikot mcd tu..kita????

    ReplyDelete
  21. aah,burger tepi jalan lagi best,boleh order sesuka rasa..."bang nak mayones lebih,daging kurang masak,bawang taknak,letak sos sikit je,roti jgn hangus sgt.." hahaha....

    ReplyDelete
  22. Tinggalkan je mcD tu,
    lagipun makanan tu bukan makanan sihat pun.. hehe

    ReplyDelete
  23. salam bro
    Tirana aduka pun penah mkan mcd.
    Semenjak dah tekena monster burger.perghh dh tak jejak mcd lagi

    ReplyDelete
  24. baru 2 hari lepas mkn BIG MAC - ermmmm

    ReplyDelete
  25. bukan xnak sokong. tapi banyak benda diguna kan. tapi terpulang individu. sebab benda boikot ni dah lama bberlaku. but bila xheboh pasal gaza orang lupa

    ReplyDelete
  26. "ade sorg mmbe ni ckp bgi free amik je la bkn pgi beli pun.."
    bodoh pny pemikiran xnmpk ke mcd tu bgi rasuah kt ko??
    say no milo n nescafe..
    minum air msk aje..
    bdn pn sihat.. hihihi

    ReplyDelete
  27. wah..byk nye brg2 yg kene boikot neh..nsb ko lah mcD..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.