Tips Nak Hilangkan Bosan Dalam Lif


1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain. Bila ditanya cakap la " Ko pehal?"

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan adakah mereka sudah membuat temujanji?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan adakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu tertutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah saya".

12. Tekan loceng kecemasan banyak kali dan bila dibila ditanya cakap " Ingatkan sama macam loceng dalam bas..bila tekan terus berhenti."

13. Sebelum anda keluar, kentut terlebih dahulu di dalam lif sambil meminta maaf.

Tips Nak Hilangkan Bosan Dalam Lif Tips Nak Hilangkan Bosan Dalam Lif Reviewed by Nick Nashram on 15:43:00 Rating: 5

9 comments:

  1. Saya suka yang jadi pramugara dlm lif tu haha....mesti lawak gila kalau ada pramugara/i betul2 dlm lif hehehe...

    ReplyDelete
  2. Penulis dah pernah try ke belum?? hehe...

    ReplyDelete
  3. Azham : lagi baik kalo jual makanan dan minuman dalam lif..jual keropok goreng..hahah

    Syar : penulis tak berani nak try.nak suro orang lain buat dulu..hehe

    ReplyDelete
  4. no 2 tu...haha...kalau ada comfirm masing2 kuar dari lift tu

    ReplyDelete
  5. Masha : kalo buat camtu nanti tak pasal2 kena hantar tanjung rambutan..hahah

    ReplyDelete
  6. hahahahahahha..
    bab terkentut nak berbunyi atau tak..?

    ReplyDelete
  7. bab kentut tu terpulanglah pada tuan diri masing2..hahaha

    ReplyDelete
  8. hahahaha..yes yes..akhirnya ada jugak cara nak hilangkan boring dalam lif..hahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.