Nak Tahu Muka Isteri Bila Tua Tengok Maknya


2 3 hari ni kejar sana sini sibuk dengan posting. Masa terluang ni nak update la sikit. Benda ni aku ada terbaca dalam majalah REMAJA. Katanya " Mak saya cakap, kalau nak tahu muka isteri kita waktu tua, kena tengok la wajah mak dia. Kalau korang nak tahu, perbualan ni antara Dafi dan Sharifah Amani dalam iklan SilkyGirl.

Aku pernah dengar dalam satu ceramah, macam mana nak tengok perangai bakal suami atau isteri. Kalau nak tahu perangai bakal isteri, tengok perangai mak perempuan tu. Tapi kalau nak tahu perangai bakal suami, tengok dengan siapa dia berkawan. 

Dan mesti korang akan kata "Alah, tak semestinya muka serupa dengan mak. Mungkin betul tapi persamaan dari segi lain mesti ada macam perangai. Kalau mak dia perangai sekian-sekian, anaknya bila dah besar akan ikut perangai yang sama. Like mom like daughter :)

So, bagi yang lelaki tu, nak cari isteri, sila la berjumpa dengan bakal mak mertua dulu. Nak tahu betul ke ada persamaan antara muka atau perangai antara bakal isteri dan bakal mak mertua. Tapi macam mana pulak kalau perempuan nak tahu muka bakal suaminya bila dah tua? Apa kata anda..hehehe

P/S : Esok dah nak bertolak ke Johor..nama sekolah pun dah tahu..doakan saya semoga selamat sampai :)



Nak Tahu Muka Isteri Bila Tua Tengok Maknya Nak Tahu Muka Isteri Bila Tua Tengok Maknya Reviewed by Nick Nashram on 20:50:00 Rating: 5

31 comments:

  1. pilih agama mak dia...bukan rupa...btol x? kalau mak dia bagus agama..InsyaAllah...anaknya..

    ReplyDelete
  2. selamat datang ke johor.heheh

    ReplyDelete
  3. tgok muka suami masa tua em em em entah...konpius hhuhu

    ReplyDelete
  4. welcome to Johor again .. Dapat daerah mane ckgu ? hehehe ..

    ReplyDelete
  5. @eesyaLavigne
    dapat kat johor bahru..jauhnya..12 jam perjalanan tu..huhu

    ReplyDelete
  6. I don't have my Mom's looks, but I kind of have her adorableness (haha!) But if you ask me about it, then I would say I don't know. Never experienced it (in terms in relationship), before :(

    Nisa

    ReplyDelete
  7. @Khairunnisa'
    hehe..some people especially women, bear no resemblance to their mother's look..however, they inherit their mother's attributes and characteristics like u :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum ...

    Johor Bahru ... emm skolah anak sedara den kot ... heheeee ... welcome ... oh , kene tgk omak yo .. klu cikgu tgk mak saya , confirm jatuh cinta ... hahahaaa ... tapi susah nak jadi cam ibu saya . Hanya seorg jer akak saya yg sama sifat cam dia .

    ReplyDelete
  9. peringatan untuk cikgu ... bersedialah dengan sara hidup yg sangat tinggi kat jb ...

    ReplyDelete
  10. oooo...mcm tu ek? kalau mak dah tak ada mcm mana, nak tengok siapa?

    semoga selamat sampai ke destinasi..InsyaAllah

    ReplyDelete
  11. Dengan doa semoga rRahmat Allah mengiringi perjalanan saudara Nick, esok.
    Perjalanan seorang pejuang mendidik anak bangsa. Insyaallah, semua akan permudahkan..

    ReplyDelete
  12. @Raimi Syazwan ♌¹³
    terima kasih bro..harap2 perjalanan tu selamat sampai..insha allah :)

    @wee sandii
    nanti boleh la post gambar mak kat blog..huhu..kos sara hidup kat jb memang tinggi..terpaksa jugak la..kena la masak nak jimat :)

    ReplyDelete
  13. tak payah suh org tengok, mengaku sendiri kdg2 ada jer sikap macam mak...ehhehe..tp rasa muka ikut ayah, kulit ikut mak..kihkih

    moga selamat sampai..saya jugak tak tau skolah ni..maybe isnin ni dapat tau...

    ReplyDelete
  14. Ouh ingatkan kat Muar .. Selamat menjadi Cikgu :) Sesekali dtglah Muar .. Pekena Mee bandung :D

    ReplyDelete
  15. ada betulnya juga... perangai, muka akan ikut mak...

    selamat menjalankan tugas cikgu :D

    ReplyDelete
  16. yalah.. perangai hana mcm mak hana.huhu sabar jelah..

    p/s : selamat bekerja cikgu :)

    ReplyDelete
  17. muka mak saya sekarang maintain je hahaha..
    berangan sudah :P
    good luck cikgu for ur new place

    ReplyDelete
  18. Hehe saya tgk muko nenek saya gan emak saya tak sama pun hehe

    ReplyDelete
  19. eishh...nak jadi cikgu jugakk.. :(
    mak kite cantik..eheheh..:)

    ReplyDelete
  20. selamat sampai ke johor! kampung sy tu.. hee

    ReplyDelete
  21. wah baru posting ke? GoodLuck :)

    ReplyDelete
  22. err.. nk suh mak pakai purdah
    pasni.. lelaki akn trime seorg
    perempuan tu ape ade nyer..
    xyah la tgk muka mak kite..
    dh mmg sma pun.. hehehe

    ReplyDelete
  23. kalau muka suami lak cmane eh?
    hehehe.. (:

    ReplyDelete
  24. ada persamaan ke?
    slmt pergi dan balik yer

    ReplyDelete
  25. dapat kat Johor ye....sbelum nie kat mane? haha btw, tak semstinyer like mom like daughter :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.