Saturday, 7 April 2012

Joned Gym, Empire Gym, Titan Gym dan Gym Rakyat Di Sungai Petani


Kalau tak silap aku dekat Sungai Petani ne ada 4 gym je : Joned Gym, Empire Gym, Titan Gym dan Gym Rakyat. Kalau korang dah biasa dengan kawasan sekitar SP ne tentu korang tahu lokasi gym yang aku sebut kat atas. So, aku nak share la serba sedikit pasal gym kat SP ne. 

Gym yang pertama yang aku selalu workout Joned gym. Gym ne dekat Taman Ria bersebelahan dengan stesen minyak Caltex. Bayaran masuk untuk workout kat sini RM 3 untuk seorang. Bagi aku, berpatutan la harga yang dikenakan memandangkan peralatan yang disediakan dekat Joned gym pun tak banyak. Kebanyakan peralatan yang ada seperti dumbbell dan beberapa peralatan lain untuk weight lifting. Kebanyakan aku tengok yang selalu pergi kat gym ne adalah students. Maklum lah, nak bayar untuk gym yang mahal tak mampu. Kat sini juga disediakan susu protein. Bukan free, kena bayar.




Gym yang kedua aku pergi Empire gym. Gym ne terletak dekat Taman Ria bersebelahan dengan Petronas. Jarak dengan Joned Gym pun tak jauh. Empire gym ne special sikit. Pertama kali masuk tengok peralatan yang disediakan kat sini “WOW”.Dari sekecil dumbbell hinggalah ke peralatan yang canggih yang sebelum ne aku pun tak pernah guna. Bilik mandi juga disediakan untuk orang yang jadi ahli gym kat sini. So, untuk jadi ahli, korang akan diberikan satu brochure berkenaan dengan pakej yang ditawarkan : 1 bulan RM 150, 3 bulan RM 380, 6 bulan RM 500 dan setahun RM 800. Kat sini kena ambil pakej kalau nak workout. Kalau korang masih students aku rasa tak mampu kot. Kebanyakan orang yang workout kat sini semua dah bekerja. Pastu ada instructors yang akan ajar korang. Supplements untuk kurus dan nak tambah muscle pun ada jual kat sini.






Titan gym pulak berhadapan dengan Village Mall Sungai Petani. Dekat sini peralatannya lebih kurang sama macam Empire gym. Cuma dari segi bayaran yang dikenakan berbeza sedikit. Dekat sini terdapat 2 pakej yang disediakan. Kalau korang nak ambil pakej untuk sebulan pun ada. Satu lagi pakej adalah untuk students. Maknanya korang bayar hari korang pergi workout je lah. Bayaran yang dikenakan adalah RM 4. Supplements pun ada jual kat sini. Bagi aku berbaloi lah dengan taraf students lagi ne.



Satu lagi gym yang aku tahu tapi tak pernah pergi iaitu Gym Rakyat. Kawan-kawan aku ada yang pernah exercise kat sini. Dekat sini tak kenakan bayaran. Yalah, nama pun dah gym rakyat. So, peralatan yang disediakan pun tak banyak. Gym ne kalau tak silap aku bersebelahan dengan SP Plaza. 


36 Orang Puji Entri Ini:

Joned dengan Gym rakyat memang pernah dengar...
Empire dgn titan ni agak baru..
rasa nak try titan gym la..
xperasan pula ada depan village mall

aku pun rasa titan baru jugak.
tengok peralan kat situ x terusik lagi.
satu lagi titan gym kalo x silap ade dekat jalan laguna merbok.

Aku x kn jejak kaki dh kt titan,pasal mluat tgk mamat botak muka manja tu buat kuat.msuk bakat baru kt cs pkai tag no 3.seluar fit atas pusat.bdn x mcm bodybuilder lgsung.junior 10kali lg cntik..padan muka dia kena tibai gelak td.hahaha.tu la len kali tnya pndapat org dlu..dia igt dh tough sgt bdn dia tu..apa2 pn klu nk serius g ja zetri gym(body fitnes)bagan..giant gym sg 2(wan junior)rhyo prmtg pauh..dan beyonce perda..kt sni smua top bodybuilder training

bro , duk SP ke ? boleh la ajaq aku sikit-sikit . Aku budak uitm merbok . HEHE

jimmy : jauhnya mari sp nak workout,,huhu.kalo x silap aku dekat merbok sblom nak smpai sp ade 1 gym.one fitness.

kalau nak dekat , dalam uitm tu pun ade . hehe
kat uitm segan sikit sebab gym dia kat blog asrama perempuan .

wah,gym dekat asrama perempuan lagi semangat nak workout.hahah,,mari r training kat gym kat sp ne.rmai gak bdak2 mai training sini.

empire gym ok. tp kebersihan kurang sikit.sbb ramai tak bawa tuala, pastu kalau dh gune equipement, tinggal dlm keadaan equipment tu penuh peluh. tp klo nak motivation bagus gym ni, sbb ramai mmg buat bodybuilding.

InsyaALLAH dlm msa 10thn lg akn ada 1 lg gym, kt sp.. area bandar perdana - bandar puteri jaya.. heheh doaakanlah ya rakan2 smua :)

assalamualaikum.
sy student dan x pernah lg pijak kt mana2 gym..tp sgt teringin memandangkan badan yg semakin gempal.
so kalau sy pergi titan gym, ada ka org nk tunjukan apa yg perlu sy buat utk turunkan berat badan? Nick Nashram kerja di gym mana ya? sbb sy sgt la x tau nk guna peralatan dgn betul..Terima Kasih.

wslm..
kalo sebelum ne belom pernah workout dekat gym bole la pegi dekat titan atau empire gym.sebab kat situ ade instructor yg akan ajar..
jgn bmbg, nati bila dah msk dan daftar kat sini, diorang akan ajar cara-cara nak guna peralatan gym. saya keje sebagai cikgu bi :)

Salam Nick Nashram,

Aku baru start kerja kat Gurun, Kedah.
Ada gak pusing2 SP and nampak a few gyms.

Thanks for your info. it is very useful.

zikri : kalo ade masa boleh la lepak2 dekat gym sp ne..no big deal bro.glad to help.

thanks bro

selalu pergi gym mana?

mula2 tu pegi joned gym..pastu tukar pegi titan pulak..kdg2 je pegi.kalo x busy ngan keje.

hai kwan2, just nk tnya gym.one fitness ok tk? ada sape2 penah pegi?-Wan

Haish, kalaulah ada geng kat sini nak pegi gym kat Kepala Batas Penang kan bagus...dah ada satu gym kt sini agak best, lengkap dgn sauna, washroom, peralatan banyak, tak ramai orang...alamak harga plak lupa nak survey huhuuhuhu

kena survey harga dulu..tapi kalo busy rasanye lebih baek pergi gym yang boleh bayar tiap kali nak masuk je. takot kalo bayar bulanan tu time sibuk dengan assignment rugi pulak tak pergi..yg untung jadi member sebab ade instructor yg akan ajar cara nak workout..huhu

dulu aku study kt uitm merbok, dok pi titan gym...

hmm bagi aku la, scene gym sungai petani agak tak friendly on wallet. alor setar/jitra punya gym memang tiptop balance harga-kualiti. one fitness ada buka di alor setar. aku rasa kurang dapat sambutan sebab harga dia mahal. tak macam gym2 lain yg harga sangat kompetitif.

gym sekarang yang aku pi Rush Fitness, dekat Pekan Simpang Kuala bersebelahan Firdaus Gym dan Evolution Gym. dia banyak pakej short term dan long term. aku amik RM30 utk 6 entries (1 entry RM5). keadaan gym macam one fitness, tolak sauna. studio pun ada, yoga semua.

kami mempunyai berbagai rangkaian jenis steroid untuk ahli bina badan atau aktif bermain gym sila lawati blog kami untuk keterangan lanjut harga dari kami amatlah berpatutan http://prosteroid27.blogspot.com/

Salam..saya baru pindah balik ke sungai petani..dulu di alor setar selalu g gym rush,,now bila dtg sini dah takder partner or member g gym..kat alor setar pun baru sebelun dua start...niat memang confirm nak bg badan fit....saya masih continue minum protein mass tapi bila kat sp dah tak ke gym mcm rugi...nak cari teman g gym skali kat sp...

salam..saya tak pernah pon pegi gym sblum nie n tringin jugak nk pegi..tapi boleh ke org yg badan kurus sekeping mcm saya nie pegi?tkut nnti jadi bhn gelak je...

Ladies gym ada x kt s.p? Selain yg dkat ngn c.s 2? Tumpang tnye hehe.. Nk p ke gym yg cmpur2 ni agak malu :)

Ladies gym ada x kt s.p? Selain yg dkat ngn c.s 2? Tumpang tnye hehe.. Nk p ke gym yg cmpur2 ni agak malu :)

bro still in SP.. dh almost 10 months sejak comment aku june last year..i'm still in gurun..ada masa jom lepak?

hye. sy nadia. stud uitm merbok. sy first time nk pg gym kt sp ni... blh suggest kn x which one gym yg best lengkap gn instructor n peralatan sume tu. n ofkosla nk yg pakej student kn.

hye. sy nadia. stud uitm merbok. sy first time nk pg gym kt sp ni... blh suggest kn x which one gym yg best lengkap gn instructor n peralatan sume tu. n ofkosla nk yg pakej student kn.

Ada student kat uitm merbok pompuan yg nk p gak..dia pun sgan kalu x dak geng..awk tman dia nk..haha..bdak klas sy..

Hye..kwn sy pompuan da yg nk p..awk tman dia p skali..bole??dia bdak klas sy..dia pun sgan gak kalu nk p sorg2..

Ada student kat uitm merbok pompuan yg nk p gak..dia pun sgan kalu x dak geng..awk tman dia nk..haha..bdak klas sy..

@anusisebelum nie tak pernah lagi menjejak kaki ke gym, teringin nak pegi dkt sp nie...kalau ada member lagi best hehe...

Salam semua. InsyaAllah bulan Mac atau April ni akan ada gym baru di Bandar Laguna Merbok( shoplot baru sebelah Petronas). Nanti bolehlah pakat2 try di sana. EveryOne Fitness.

salam, gym mana byk pompuan pi...huhu

As'salam..tringin gak nk p gym kt kepala batas penang..tp x dak geng la..sapa2 bole join dak?

Gym kepala batas penang yg ade perempuan ade x? Kalau boleh nak jugak contact number.. Senang nak call

Kepala batas penang ade gym utk perempuan x? Kalau ade contact number lagi ok

Post a Comment

Setiap komen anda amat dihargai : )