Terpaksa Berhenti Berblogging Seketika

 
Minggu depan nampaknya blog aku akan sunyi sekejap tanpa entri-entri baru sebab 16hb ni dah kena daftar untuk penempatan cikgu interim di Johor..jauhnya nak drive dari Kelantan nak pergi ke Johor. Tapi sebab tugas nak tak nak terpaksa pergi jugak.

PENEMPATAN INTERIM

1. 2,478 graduan program J-QAF
2. 368 dari program TESL..termasuk la sekali dengan aku.
3. 90 dari program KPLI dan Program Pelajar Cemerlang (PPC),
4. 14 dari program Bahasa Perancis.
5. 10 calon mengulang temu duga berdasarkan keperluan opsyen.

Bagi aku berita ni kurang menggembirakan sebab :


- sebulan je berada kat sekolah dari tarikh lapor diri dan terpaksa balik semula ke Kelantan untuk interview SPP.

- kemungkinan besar sekolah tempat cikgu interim akan kekal sebagai tempat posting nanti..jadi orang Johor la nampaknya.

- walaupun gaji cikgu interim akan diberi secara bulanan, tapi ada jugak yang tak dapat selama 3 bulan.

Takpa la..redha je kat mana KPM nak bagi penempatan sebab dah pilih cikgu sebagai kerjaya. Kepada blogger yang bakal jadi cikgu interim good luck. Kepada orang Johor, tunggu kedatangan kami. Kepada follower setia blog aku, insha allah, masuk gaji nanti ada la ole-ole dari Johor untuk korang. By the way, syoknya sebab boleh lepak kat Legoland..kekeke


Terpaksa Berhenti Berblogging Seketika Terpaksa Berhenti Berblogging Seketika Reviewed by Nick Nashram on 14:46:00 Rating: 5

29 comments:

  1. selamat datang ke negeri Johor .. minta posting dekat Muar .. heheehe ~

    ReplyDelete
  2. @eesyaLavigne
    orang muar eh..hehe
    lapor diri kat jpn nanti tengok la dia bagi kat daerah mana.

    ReplyDelete
  3. jd cikgu memg kne bkorbn. mana dpt pegi je la. syukur

    ReplyDelete
  4. tak pe la..kerjakan, tunaikan tanggungjawab dulu..

    ReplyDelete
  5. bestnya!! weha!!
    legoland... hahaha... x pernah smpai johor lagi ni huhuhu

    ReplyDelete
  6. sekarang kat kelantan ek? asal johor ka?

    ReplyDelete
  7. johor tempat gua tu.haha

    legoland ? lagi la dekat dgn tmpt keje. hahaha

    ReplyDelete
  8. Welcome to Johor ... tanah kelahiran hambo ... boleh la jumpa kat legoland ...heheheeee

    ReplyDelete
  9. welcome to johor.. yuyu pon org johor.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. welcome2..to my negeri...

    ReplyDelete
  11. eh.. kelantanese??
    hehe jg diri deh di tepat ore :D

    ReplyDelete
  12. tahniah dan selamat bertugas cikgu. ada masa free harap sempat la update blog ok.

    ReplyDelete
  13. Terbaek Nick Nashram..
    Goodluck

    Aku sentiasa pegang kata2 ni

    Di dimensi manapun kita berada,
    Entah apa dan segala bagai ilmu,
    Bila dah digelarnya cikgu,
    Mesti angguk dan berkata "BOLEH"

    ReplyDelete
  14. kelantan johor je kot..saya kena p sarawak ape cerr? lagi parah tiket flight tak beli lagi..kang beli awal jadi pa pe lak..apa2 pun all the best..jqaf gak ke?

    ReplyDelete
  15. @Cikgu Ma
    lagi jauh kena pegi sarawak..nak beli tiket flight pun susah jugak kalo tak konpem lagi..saya amik kos tesl.

    ReplyDelete
  16. Lepas nie berumah tangga dengan orang Johor la bro nick. heeee

    ReplyDelete
  17. wah.. bestnye.. Tahniah (:
    IPG Mana ni? IPKB??

    ReplyDelete
  18. ,cm best je nk gi legoland tu heeee..ala perasaan memula tu mmg laa 50/50 tp bila da sesuai mesti seronok habes..ape pun all the best nick ;))

    ReplyDelete
  19. @Nick Nashram tak perasan dah tulis profile kat sidebar tu cikgu english ^_^

    ReplyDelete
  20. sek mna ngajar kat kelantan?

    ReplyDelete
  21. selamat berjuang demi anak bangsa..

    ReplyDelete
  22. yeah . Muar bandar Diraja !

    ReplyDelete
  23. waaa.. legoland tu..
    nk jgkk!

    ReplyDelete
  24. same la kite interim kat johor.
    masuk legoland mahal loo...

    ReplyDelete
  25. johor tanah tumpah darahku :) best nya bila tengok org jdi cikgu ..kita pnya hajat tak ksampaian nk jdik cikgu ,,

    ReplyDelete
  26. cikgu mmg kena byk bekorban... moga Allah permudahkan segala urusan nick di Johor... :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.