Kesilapan Besar Blogger Ketika Memberi Komen

Entri kali ini aku nak bagitahu sikit kat semua para blogger di luar sana tu kesilapan yang anda lakukan ketika memberi komen. Seperti yang anda tahu, apabila kita memberi komen, secara tak langsung kita akan mendapat link balik (backlink) kepada blog kita.

Kepada siapa yang tak tahu, backlink adalah penting untuk meningkatkan trafik dan pagerank blog kita. Antara kesilapan blogger ketika memberi komen adalah seperti gambar di bawah ni. Cuba tengok dan bezakan.

 CARA PERTAMA 

Kebanyakann blogger menggunakan blogger profile seperti di atas ini apabila memberi komen pada sesuatu entri. Kalau korang komen guna blogger profile, korang hanya akan dapat backlink ke page profile sahaja. Korang dah rugi satu backlink. Ini kerana komen yang menggunakan blogger profile kalau korang klik pada link itu, ianya akan bawa ke profile blog terlebih dahulu sebelum masuk ke blog. Contoh mudah seperti di bawah.


CARA KEDUA 

Apabila anda komen guna Name/URL, anda akan meninggalkan nama dan link url blog anda kat komen tu dan bukan link google profile. Apabila orang klik nama anda di ruangan komen tu, ia akan bawa straight ke blog anda. Secara tak langsung anda dah dapat free backlinks dari blog tu. Siapa kata susah nak dapat backlink?


Entri lain yang anda mesti baca :


Kesilapan Besar Blogger Ketika Memberi Komen Kesilapan Besar Blogger Ketika Memberi Komen Reviewed by Nick Nashram on 22:13:00 Rating: 5

28 comments:

  1. tak pernah lak tau mende ni..terus dipraktikkan..

    ReplyDelete
  2. nanti kalau nak komen guna la cara tu :)

    ReplyDelete
  3. ohh mcm uh, terima kasih sudi share :)

    ReplyDelete
  4. thank sharing, baru ak tahu pasal ni patot lah dah beribu komen ak tinggalkan tapi backlink mak aih punya lah sedikit.

    ReplyDelete
  5. wah tips yang berguna...:))

    tadaaa!!..tukar...^^

    ReplyDelete
  6. ooo - patutle blog akak x popular --- hahahah
    jdnya guna cara kedua ke? tnya lg, msih blur

    ReplyDelete
  7. terima kasih atas info

    ReplyDelete
  8. okay....saya akan tukar sekarang hehehe hew hew hew !

    ReplyDelete
  9. laa tak tahu plak..takpe kita cuba..

    ReplyDelete
  10. hahaha.. baru tau.. tq2..

    ReplyDelete
  11. thank for this info.. seronok pulak baca tips2 kt blog nih..

    ReplyDelete
  12. wah baru taw ,thanks sharing :)

    ReplyDelete
  13. wahhh baru aku tahu! haha tengss very very very much

    ReplyDelete
  14. ehhh awk pn ada wat gak?? hehe kalau tahu bek ambik info awk..pas tue kdtkan tuk awk...:)

    ReplyDelete
  15. baru2 ni aku baru tau. selama ni rasa rugi pulak bw.hehehe.. thanks ye bro utk info ni :)

    ReplyDelete
  16. owhh,,terima kassihhhh!! xtaw pun..

    ReplyDelete
  17. thanks for sharing.. :)
    tp asal laen ek? x boleh scroll pun nak pilih name/url.. sy try openid

    ReplyDelete
  18. macam mana nak buat ni yea.. tak jumpa pun url dia.. macam " momentumofmylife " juga..

    ReplyDelete
  19. Tq.for sharing..good info..

    ReplyDelete
  20. Malangnya, itu hanya jika tuan blog membenarkan penggunaan Name/URL..

    ReplyDelete
  21. ualls buat entri ni tapi ualls sendiri tak benarkan orang lain komen guna url, hihi XD

    ReplyDelete
  22. ooo yeker..baru tahu..igt nk praktis kat cini trs td..tak de plak function tu..hehe..
    neway, tq yea..
    jemput jenguk blog sy yea..sy budak baru..hehe..

    http://kedaiibudanbayi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. aik tak kluer pun name/url pun

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.