Blogger Baru : Cara Nak Tingkat Duit Dengan Nuffnang

Apa Itu Nuffnang?  


Nuffnang ne sama macam Google Adsense, kecuali Nuffnang hanya promote diorang punya ads kat blog dan website.

1. Macam mana nak start dapat duit dengan Nuffnang? 

Dalam Nuffnang, seorang blogger akan memperolehi duit apabila ada ads (iklan) publish kat blog diorang. Dengan kata lain, untuk mendapat duit, pertama sekali anda perlu mempunyai blog sendiri dan register kat Nuffnang. 

Klik kat sini untuk register http://www.nuffnang.com.my/

2. Lengkapkan Nuffnang Bio

Tahniah bila anda dah ada akaun sendiri. Selepas itu, teruskan dengan melengkapkan anda punya biodata seperti pekerjaan, maklumat mengenai blog anda dan sebagainya. Bagi yang baru nak berjinak-jinak (beginners), anda disarankan supaya baca GETTING STARTED kat Nuffnang site sebagai panduan. 

Kilik disini untuk lengkapkan Nuffnang Bio http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogger-profile/

3. Letakkan ads dalam blog anda

Bila anda sudah mempunyai akaun Nuffnang dengan maklumat yang lengkap diisi, anda dikehendaki untuk meletakkan ads ke dalam blog anda. Lebih banyak blog yang anda ada, lebih tinggi jumlah wang yang anda akan perolehi hasil daripada ads yang diletakkan di dalam blog.

3 jenis ads yang boleh diperolehi :
a. Leaderboard (728 x 90)
b. Skyscraper (160 x 300)
c. Large Rectangle (336 x 280)

Cara nak memasukkan ads ke dalam blog template agak rumit sedikit. Jangan bimbang kalau anda tidak tahu tentang HTML dan sebagainya. Panduan akan diberikan bagaimana untuk menambahkan ads ke blog anda.


4. Contoh Nuffnang earnings

Nuffnang akan update akaun anda seminggu sekali. Untuk mengetahui jumlah duit anda telah terkumpul, anda boleh tengok dekat earnings.



5. Cash out Nuffnang earnings
Bila duit dalam akaun Nuffnang anda sudah cukup untuk cash out, bolehlah anda berbuat demikian. Biasanya selepas anda cash out, prosesnya memakan masa agak lama juga sebelum check itu sampai ke tangan anda. Bila dah sampai jangan lupa senyum sampai ke telinga :)




Blogger Baru : Cara Nak Tingkat Duit Dengan Nuffnang Blogger Baru : Cara Nak Tingkat Duit Dengan Nuffnang Reviewed by Nick Nashram on 12:46:00 Rating: 5

13 comments:

  1. bunyi mcm senang jek

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum...ana nak tanya kenape yer bila ana dah daftar nuffnang tu...duit tak naik2..semua arahan dah ana buat dengan baik..tapi duit x naik.macam mana yerk nak buat tu...trima kasih.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Follow sy jgk
    Www.jarumantique.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. saya baru dlm blogging nih..please follow blog saya ek ; mazlinamuhamed@blogspot.com..tqvm :)

    ReplyDelete
  6. baru nak berjinak2 ngan nuffnang nie..jom follow ungulilacstory.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. knpa sya langsung xdpt income melalui nuffnang ni??
    sya dha letak kat dlm blog sya tpi xda jgu income..bleh bg tips ke??
    litexpversion.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. blehla melawat blog saya.. sahazids.blogpsot.com

    ReplyDelete
  9. tu la bunyi macam senang.saya baru je dapat status glitterari tapi tak tahu nak buat apa haha.jemputla ke blog saya.banyak kisah tentang life di mesir ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cmne nk dptkan status gletterari tu ye?
      sy punye Non-glitterari ..
      (sbb baru buat)

      Delete
  10. "" anda dikehendaki untuk meletakkan ads ke dalam blog anda. Lebih banyak blog yang anda ada, lebih tinggi jumlah wang yang anda akan perolehi hasil daripada ads yang diletakkan di dalam blog. ""

    dari ayat tu, cmne ye nk letak byk ads?
    sy punya ada satu je..
    boleh tgkkan?

    http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. salam 1 Malaysia
    tolong ajar camne nak tambah trafik blog..just baru nak start berblog
    jemput singgah di blog saya ye tuan-tuan

    http://kiniupdate.blogspot.my/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana tinggal komen di artikel ini. Komen yang mengandungi iklan dan provokasi akan dipadam oleh admin. Untuk tujuan promosi, iklan dan review produk, sila hubungi saya menerusi email nick87siriusblack@gmail.com.

Terima kasih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.