Bila Cikgu Kena Tegur Dengan Students

Bukan aku kena tegur sebab students marah ke hape..cuma kena tegur sebab tulisan aku. Diorang cakap tulisan sir Nick macam budak tadika. Tulis guna tulisan macam doktor diorang pulak tak faham. Macam-macam kerenah budak-budak ni. Sampai tulisan kita pun diorang komplen. Budak perempuan kelas aku terus cakap " Sir, boleh tukar tulisan tu jadi Arial tak"? Gelak sakan aku dengar. Takpa la, layan je kerenah students ni.Tulisan kat white board tak sempat nak ambik. Tulisan masa assignment dulu je ada.




Habis je mengajar diorang terus bagi keychain ni. Terharu rasanya..terus sangkut kat kunci kereta sampai la sekarang. Nak jadi cikgu jugak tak :)

Bila Cikgu Kena Tegur Dengan Students Bila Cikgu Kena Tegur Dengan Students Reviewed by Nick Nashram on 21:35:00 Rating: 5

46 comments:

  1. wow...dpt key chain...

    ReplyDelete
  2. nak. memg jadi cikgu ada dalam list cita2 masa kecil2 dulu. haha :D

    ReplyDelete
  3. @Kakcik Nazar
    nak jadi cikgu boleh la apply masuk ipg :)

    ReplyDelete
  4. Amboi budak- budak sekarang. Dulu aku tulisan arial tu pun tak tahu menatang apa. Hahaha.


    Nak weyh! Nak jadi cikgu. Kih3.

    ReplyDelete
  5. canteknyeee tulisan !! hehe

    ReplyDelete
  6. @Bella Bell
    budak2 sekarang siap bawak laptop ngan tablet p sekolah..canggih betol..masa rehat pegi library online..hahah

    ReplyDelete
  7. ha? tulisan awak ker tu? seyes comel mcm tulisan budak kecik..haha wow! impress dgn tulisan mcm tu lebih2 lagi awak lelaki.. haha kalo perempuan byk tulisan mcm ni..

    * xde posting.. mmg keja satu tempat tadika.. dulu sy apply satu tadika nithen trus dpt.. keja xda jadi masalah bila class sy hujung mggu jer..

    ReplyDelete
  8. Ahahaha tukar tulisan arial.. sir kena buli hihi alahai ni msti ckgu ksygn dn kgmran ramai ni ;)

    ReplyDelete
  9. hehhe.
    ada style kae tu tulisan sir nick!

    bereh student demo!

    ReplyDelete
  10. elok je tulisan. wah wah wah dapat keychain lagi :)

    ReplyDelete
  11. INFO TERKINI – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
    Tips : Kalau tak sempat buat TUGASAN IMUNITI atau tiada entri untuk dipilih, maka gunakanlah SENJATA KHAS anda.

    ReplyDelete
  12. memang cantek btol tulisan bro! mmg mcm diprint! huhu. sy jugak yg gagal bab tulisan ni, mmg salu ckp kt budak "sorry for my bad hand writing"..nasib budak memahami :D

    ReplyDelete
  13. pancung je itu student hihi

    ReplyDelete
  14. hahaha.. ape laa sir ni. tulisan macam tulisan komputer dah.

    ReplyDelete
  15. sir! saya kena posting ke Sabah.. Babai.. Sobsss T.T

    ReplyDelete
  16. ngajar kt sarawak di luar...hadiah yg penah terima, satu tag nama yang dibuat dari benang kait ^_^

    ***tak tau bila flight ke sana..dengar2 pakai waran

    ReplyDelete
  17. amboi, ni yg untung jadik ckgu ni..asik dpt adiah jer..tmbh2 klu ckgu yg muda2..

    ReplyDelete
  18. comelnya tulisan.. mcm komputer!!

    ReplyDelete
  19. Bro nick lawanya tulisannnn. Kalah fie. hehe. Fie suka jadi cikgu, kadang2 karenah murid make our day. Kita boleh senyum sebab diorang. Hehe. indah.

    ReplyDelete
  20. teringat kat along saya..dulu mengajar kat johor..masa dia kawin anak2 murid siap kumpul duit sewa 2 bus ekspress dtg kl...kemudian semua cikgu sekolah dtg..even yg baru keluar hospital dtg gak..tumpang rasa terharu masa tu..tak pernah tgk mcm tu sekali..skrang kat kl dia ckp student tak sama..byk melawan..sedih kdng2 dgr crta dia skrng..

    ReplyDelete
  21. @tiga minit
    students zaman sekarang ni tak sama ngan students dulu..bukan setakat lawan, cikgu pun ditumbuk..pastu macam mana nak berkat ilmu tu.

    ReplyDelete
  22. Sir nick, tulisan sebijik-sebijik nih... comel yang amat. Student tegur memuji la ek. Mak, ayah, kakak, sorang abang semua pendidik. Dulu dah di nasihat amik program pendidik. Dah tersasul amik course lain sampai ke sudah, tetiba minat jugak jadi pendidik. Pegang dua post berbeza boleh kot cuba-cuba. Wat part time ke satu. :)

    ReplyDelete
  23. ini tulisan pakai hp printer jet s3000 ke? hahahaha

    ReplyDelete
  24. salam kenal..


    i was a teacher...tak nak lagi jadi cikgu..tak larat..

    ReplyDelete
  25. smart tulisan tu.. senang nak baca. xde la orang nak kena kecik besarkan mata kan?


    jadi cikgu? minat mengajar tu memang ada. cuma x tahan nak layan perangai student skrg je.

    ReplyDelete
  26. lawa giler tulisan... *____* tulisan sy pn x cmtu...

    ReplyDelete
  27. wah cutenyer..untung dapat cekgu ensem wahaha..mesti student cpt pandai..:p

    ReplyDelete
  28. HAHAHAH lawak btul ank murid itu... tp sweet sbb bg gift ;)) pasal tulisan awk tu sy suka nampak mcm tulisan dlm komik ;D

    ReplyDelete
  29. Biasa la Nick, cikgu kan byk menulis.. mesti tulisan cantik..

    ReplyDelete
  30. wow tulisan cm dak perempuan laaa...kemas ape..hehe..well cmne nk apply jd cikgu ek lw lepasan degree???

    ReplyDelete
  31. serius lawa tulisan
    no need to change!
    :)

    ReplyDelete
  32. saya ada sorang anak murid yang tulisannya seakan2 tulisan awak.nice...his work mmg kemas n teliti.

    ReplyDelete
  33. Comel je tulisan? :)
    Kalah tulisan Gill. Cikgu seni ke ape ni? ;p

    ReplyDelete
  34. hahaa..comel la tulisan cikgu ni..bulat2 je..suke tengok..haha..kemas..

    ReplyDelete
  35. KY cita2 memang nak jadi cikgu, sbb KY suka budak2..tapi...

    ReplyDelete
  36. tak mahu jadi cikgu..haha..
    murid2 makin lama makin kuran ajar, payah daa..ada juga angan2 nak jadi cikgu tapi sekadar guru tuisyen boleh laa kot .hehe

    ReplyDelete
  37. cantik je tulisan sir nick... comei... budak2 tu saja ngusik kot.. heheh sweet...

    ReplyDelete
  38. Macam kenal jek pemilik blog nih..hehe. Tulisan skit punya baguih budak-budak cakap x lawa..adoyai. Akan menyertai anda sebagai guru novis bulan 1, 2013 nih..insyaAllah..=)

    ReplyDelete
  39. Ahahaa murid, memang macam tu. Nanti sy jadi cikgu entah tulisan macam aper...berbunga2 kot? sebab bakal guru seni. ahaha

    ReplyDelete
  40. salam bro nick,
    Wah wah wah..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.