Betul Ke Pagerank Jatuh Sebab Tak Update Blog?

 
Update blog ni penting untuk memberikan para pembaca kita content fresh dan baru. Bagi pembaca yang selalu melawat blog anda, sudah tentu mereka ingin melihat entri baru apabila masuk ke blog anda tu. Jika entri yang sama je, pembaca pasti berasa bosan dan malas nak masuk blog anda sebab kompem tak ada entri baru.

Tetapi, ada juga blogger yang jarang update blog mereka sebab sibuk dan ketandusan idea. Blogger-blogger ni mesti risau sebab takut tiada trafik datang ke blog, pagerank mungkin jatuh dan sebagainya. Tapi ada cara nak maintain pagerank korang tu. Next entri aku bagitahu.

Kalau korang nak tahu, Google tidak mementingkan frekuensi update blog. So korang jangan la risau bila tak update seminggu dua tu. Tak ada kesan pun pada blog korang. Tapi ada beberapa website yang pagerank diorang jatuh tapi bukan sebab tak update blog. Biasanya pagerank ni jatuh sebab broken link, adult link, link spam, inappropriate content dan sebagainya, malas nak explain panjang-panjang..hahah

So, macam yang korang selalu dengar, CONTENT IS KING! Dari dulu sampai sekarang rule ni tak pernah berubah.

Blog Jarang Update Tapi Content Berkualiti > Blog Selalu Update Tapi Content Biasa

Jika blog korang jarang update tapi bila update content korang berkualiti tu adalah lebih bagus daripada blog yang selalu update tetapi content dia biasa sahaja..So, content berkualiti tu apa?? Content berkualiti ialah content yang orang selalu cari, content yang penuh info dan maklumat, content yang tak lapuk ditelan masa. Contohnya macam entrI tentang blogging tips, tips kesihatan, tips SEO, review filem dan sebagainya. 
 
Kesimpulannya, buatlah lebih banyak entri berkualiti daripada kuantiti.



Betul Ke Pagerank Jatuh Sebab Tak Update Blog? Betul Ke Pagerank Jatuh Sebab Tak Update Blog? Reviewed by Nick Nashram on 23:14:00 Rating: 5

6 comments:

  1. thank u :) blog lirik lagu agak2 ok x kalau x update selalu?

    ReplyDelete
  2. blog lirik lagu bagus jugak..sebab bnda tu akan selalu ada org cari..jgn update psl personal life sudah r :)

    ReplyDelete
  3. Hurm....but I don't know what else to write instead of my personal life huhuhu...and I feel that if I write about something else then my blog posts will feel less me hahaha.....

    By the way agaknya Nik start blogging secara serious bila? Dan kenapa?

    ReplyDelete
  4. hahah..what i meant was the other way of writing personal life..macam tulis cerita pasal bf/gf kita..sape la nak baca..laen la kalo bf/gf tu aaron aziz atau neelofa. your blog memang best..huhu

    i started blooging bulan 4 hari tu..reason?? saje je.tengok orang ade blog nak ade jugak :)

    ReplyDelete
  5. Thanks, info berguna ni ;)

    ReplyDelete
  6. ooooo - akak punya pun biasa2222 aje - suka2222

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.