Laptop Apa Yang Terbaik?

Aku bercadang nak beli laptop baru untuk nak buat kerja. Dulu aku guna Acer tapi screen tu patah kat tepi. Beli Asus guna selama 5 tahun rosak pulak motherboard. So, nak mintak pendapat warga blogger la sikit laptop apa yang terbaik, quality build pun tahan lama, design yang menarik dan harga yang affordable. Antara Asus, Samsung, Acer, Dell, Hp dan Lenovo..yang mana korang rasa yang terbaik? 

Asus Zeenbook 
 
Acer Aspire S3
 
Apple Macbook Air
 
Gambar kat atas ni antara laptop yang aku berkenan la..so, laptop apa yang terbaik yang korang pernah guna? 
 
 
Laptop Apa Yang Terbaik? Laptop Apa Yang Terbaik? Reviewed by Nick Nashram on 15:09:00 Rating: 5

39 comments:

  1. Oh haritu baru aku jumpa dgn dealer laptop. die kata asus gn Dell la yg bagus skrg. Kalo ko nak jimat lagi, asus ade promosi sekarang, 3 in 1(laptop, tab gn hnphone yg mcm iphone tu tp jenama asus la) Harga pun reasonable. Tapi x ingatlah. Cuba lah survey nanti k.

    ReplyDelete
  2. @Nur A.Z
    untung la kalo 3 in 1..sebelum ni pun dah guna asus..not bad jugak la.nanti nak cuba survey :)

    ReplyDelete
  3. Asus ngn macbook kira top la..
    tapi kalau minat acer saya cadangkan beli Acer V3 (upgrade : Thrid Generation+Ram 4GB) komfem teliur haha saya dah test mmg aaaawwwsssooomeee!

    ReplyDelete
  4. grr melalui pengalamn dell kot..sbb kt uma ada 2bijik lptop sume dell so far dr beli sampai skrg tak pnh problem lagi ;'D

    ReplyDelete
  5. org kedai kata asus tahan lama

    ReplyDelete
  6. 4tahun lebih ak pakai acer weh pastu hayat xpnjg semggu sebelum raya rosak air jus oren tumpah atas keypad lgsung dah xleh guna....gigih sgt blog smbil mkn tu lah akibatnya..hahaha..klo x msti 10tahun ...hehehe

    ReplyDelete
  7. aku tunggu komen orang sebab aku tak tahu.

    setakat ni aku takda lagi laptop sendiri.
    aku guna laptop TC, yang company terengganu punya.

    sangat tak puas hati bila guna.
    bayangkanlah, sekarang ni, bila aku online, then tetiba skrin jadi gelap, pastu ada error apa ntah.
    then kena tutup balik, then bukak balik google chrome.

    then sekarang ni.
    lubang skru sebelah tepi laptop aku rosak.
    aku letak saletet.
    kehkehkeh.

    nak cari spare part pon susah.
    dah kerja nanti nak cari laptop baru.

    ReplyDelete
  8. if family sy, kitorg smua guna toshiba..mmg takde prob lah, tahan punn tahan..unless mcm adik sy yg last tu,pure gamerz mmg rosak motherboard lah..tu pn lps bape thn guna. jd mcm tahap ketahanan tinggi la jugak :)

    ReplyDelete
  9. Asus.. Compaq cepat panas. Leeza ada kwn kerja low yat. Dia ckp asus yg plg ok uat masa nie.

    ReplyDelete
  10. Aku tak pakai laptop aku pakai i-Pad..Ok tak jawapan tu....hahahahhahaa.
    gurau ajer bro. Aku pakai desktop ajer

    ReplyDelete
  11. free lah yang terbaikkk :D

    ReplyDelete
  12. Bab laptop memang kurang sikit. Heee. Macam mana lah ye tepi laptop tu boleh patah. hahaha. Tapi setahu fie, apple macbook tu ada software yang tak dapat di dload. Tak tahu lah kenapa.

    ReplyDelete
  13. Dell, dell sye pakai skg okay and entah okaylah :) tapi kalau nak yg tak cepat panas use Lenovo. okay jugak. :)

    ReplyDelete
  14. macbook!

    asus pun ok jugak.

    tapi jgn beli acer. byk prob nanti. huhu

    ReplyDelete
  15. i suka guna acer sbb ada zero-interest plan dgn kad kredit maybank...heheheh

    ReplyDelete
  16. kalo nk tahan lama beli macbook la..tapi nanti masa mula2 pakai macam tak biasa sket. sbb dia lain sket dari lptop bese..pastu harga dia more than 3k..mahal la utk spec yg tak seberapa. tapi quality ok.

    acer takyah la mcm cepat rosak kot..asus rasanya ok..

    ReplyDelete
  17. Mac book pro...best menyenangkan..terbaik

    ReplyDelete
  18. guna Lenovo dah setahun.. okay lg x pernah wat hal :) tp baru setahun la. hehe

    ReplyDelete
  19. Pada aku, laptop perlu mengikut kesesuaian penggunaannya jugak. Bergantung pada tujuan utama pembeli..
    Laptop Idaman aku Alienware M14x , tapi harga sangat parah. Sekarang masih dalam proses nak menuju ke Lappy Alienware M14x tu. Untuk sementara aku angkat ASUS A43SA dulu.

    ReplyDelete
  20. pakai samsung je..hehe

    ReplyDelete
  21. kalau suke bhgian2 graphic,,video..
    nk gambar chantek.. resolution dgn clarity screeen chantek..
    i suggest kan,, apple Macbook..
    tapi kne ingat..bler da pakai macbook means you kne learn balik care nak gunekan macbook.. sebab macbook gne IOS..which is different from WINDOWS..

    Asus Zenbook??
    xsyorkan laaa..
    =_="
    sebab dgn harga Zenbook awak bleyh dapat due laptop dgn spec yang same.. lagi power...
    serries...
    ^_^

    klo Aspire S3...
    nice but kne pandai jage laaaa..
    awak phamkn mcm mne acer..
    hehehehe..
    ^_^

    nk lagi nice...
    DELL..
    Inspiron "15
    processor : 3rd gen i7
    inter hard disk : 1TB
    Memory : 8Gb Ram
    graphic card : 2 Gb
    price : RM2799 which is cheaper than Macbook,,and ofcourse cheaper than Zenbook..
    =_="
    and better than Aspire.>
    ^_^

    ReplyDelete
  22. acer bateri cepat rosak n laptop cpat panas..hu3..my baby acer..asalkan boleh guna utk wat keje..he3..

    ReplyDelete
  23. aku tataw la pasal teknologi nie.. noob gila.. sorry... huhuhuhuh

    ReplyDelete
  24. terliur lihat laptop-laptop diatas punya aku mungkin bisa dibilang generasi pertama acer celeron

    ReplyDelete
  25. dua2 pun ok...janji speed laju...hehe

    saya guna acer jerrr...tp ok...cuma bila lepas format ni x puas hati sket dgn tukang format ni...hgmm


    ReplyDelete
  26. BUI GUNA TOSHIBA..OK JER..TP BARU 2 TAHUN..^_^

    ReplyDelete
  27. Macbook!!! Acer asyik ada problem jer.. Hp okelah jugak cuma cepat panas..

    ReplyDelete
  28. ASUS yg best men game! Haha..

    ReplyDelete
  29. ASUS A45V..baru je beli..hehehe..

    ReplyDelete
  30. rasa mcm mnyesal beli acer aspire v5.....T-T

    ReplyDelete
  31. rasa mcm mnyesal beli acer aspire v5.....😭

    ReplyDelete
  32. asus g55vw..best machine gaming bro..puas aty gune walopon duet mcm air kua nk beli..

    ReplyDelete
  33. Semua jenama2 laptop saya dah pernah guna kecuali macbook... dan yg paling best antara semua asus dan sony..

    ReplyDelete
  34. hp okay tak? sebab saya bru beli .. just gne untk buat assigment je

    ReplyDelete
  35. saya bru beli hp,, hp org ckp okay jgk ..hp okay tak? just gne untk buat assigment jer

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.