Mak Cik, Saya Cikgu Bukan Penjual


Balik dari sekolah, singgah sekejap di supermarket. Saje je jalan-jalan kat supermarket. Lagipun kat situ sejuk..jimat sikit bil letrik kat rumah.

Tengah duk usha satu barang ni, tiba-tiba datang sorang makcik tanya aku "Gula dan telur letak dekat bahagian mana ye ?" Amboi mak cik..mentang-mentanglah saya pakai baju seragam mak cik ingat saya kerja kat sini ke..monolog dalam hati je..hehehe

Baru je nak cakap yang aku kerja cikgu, bukan pekerja kat supermarket..tiba-tiba datang seorang awek cun cakap kat mak cik tu "Mak dah jumpa ke belum telur tu ?" Rupa-rupanya anak makcik tu la. Sumpah lawa, cantik, comel dan seangakatan dengannya.

Apa lagi, terus aku cakap " Makcik nak carik telur dengan gula kan..meh saya tunjukkan". Dalam hati pulak kata tak sangka anak mak cik tu comel sungguh. Dah siap makcik tu masukkan gula dan telur dalam troli, sambil senyum-senyum barulah aku cakap " Saya sebenarnya cikgu, bukan pekerja kat sini". Terus dia minta maaf sebabkan ingatkan aku kerja kat sini. Korang pun mesti pernah terkena jugak kan....

Mak Cik, Saya Cikgu Bukan Penjual Mak Cik, Saya Cikgu Bukan Penjual Reviewed by Nick Nashram on 15:27:00 Rating: 5

39 comments:

  1. amboi cegu mntang ank mak cik comel terus tunjuk tempt gula ngn telur muhahaha...
    sy slalu kna kt kedai baju or tudung terutmnya musim raya haha...
    muka ciri2 tokey kdai baju kot :P

    ReplyDelete
  2. @Cheida_Mymee
    hahah..takde la.memang ikhlas tolong makcik tu..kalo camtu boleh la chieda bukak kedai baju pasni..ade muka tokey tekstil tu :)

    ReplyDelete
  3. hahahah..kesian..tp xpe,,tlg aje la..

    ReplyDelete
  4. haha...bole jual n keje terus citu...bole jumpa nak mak cik tu hari2...

    ReplyDelete
  5. hahaha.sempat lagi tu ngorat anak makcik ye

    penah gak kena,huhu.stres tau

    ReplyDelete
  6. eleh..dan2 baik nak tunjuk kat mana gula ngan telur tu kan..kalau anak makcik tu tak muncul tadi..hehehe

    ok lah tu, saya lagi best ada orang ingat saya ni bibik (maid).

    ReplyDelete
  7. penah kena kat kedai makan. ada kastemer tu nak order air kat aku.. sebab waktu tu aku tengah jalan sebelah meja dia nak pegi amik makanan.


    *aik..ikhlas ker?? kalau ikhlas kenapa kena tunggu sampai anak makcik tu datang? sebelum tu siap ada monolog dalaman lagi kan? hoho..
    xpe.. bertambah lagi list bakal calon.. woho. XD

    ReplyDelete
  8. amboi kemaiiiinnn....hahaha

    ReplyDelete
  9. oooo...tolong tak ikhlas niii...hehehe

    ReplyDelete
  10. hahahah sy selalu jugak kene mcm tu

    ReplyDelete
  11. Adeh..
    Aku mmng tak suka kalau kena camni.
    Tapi, yang lagi terasa bila makcik tu sedar yang dia silap orang, mmng panik habis..

    ReplyDelete
  12. banyak kali gak terkena. rasa cam tersekima sekejap. hehe..

    ReplyDelete
  13. amboi! haha strategi tu bagus! Haha

    ReplyDelete
  14. pernah dah terkena..
    masa kat bazar tengah tengok barang
    makcik tu ingat org ni peniaga situ
    siap tanya saiz dengan warna lain lagi
    T_T

    ReplyDelete
  15. huk alohhh niat lain le ni eh eh

    ReplyDelete
  16. lagi2 habiskan cerita. takkan sampai situ je:) haha.afi pernah terkena,ni at least kt kedai makan.afi lagi lah kat shopping mall. haishh punya lah malu tak tahu nak sorok mane muka nie.haha.btw salam perkenalan.
    jom follow anayaafi.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. hahaha! pernah terjadik..arituh kat mall..mentang2 baru same kaler ngn orang yang kerja kat situ..selamba jer akak tuh datang..tanye..dik..baju nih ade saiz lain lagi x? ..T__T..sedih betul!

    ReplyDelete
  18. hooo... pernah jew kena.
    tp tak pernah jumpa anak makcik yg kacak/lawa. hihok

    ReplyDelete
  19. Amboiii cikgu. haha. pernah jugak terkena tapi kedai runcit biasa lah. kalau mall tak pernah lagi.

    ReplyDelete
  20. haha.ima pun pernah gak kena macam ni.muka mcm sales girl kot.hehe

    ReplyDelete
  21. hehe takpe yg pasti kalo jumpa kali ke2 mak cik tuh confirm no tel ank dia dlm genggaman he he

    ReplyDelete
  22. tolong ada makna ni...hahahaha...

    ReplyDelete
  23. Nick, kalau sy jadi makcik tu la kan... rasanye sy boleh tolong hulur kan phone no. anak perempuan sy tu! Hehe

    ReplyDelete
  24. salunye kene kat kedai baju haha..
    sibuk2 tgh pilih baju pastu ade org ckap "adik, tolong amekkan baju tu...saiz S ade?" haha
    n then i said "saye bukan keje sinie makcik " haha...
    nak amek baju mcm mane..wanie pun pendek jer hahaha
    follow awak! :D

    ReplyDelete
  25. hehe.. bukan sitemap. tapi sitelink yer Nick.. thanks sudi tegur kesalahan tu.. sbb mmng xtahu dipanggil apa benda alah tu.. hihi

    ReplyDelete
  26. Banyak kali terutama kat kedai mkn....aku ingat muka aku ada tokoh jadi tokey kedai ker pelayan...hemmmm.
    Ada awek cun. .......hemmmm

    ReplyDelete
  27. assalamualaika ... ada gak orang kena belajor makan tempe dan cakap jawa nih ... hahahaaaa , agaknya camna orang kelate cakap jawa ikut loghat kelate yek ... wakakakaaaa ... di mana kita berada , pengalaman manis tu tetap ada .

    ReplyDelete
  28. Amboi2...Hana nak letak mana?hahaha lawak ja ok.Ada bg no fon x?terlepas peluang dah kat situ...

    ReplyDelete
  29. Dengar Khabar angin petengahan bukan 11..huhu2 minggu lepas exam

    ReplyDelete
  30. nasib baik anak makcik tu comel. hihihi :)

    ReplyDelete
  31. Kena baca la ni.. Huhu. Hana dah xlarat nak baca dah. Skrg tengah kissm. seminggu lepas tu exam. 2 minggu lepas tu inteview.semua kena baca lagi2 yg kissm tu. Hana sedut otak awak skit.haha.. Ni emel hana : hnahdy89@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. mmg penah kna pn -____-
    tiap kali tunggu mak beli brang, so sy pn serius lah mnunggu kat tepi2, ad lah yg tny brg kt ne.. yg pntg dh kna lbih 2 kali -_-

    ReplyDelete
  33. Setakat ni...belum lg pernah kena tp sll sy yg tanya org yg bukan staff supermarket tu. Kesian dorg. Haha...

    ReplyDelete
  34. Agaknye die tak nampak nametag kot. Biase kalau nampak pakai smart siap nametag ni mesti cekgu.
    Eden nak kelentong pun tak boleh. Sebab nametag selalu lupa bukak.

    ReplyDelete
  35. Hehh ada udang di sebalik mee!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.